Kaymakam Solmaz: Öğretmenler en değerli varlığımızdır

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, dünyanın her yanında öğretmenlerin insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığı olduğunu ifade ederek, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

EĞİTİM - 23-11-2023 11:53

Kaymakam Solmaz: Öğretmenler en değerli varlığımızdır

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün öğretmenlere olan saygı ve minnettarlığımızı ifade etmek amacıyla kutlanan özel bir gün olduğunu belirten Kaymakam Solmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün aynı zamanda, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi koruyarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini gerçekleştiren öğretmenlerimiz toplumun gelişmesinde ve yetişmesinde çok önemlidir. Öğretmenlik; hiçbir maddi bedelle ölçülemeyecek kadar emek, şefkat ve fedakârlık gerektiren, sadece okul ve sınıf ortamında zilin çalmasıyla başlayıp bitmeyecek değerli bir meslektir. Öğretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur. Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığıdır.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir” sözüyle öğretmenlerimizin üstlendiği sorumluluğun önemine dikkat çekerek, öğretmenlerimize duyduğu güveni ifade etmiştir.

İnsan yetiştirmek, emek vermek dünyadaki önemli görevlerden biridir. Çocuklarımıza ve gençlerimize rehberlik eden başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Akdeniz Üniversitesi Asya’nın en iyi üniversiteleri arasına girdi

Akdeniz Üniversitesi Asya’nın en iyi üniversiteleri arasına girdi

03-05-2024 - EĞİTİM

Hekim adayları Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri’nde eğlendi

Hekim adayları Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri’nde eğlendi

02-05-2024 - EĞİTİM

itep kursu