“Hedefimiz Antalya’da ikili eğitimi sona erdirmek”

Vali Hulusi Şahin, Konyaaltı Altınova Mahallesi’nde inşa edilen Özpınarlar Tenzille Sert Ortaokulu’nun açılış törenine katıldı. Antalya’daki hayırseverlerin hayır işleme konusunda devletle yarıştığına dikkat çeken Vali Şahin, “Hedefimiz Antalya’da ikili eğitime son vermek. Modern eğitim, tekli eğitimdir. Antalya için bu hedefe ulaşmaya az kaldı” dedi.

EĞİTİM - 22-11-2023 13:47

“Hedefimiz Antalya’da ikili eğitimi sona erdirmek”

Hayırsever Fahrettin Sert tarafından eşi adına yaptırılan Özpınarlar Tenzille Sert Ortaokulu’nun açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine Vali Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Yardımcısı Dr. Atıf Çiçekli, Konyaaltı Kaymakamı Rahmi Köse, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, hayırseverler Fahrettin Sert ve Tenzile Sert ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HEPİMİZ ÇOK ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ

Devlete ve millete hizmet etmenin en büyük şeref olduğunu belirten hayırsever Fahrettin Sert; “Hepimiz çok çalışmak zorundayız. Aynı zamanda da evlatlarımızı çok iyi ve kaliteli bir şekilde yetiştirmeliyiz. Ben çalışmak için bu dünyaya geldim. Üzerime düşen bir şey olduğunda ülkem ve milletim için her zaman büyüklerimin emrinde olacağım. Yarın bu okuldan çok kıymetli ve değerli insanların çıkacağına eminim. Okulumuzun açılışı da Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına tesadüf ediyor ne mutlu bize. Bu vesile ile başta Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygıyla ve hürmetle anıyorum. Allah bize daha güzel işler yapmayı nasip etsin.” dedi.

TEKLİ EĞİTİM İÇİN 50 OKULA DAHA İHTİYAÇ VAR

Antalya’daki hayırseverlerin hayır işleme konusunda devletle yarıştığına dikkat çeken Vali Hulusi Şahin; “Devletimiz tarafından yapılan her bir okula bir tane de hayırseverlerimiz ekliyor. Antalya’da 50 kadar okula daha ihtiyacımız var. 50 okulu yaptığımız zaman ikili eğitimi inşallah bitireceğiz. Bu hususta hem hayırseverlerimizden hem de arsa konularında Belediye Başkanlarımızdan destek bekliyoruz. Hedefimiz Antalya’da ikili eğitime son vermek. Modern eğitim, tekli eğitimdir. Bunu başardığımız zaman öğretmenlerimiz, çocuklarımıza daha kaliteli bir eğitim hizmeti sunma imkanı bulacaklar. Antalya için bu hedefe ulaşmaya az kaldı. İnşallah en kısa sürede bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ İLK 10 EKONOMİSİ ARASINA GİRMEK

Atatürk’ün ‘Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar’ sözüne atıfta bulunan Vali Şahin; “Çalışacağız, yorulacağız, gene çalışacağız ama mutlaka öğreneceğiz. Daha kaliteli çalışıp, üretmenin yollarını öğreneceğiz. Bunu yaparak ülkemizi ikinci yüzyılında çok daha iyi yerlere getireceğiz. Hedefimiz ülkemizin dünyanın en gelişmiş ilk on ekonomisi arasında yer almasını sağlamaktır. Bunu yapacak güçteyiz çünkü o potansiyel bizde var.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından hayırsever Fahrettin ve Tenzile Sert çiftine plaket takdim eden Vali Şahin, daha sonra sınıfları gezip çocuklara kitap hediye etti. (Bülten)

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Akdeniz Üniversitesi Asya’nın en iyi üniversiteleri arasına girdi

Akdeniz Üniversitesi Asya’nın en iyi üniversiteleri arasına girdi

03-05-2024 - EĞİTİM

Hekim adayları Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri’nde eğlendi

Hekim adayları Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri’nde eğlendi

02-05-2024 - EĞİTİM

itep kursu