Amara Luxury ve Göynük Fen’den çevre duyarlılığı

Kemer’in Göynük Mahallesi’nde Armas Hotels bünyesindeki Amara Luxury Resort Otel ile Göynük Fen Lisesi ‘Okulum Temiz’ Kulübü öğrencileri çevre temizliği etkinliğinde bir araya geldi. Otelin kalite yönetim birimi tarafından sürdürülebilir turizm kapsamında Göynük Fen Lisesi öğrencilerine çevre bilinci konularını içeren eğitim verilirken, öğretmen, öğrenciler ve otel personelinin katılımıyla mavi bayraklı plajda çevre temizliği de yapıldı.

EĞİTİM - 10-11-2023 08:13

Amara Luxury ve Göynük Fen’den çevre duyarlılığı

Şüheda PARTAL

Göynük Mahallesi’nde bulunan Armas Amara Luxury Resort ile Göynük Fen Lisesi ‘Okulum Temiz’ Kulübü öğrencileri çevre duyarlılığı bilincinin oluşması amacıyla çevre temizliği etkinliğinde bir araya geldi. Bu kapsamda otelin kalite yönetim birimi tarafından Göynük Fen Lisesi öğrencilerine sürdürülebilir turizm ve Mavi Bayrak konularını içeren eğitim verildi. Eğitimin ardından ise öğretmen, öğrenciler ve otel personelinin katılımıyla mavi bayraklı plajda çevre temizliği de yapıldı. Dikkat çeken etkinlik turistlerden de övgü aldı.

‘Okulum Temiz Kulübü’ öğrencileri, çevre duyarlılığı bilincinin oluşması çerçevesinde “Okulumuz ve çevremiz temiz olsun!” sloganıyla çevre temizliği etkinliği başlattıklarını ifade ederek, Amara Luxury Oteli'nin misafirperverliği ve çevre duyarlılığı konusunda verdikleri destekden dolayı otel yönetimine teşekkür etti.

Her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen Kemer’de sürdürülebilirliğin sağlanmasının önem arz ettiğini belirten Amara Luxury Resort yöneticileri ise, “Bu sene hayata geçirilen Sürdürülebilir Turizm sertifikasyon programı da bu konuda bizlere büyük destek sağlamaktadır. Bu süreçte de Armas Hotels olarak vizyonumuzu eğitimin her alanda verilmesi ve desteklenmesi olarak devam ettirmekteyiz. Bu nedenle tesisimizde kalite yönetim birimi olarak uluslararası standartlarda aldığımız Sürdürülebilir Turizm Sertifikası ve Mavi bayrak ödülleri kapsamında sadece çalışan ve paydaşlarımızın değil gelecek nesillerinde bilgilendirilmesi ve süreçlerde bizlerle beraber yürümesi gerektiğine inanmaktayız.

Her şeyin eğitimle olacağına inanan bilinç ile Göynük Fen Lisesi eğitim kadrosu ve öğrencileriyle sürdürülebilirliğin önemi ve Mavi Bayrak ödülü konuları içeren eğitim ve etkinlikler kapsamında bir araya geldik. Öğrencilerimize Mavi Bayrak süreçleri, kriterleri, korumakla ve desteklemekle mükellef olduğumuz canlıların yaşamı, bireysel ve toplu olarak süreçlere nasıl destek olunabileceği, sürdürülebilirlik teması ile kültürel ve tarihi miraslarımızın önemi, korunması ve desteklenmesi, herkes için erişilebilirlik, atık yönetimi ve çevre bilinci konuları hakkında bilgilendirme yapılarak sahil temizliği etkinliğinde insan kaynaklı doğaya ve canlılara verilen zarara dikkat çekilmiştir. Armas Hotels bünyesindeki Amara Luxury Resort&Villas tesisi olarak ilerleyen süreçlerde planlanan yeni etkinlikler ile hedef kitlemizi büyüterek bu süreçlerde tüm halkımızın yer almasını sağlamayı amaçlamaktayız” diye konuştular.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Akdeniz Üniversitesi Asya’nın en iyi üniversiteleri arasına girdi

Akdeniz Üniversitesi Asya’nın en iyi üniversiteleri arasına girdi

03-05-2024 - EĞİTİM

Hekim adayları Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri’nde eğlendi

Hekim adayları Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri’nde eğlendi

02-05-2024 - EĞİTİM

itep kursu