TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Kemer’de sosyal medya üzerinden yaptığı yayına “Elleme haberi” adını veren Murat Kemaneci, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun çocuklarla çekilen fotoğraflarını yayınlamış “Gençlerin giysi dışındaki çıplak noktalarına dokunmak için gerektiğinde uzanan Necaudi'nin özellikle boyun ve yüz bölgesine dokunuşları, görenleri rahatsız ediyor” ifadeleri ile ahlaksızca yorumladığı haberle infiale neden olmuştu. Fotoğraflarda yer alan çocukların aileleri ve yine görüntülerde yer alan çocuklar açıklamalar yaparak olayı lanetlerken, Kemaneci ahlak dışı paylaşımını savunmaya devam ediyor.

GÜNDEM - 29-03-2024 11:19

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Ahmet Duran YENİGÜN

Kemer’de yerel seçimlere birkaç gün kala siyaset bel altına indi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na Facebook sayfasında ahlaksızca yaptığı haber ve fotoğraflarla saldıran Murat Kemaneci’nin kullandığı ifadeler vatandaşlar arasında infial yarattı.

27 yıl öğretmenlik ve 15 yıl belediye başkanlığı yapan mevcut Kemer Belediye Başkanı ve CHP Kemer Belediye Başkan adayı Necati Topaloğlu’nun çocukları ve gençleri kucaklamasını, vatandaşların ve çocukların sevgisini ahlak dışı bir yere çekerek, “Ellemek” olarak nitelendiren, daha da ileri giderek kendi ifadesi ile, “Gençlerin giysi dışındaki çıplak noktalarına dokunmak için gerektiğinde uzanan Necaudi'nin özellikle boyun ve yüz bölgesine dokunuşları, görenleri rahatsız ediyor” ifadeleri fotoğrafları puslanarak yayınlanan çocukların ailelerinden büyük tepki gördü.

“BU ŞEKİL ÇARPITILMASI BENİ ÇOK RAHATSIZ ETTİ”

Kemer Belediyesi Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’nda eğitim alan Aleyna Ateş, “Belediye Başkanımız hakkında çıkan videoların bir tanesinde ben de varım başkanımız o gün dershaneye öğrencilere motivasyon olması için pide ikram etti ve samimi bir şeklide şakalaştık bu olayın altında hiçbir art niyet olmadığına eminim bu videoların bu şekil çarpıtılması beni çok rahatsız etti umarım çarpıtılmış bu videoların sonu gelir” dedi.

“ONUN SAYESİNDE ÇOK RAHAT OKUTABİLİYORUZ”

Aleyna Ateş’in annesi Kadriye Ateş ise, “Son günlerde internette yayınlanan bir karalama videosundan dolayı şuan sizlere bir açıklama yapıyorum benim çocuğumun namusunu benim çocuğumun hijyenini savunmak bu gazeteci arkadaşa düşmemiştir. Bundan dolayı çok rahatsızım ve gerekli işlemlerin bir yerler tarafından yapılmasını istiyorum. Onun için bu yayını yapıyorum. Necati Başkanımla biz 4-5 senedir bu eğitim sisteminin içindeyiz. Kızım liseyi bitirdi dershanesinden üniversiteyi kazandı. Artı bir senedir üniversiteye gidiyor. Hala burs destekleri devam ediyor. Eğitim konusunda ben başkanım kadar daha hiçbir belediye başkanı veya başka bir görevli görmedim. Yani eğitime çok büyük destek veriyor. Biz onun sayesinde gayet çok rahat çocuğumuzu okutabiliyoruz, hiç dershaneye gönderemeyeceğim şekilde dershaneye gönderdi benim çocuğumu. Ben başkanımın kötü bir niyetle yaklaşmadığını çok iyi biliyorum. Bizim daha önce Göynük’ten de geçmiş bir dönemimiz var. O dönemde de okul servisliği yaptık orada. Hiç kötü niyetle yaklaştığını düşünmüyorum. Biz kendisini çocuğumun bir dedesi olarak görüyoruz, bir öğretmeni olarak görüyoruz. Yani hiç aklımızdan kötü bir şey geçmedi geçmez de. Zaten şu günlerde yayınlanan videoyu hiç tasvip etmiyorum ve beğenmiyorum. Benim çocuğumun da orada görüntüsünün geçmesinden çok rahatsızım” diye konuştu.

“ŞİDDETLE KINIYORUM”

Öğrenci velisi Barış Dursun da yaptığı açıklamada; “Murat Kemaneci’nin Belediye Başkanı Sayın Necati Topaloğlu’na yönelik ödül törenlerinde, yemek programlarında, kırtasiye ürünleri dağıtımında çocuklarla ilgili yapılmış olan haberi şiddetle kınıyorum. Kemer’de 6 bin 800 öğrenci var ve bende 2 öğrenci velisiyim. Hiçbir veli bir tabak yemek ya da 3-5 kalem defter için böylesine adice bir yakıştırmaya maruz bırakılamaz. Bu bir onur meselesidir, bu bir şeref meselesidir, bu bir namus meselesidir” dedi.

TOPALOĞLU: “ADALET ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ”

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “69 Yıllık Yaşantımın İçerisine; 27 Yıl Öğretmenlik. 15 Yıl Belediye Başkanlığı. 2 Evlat. 4 Torun Sığdıran Ben.! 27 Yıl Tüm Öğrencilerimi Evlatlarımdan ayırt etmeksizin geleceğe hazırlayarak, Saygı Sevgi, Aile Bağı, Vatan, Millet, Toprak Sevdası, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün İlke ve İnkılâplarında ilerlemeyi öğretirken. Hakkımızda yapılmaya çalışılan yaftalama, iftira, asparagas, iğrenç haberlere -kötü zihniyetinden gözleri kör olmuş, zihniyetlerinin ne kadar iğrenç olduğunu belirtenlere- bir isim dahi bulamıyoruz.!!

Bizler siyaseti sevgi, saygı çerçevesinde yapıyor, Sevgili Halkımıza yaptıklarımızı, yapacaklarımızı ve projelerimizi sunuyoruz. Görüyorum ki bizlerin okumaya dahi tenezzül etmediği yalanlarla, iftiralarla Değerli Vatandaşlarımızı aldatma ve kandırma peşindeler.!

Adımıza yapılan yalan haberlere bizler başlık bulamazken.! bu seviyesiz paylaşımların değerlendirilmesini Kemer Kamuoyu ve Siz Sevgili Halkımızın takdirine bırakıyoruz.

Evlatlarımız, gençlerimiz diyoruz. Kıymetli evlatlarımızı, değerli ailelerimizi ve bizleri karalayan tüm kişi ve kişiler hakkında gerekli suç duyurusunda bulunduğumuzu Siz sevgili halkımızı ve kamuoyu ile paylaşırken, tüm halkımızı sakinliğe ve sağ duyguya davet ediyor, kişi ve kişiler ile adaletin önünde hesaplaşacağımızı belirtiyoruz. Sevgi ve Saygılarımla” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Danıştay, Kındılçeşme'de son noktayı koydu!

Danıştay, Kındılçeşme'de son noktayı koydu!

25-04-2024 - GÜNDEM

Kemer yarın sandık başında

Kemer yarın sandık başında

30-03-2024 - GÜNDEM

itep kursu