Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı

Kemer’de 40 ülkeden 3 binden fazla sporcunun katıldığı ve bu yıl 20’ncisi düzenlenen Kempo IKF Dünya Şampiyonası, Daima Biz Otel Spor Kompleksinde açılış serenomisiyle başladı. Şampiyonanın ilk gününde gerçekleşrilen 226 müsabakalarda Türk Milli Takımı büyük bir başarı elde etti. Berk Erol ve Resul Can Deniz, kategorilerinde dünya şampiyonu olarak adlarını altın harflerle yazdırdı.

SPOR - 25-04-2024 23:00

Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı

Şüheda PARTAL

Kemer'in Kiriş Mahallesinde bulunan Daima Biz Otel Spor Kompleksinde Kempo Uluslararası Federasyonu ve Türkiye Kempo Federasyonu işbirliğinde bu yıl 20’ncisi düzenlenen Kempo IKF Dünya Şampiyonası açılış seronomisiyle başladı. Türkiye Kempo Federasyonu Başkanı Halis Avşar ve Uluslararası Kempo Organizasyon Başkanı Tarkan Özçicek'in önderliğinde gerçekleştirilen şampiyonaya Amerika, Almanya, Fransa, Suudi Arabistan, İran’ın da aralarında olduğu 40 ülkeden 3 binden fazla sporcu yer alıyor.

Şampiyonanın açılış seremonisinde Türkiye Kempo Federasyon Başkanı Halis Avşar tarafından Kempo ülke federasyon başkanlarına uluslararası ilişkilerin güçlenmesine ve sporun kültürler arası bağları güçlendirmesi amacıyla Türk geleneklerinden esinlenen hediyeler verildi.

HEYECAN DOLU MÜCADELELER BAŞLADI

Açılış seremonisinin ardından, şampiyonanın ilk gününde Weapon Kata ve Kata kategorilerinde 226 müsabaka gerçekleştirildi. Sporcular, teknik yeteneklerini sergileme fırsatı buldukları bu mücadelelerde, büyük bir rekabetin içine girdi. Seyirciler de müsabakalardaki heyecanı ve çekişmeyi soluksuz izledi.

TÜRK MİLLİ TAKIMI DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA ULAŞTI

Semkron Kata kategorisinde 21 ve 38 yaş gruplarında yapılan müsabakalarda, Türk Milli Takımı büyük bir başarı elde etti. Berk Erol ve Resul Can Deniz, kategorilerinde dünya şampiyonu olarak adlarını altın harflerle yazdırdı. Bu başarı, Türk sporcuların uluslararası arenadaki gücünü bir kez daha kanıtladı ve Türk kempo camiasında büyük bir gurur yarattı.

KEMPO SPORU İÇİN UMUDUN ADI: KEMPO IKF DÜNYA ŞAMPİYONASI

Kempo IKF Dünya Şampiyonası, sadece sporcular arasındaki rekabeti değil, aynı zamanda dostluk ve kardeşliği de ön plana çıkarıyor. Uluslararası ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayan bu etkinlik, gelecek yıllarda daha da büyük başarılara imza atmayı hedefliyor. Türk sporcuların gösterdiği performans, kempo sporunun ülkemizdeki geleceği için umut verici bir işaret niteliğinde.

1Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
2Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
3Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
4Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
5Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
6Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
7Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
8Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
9Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
10Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
11Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
12Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
13Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
14Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
15Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
16Kempo IKF Dünya Şampiyonası Kemer’de başladı
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kepez’in sultanlarından ilk galibiyet

Kepez’in sultanlarından ilk galibiyet

05-05-2024 - SPOR

Kepez’in kızları şampiyonlarla oynayacak

Kepez’in kızları şampiyonlarla oynayacak

03-05-2024 - SPOR

itep kursu