Schwabach heyetinden Kemer gezisi

Almanya'nın Schwabach şehri ile Kemer kardeşliğinin 25. yılı dolayısıyla Schwabach Belediyesi'nden gelen heyet, Kemer’de gezi programına katıldı.

TURİZM - 31-10-2023 07:55

Schwabach heyetinden Kemer gezisi

Schwabach Belediye Başkan Yardımcısı Emil Heiniein, Schwabach Belediye Gençlik Çalışmaları Müdürü Susanna Regeisberger, Schwabach Belediyesi Meclis Üyesi Magdalena Reiss, Schwabach Belediyesi Personel ve Stratejik Koordinatörü Dr. Manuel Kronschnabel, Schwabach Belediyesi Çevre, Hareketlilik, Sürdürülebilirlik ve İklim Sorumlusu Dr. Maximilian Hartl, Schwabach Belediyesi Belediyeler arası Koordine, Kalkınma Politikası Sorumlusu Anna Spaulding, Schwabach – Kemer Kardeşşehir komitesi başkanı Ayşe Bıyık’ın oluşturduğu Alman heyet, Kemer Belediyesi tarafından hazırlanan gezi programı kapsamında, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz’ı ziyaret etti.

Kaymakam Solmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Alman heyete Kemer tablosu hediye etti. Alman heyet ise Kaymakam Solmaz’a Schwabach’ın simgesi olan varak altın hediye etti.

Alman heyet daha sonra 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıktı. Zirvede bol bol fotoğraf çektiren heyet, Olympos Teleferik Satış ve Pazarlama Müdürü Haydar Culfa ile de sohbet etti. Culfa, Alman heyete, Kemer hakkında bilgiler vererek, Kemer tanıtım broşürleri dağıttı. Alman heyet ise Culfa’ya varak altını hediye etti.

Alman heyet, gezi programı sırasında Kemer Belediyesi ATSO Eğitim ve Sanat Merkezi’ni de gezerek, merkezdeki faaliyetler hakkında şef Furkan Üstündağ’dan bilgi aldı. Alman heyet, merkezdeki sınıfları tek tek dolaşarak geleceğin müzisyenlerinin verdiği minik konserleri dinledi.

Gezi programı kapsamında, Göynük Fen Lisesi’ni ziyaret eden Alman heyeti, Göynük Fen Lisesi Müdürü Ali Yıldırım karşıladı. Okul ile ilgili bilgiler verdi. Okulda ki öğrenciler ile sohbet eden Alman heyet, Öğretmen ve öğrencilere misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Alman heyeti okul müdürü Yıldırım’a Schwabach'ın simgesi olan varak altın hediye etti.

Alman heyet, Kemer Belediyesi Ülker- Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi öğretmen ve öğrencilerini de ziyaret etti. Kemer Belediyesi Ülker-Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Oya Aslantaş, Alman heyete kreş hakkında bilgiler verdi. Alman heyet, Aslantaş’a Schwabach'ın simgesi olan varak altın hediye etti.

Alman heyet daha sonra Kemer Belediyesi Kültür Evi’ni ziyaret etti. Bol bol fotoğraf çeken heyet, yerel tarihçi Ramazan Kar ile de sohbet etti. Kar, Alman heyete, Kemer hakkında bilgiler verdi.

Alman heyet, gezi programı sırasında Kemer Phaselis Antik Kenti’ni de gezdi. (Bülten)

1Schwabach heyetinden Kemer gezisi
2Schwabach heyetinden Kemer gezisi
3Schwabach heyetinden Kemer gezisi
4Schwabach heyetinden Kemer gezisi
5Schwabach heyetinden Kemer gezisi
6Schwabach heyetinden Kemer gezisi
7Schwabach heyetinden Kemer gezisi
8Schwabach heyetinden Kemer gezisi
9Schwabach heyetinden Kemer gezisi
10Schwabach heyetinden Kemer gezisi
11Schwabach heyetinden Kemer gezisi
12Schwabach heyetinden Kemer gezisi
13Schwabach heyetinden Kemer gezisi
14Schwabach heyetinden Kemer gezisi
15Schwabach heyetinden Kemer gezisi
16Schwabach heyetinden Kemer gezisi
17Schwabach heyetinden Kemer gezisi
18Schwabach heyetinden Kemer gezisi
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama

Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama

03-05-2024 - TURİZM

Antalya'dan yeni turist rekoru

Antalya'dan yeni turist rekoru

02-05-2024 - TURİZM

itep kursu