Olympos’un antik çiçekleri: Anemonlar

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği Kemer’de çiçekler açmaya devam ediyor. Mitolojik hikayelere de konu olan ve antik çağlardan günümüze gelen ülkemizde “Dağ Lalesi”, “Taçlı Kırlalesi”, “Rüzgar Çiçeği” diye adlandırılan anemon çiçeklerinin açmasıyla Olympos’ta rengarenk görüntüler oluştu.

YAŞAM - 29-02-2024 15:45

Olympos’un antik çiçekleri: Anemonlar

Şüheda PARTAL

Kemer’de baharın habercisi ve Likya Yolu'nun simgesi anemon çiçekleri açtı. Mitolojik hikayelere konu olan ve antik çağlardan günümüze gelen ülkemizde “Dağ Lalesi”, “Taçlı Kırlalesi”, “Rüzgar Çiçeği” diye adlandırılan düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) familyasından anemon (Anemone coronaria) çiçeklerinin açmasıyla Olympos’ta renkli görüntüler oluştu.

Fransızca ‘dağ lalesi’, Yunancada şeklinin etkisiyle ‘rüzgarın kızı’ diye anılan anemon çiçekleri, kırmızı, mor, mavi, pembe, beyaz gibi farklı renklerde doğal olarak açıyor.

Likya Yolu’nu da süslemesiyle simge olan anemon çiçekleri, Olympos, Adrasan ve Gelidonya bölgesinde bolca bulunması nedeniyle de doğa yürüyüşçüleri ve fotoğrafçıları da kendine çekiyor.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Vali Yardımcısı Sezgin’den Kültür Evi’ne ziyaret

Vali Yardımcısı Sezgin’den Kültür Evi’ne ziyaret

28-04-2024 - YAŞAM

Kemer’de

Kemer’de "Yaza merhaba" etkinliği

28-04-2024 - YAŞAM

itep kursu