Çelik: “Beldibi’nin sorunlarını çözeceğimize inanıyoruz”

Kemer’in Beldibi Mahalle Muhtar Adayı Mustafa Özcan Çelik, Beldibi’nin birçok sorunu olduğunu ve çözüm için güzel bir ekip kurduklarını belirterek, “Kurum ve kuruluşlarla doğru ilişki kurulduğunda problemlerimizi çözeceğimize inanıyoruz. Çözülmeyecekse en azından mücadelemizi eksik etmeyeceğiz. Bu noktada ulaşılabilir ve hesap verebilir bir muhtarlık ekibi olacak” dedi.

SİYASET - 29-03-2024 11:16

Çelik: “Beldibi’nin sorunlarını çözeceğimize inanıyoruz”

Şüheda PARTAL

Kemer’in Beldibi Mahallesi Muhtar Adayı olarak seçimlere katılan Mustafa Özcan Çelik, projelerinden bahsetti. Beldibi Mahallesi’nin birçok sorunu olduğuna değinen Çelik, “1998 yılında İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden mezun oldum. Rahmetli abim belediye başkanıydı, ailenin işlerini takip ettim ve uzun süre hep beraber iş yaptık. Turizmle ilgilendik. Bugüne kadar çalıştık, yaptık, mesleğimizi yapma fırsatımız olmadı. Ama artık daha şirin olduğu için ‘köy’ dediğim mahallemize bir şeyler yapmak istiyoruz. Hep kendim okurken bir tarafımız eksik oldu imkanımız yoktu. En büyük ilgimiz okulumuza olacak. Bunlar işte çocuklarımıza, gençlerimize şimdi onlara 4 yaşında jimnastiğe almak istiyoruz. Mezun olurken de bir spor yapıyor, bir enstrüman çalıyor pozisyona getirmek istiyoruz. Bunun yanında da halk oyunlarını oynayabilen bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bunun yanında tabii gençlerimiz için yaparken sosyal işleri aynı zamanda yetişkinler içinde düşüncelerimiz var. Yetişkinlerimiz için de Türk Halk Müziği Korosu ve Türk Sanat Müziği koroları kurmak istiyoruz, haftada bir gün halk oyunu kursları bunları organize edeceğiz. Tabi bunları yapmak için de bir fiziki şartların olması lazım. Bunları geçici süreyle yapabiliriz. Kışın zaten birçok tesis kapalı bunlarda da tamamlayabiliriz. Kendimizden de hiçbir yerden destek almadan ama bunları bir dernek çatısı altında toplamak istiyoruz. Geniş katılımlı bir dernek kurmak istiyoruz bunlar içinde. Çeşitli problemlerimiz var işte okuldur, camidir, karakoldur. Buraların ihtiyaçlarıyla elbette ilgileneceğiz ama malum en büyük sorunlarımızdan güncel sorunlardan bir tanesi Beldibi sahil yolunun yapılması. Bunun ama Kemer Belediyesi ama Büyükşehir Belediyesi ama başka kurumlardan destek yolu bir an önce yapılmasını istiyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Belki imarımız yok ama biz yolu genişlesin de demiyoruz. Mevcut yolun düzenlenmesi yolunda isteğimiz var acil olarak” dedi.

Güzel bir ekip kurduklarını ifade eden Çelik, “Beldibi’ne sorunlara, insanlara bütün yelpazeye dokunabilen bir ekibimiz var. Yani ekibimizle bu işi biz çözeriz. Burada köyümüzden Kadastro geçti, kadastro çalışmalarında hakkaniyet diyoruz, bu kadar sadece. Çünkü mağdur olan komşularımız köylülerimiz var, birtakım sıkıntılar var. Özellikle takipçisi olacağız bu konuların. Kurum kuruluşlarla doğru ilişki kurulduğunda problemlerimizi çözeceğimize inanıyoruz. Çözülmeyecekse en azından mücadelemizi eksik etmeyeceğiz bu noktada ulaşılabilir ve hesap verebilir bir muhtarlık ekibi olacak” diye konuştu.

Projelerinden de bahseden Çelik, şunları söyledi:

“Beldibi'ne yakışır görsel ve mimari olarak daha kapsamlı bir Muhtarlık idare binasını Beldibi'ne kazandıracağız. Kemer Belediyesi Meclis toplantılarına gözlemci olarak düzenli katılım göstererek gündemi takip edeceğiz gerekli durumlarda sorunlarımızı gündeme aldırmak için başvuruda bulunacağız. Beldibi sahil yolu ve ara sokak yollarının yapılması için ilgili belediyenin kapısını yapılana kadar aşındıracağız. Beldibi sahilinde kıyı kenar ihlallerini gerekli mercilere ileterek Beldibi halkının, turistlerin ve kıyı balıkçılarının rahat bir şekilde bütün Beldibi sahilinde dolaşmasına olanak sağlamak için çalışmalar yapacağız. Mevcut denize ulaşım yollarının iyileştirilmesi ve sayılarının arttırılması ile ilgili çalışmalar yapacağız. Beldibi Mahallemizde yaşayan halkımızın güvenli spor yapmalarını sağlamak için bisiklet binme yolları, koşu parkurları ve spor alanları yapılması için gerekli idareler ile görüşerek sürekli gündemde tutacağız. Çomaklar Mevkii Kanyon yolunun iyileştirilmesi, aydınlatılması ve yayalar için kaldırım yapılması yol üzerine dinlenme yerleri ve çöp kovaları konularak modern bir hale getirilmesi için çalışmalar yapacağız. Mahallemizde özellikle kış aylarında yabancı dil kursları ile yabancı uyruklu gelinlerimiz için Türk dili kursları açılmasını sağlayacağız. Zira yabancı uyruklu gelinlerimiz çocuklarımıza verilen ödevleri yaptırırken zorluk yaşamaktadırlar. Çocuklarımız için mahallemizde müzik, sanat ve spor kursları açılmasını teşvik edeceğiz. Beldibi ilkokulu ve ortaokulunun eksik ve ihtiyaçları için her zaman mesai harcayacağız. Beldibi’nde bulunan camilerimizin eksik ihtiyaçları için her zaman mesai harcayacağız. Sokak hayvanları için güvenli alanlarda temiz su ve mama kapları konulmasını sağlayacağız. Beldibi halkının maddi manevi değerlerini her daim yukarı taşıma adına yılda bir kez halk buluşması yapacağız. Mahallemizde üretilen tarım ürünlerinin ev ekonomilerine katkı sağlaması amacıyla D-400 karayolu üzerinde uygun bir yer seçilerek Beldibi halkı için güvenli küçük yöresel bir yol üstü pazarı oluşturulması ile ilgili görüşmeler yapacağız. Beldibi Mahallesinde bulunan çocuk parklarının sayısının arttırılması, eksiklerinin giderilmesi ve daha temiz hale getirilmesi için çaba harcayacağız. Özel günler, bayramlar, dini törenler ve toplantılar için eksikliğini hissettiğimiz bir mekan yapılması için çaba harcayacağız. Tarihi ve turistik yerlerin gün yüzüne çıkartılarak kültür turizmine kazandırılması için gerekli kurumlarda çalışma yapacağız. Tarihi Likya yolunun köyümüzün sınırları içinden geçen kısmının tespiti ve temizliği yapılarak doğa yürüyüşçülerinin kullanımına açmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Kanyon yolunda belirlenecek yerlere mahallenin emniyetini arttırmak için güvenlik kameraları koyulması amacıyla yetkili merciler ile görüşeceğiz. Orman yangınlarına karşı tedbir amaçlı orman yolları açılması ve mevcut yolların bakımı için çalışmalar yapacağız.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin seçildi

25-04-2024 - SİYASET

Topaloğlu’ndan öğrencilere yemek ikramı

Topaloğlu’ndan öğrencilere yemek ikramı

25-04-2024 - SİYASET

itep kursu