Asrın felaketinde hayatını kaybedenler Kemer’de anıldı

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler nedeniyle Kemer’de anma etkinliği düzenlendi. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlere ait görüntülerinde gösterildiği etkinlikte, duygu dolu anlar yaşandı. Etkinlikte konuşan Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, “Asrın felaketinin üzerinden tam bir yıl geçti. 50 binden fazla vatandaşımız şehit oldu. Bundan sonraki süreçte önemli olan, atacağımız adımların daha sağlam atılması, alacağımız tedbirlerin daha dikkatli bir şekilde alınması” dedi.

YAŞAM - 06-02-2024 22:12

Asrın felaketinde hayatını kaybedenler Kemer’de anıldı

Şüheda PARTAL

Kemer Kaymakamlığı koordinesinde Kemer Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ve Kemer Arama ve Kurtarma Derneği (KEMKUT) iş birliğince Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılan anma etkinliğine, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici, Kemer Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, Kemer Emniyet Müdürü Harun Mere, AK Parti Kemer İlçe Başkanı Uğur Gazioğlu, birim müdürleri, belediye personeli, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve KEMKUT üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma etkinliğinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlere ait görüntülerinde gösterildiği etkinlikte, duygu dolu anlar yaşandı.

KEŞKELERLE ÇOK FAZLA KENDİMİZİ OYALIYORUZ

Etkinlikte konuşan Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, “Asrın felaketinin üzerinden tam bir yıl geçti. Ben de tam bir yıl önce Mardin Midyat’da görev yaparken 06 Şubat gecesi saat 04:17 civarlarında bu sarsıntıyla uyandım. Sallantı o kadar şiddetliydi ki merkezi Midyat olduğu düşüncesine kapılmıştım. Tabi akabinde gelen bilgilerle birlikte Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinin merkez üssü olduğunu öğrendim. 11 ilimiz bu olaydan etkilendi, sadece merkezleri değil, tüm ülke sınırları etkilendi. Bu iller ki birbirine yardımcı olabilecek illerdi. Birbirine yardım edebilecek insanların bu depremden etkilenmiş olması bu olayın çözümü noktasında atılacak adımlarda da zorluğu daha da arttırdı. Hiçbir ülkenin insanı bu kadar hızlı bir şekilde koordine olup, başkasına yardım etmek için çabalar mı? buna çok emin değilim. Batının en ucundan doğunun en ücra köşesine kadar herkes maddi manevi elinden gelen ne varsa sahaya sürmek için gayret etti. KEMKUT ekibi de depremden kısa süre sonra yardıma koştu. 50 binden fazla vatandaşımız şehit oldu. Bu noktada devlet ve milletin bir arada olması, yaraların sarılması hususunda ciddi bir çaba sarf edildi. Her zaman vahim olaylar bizlere ders çıkarma noktasında önemli bir kriter sunuyor. Bizler olaylar olduğunda keşkelerle çok fazla kendimizi oyalıyoruz ama önemli olan buralardan ders çıkarmak. Ne olursa olsun bundan sonraki süreçte önemli olan, atacağımız adımların daha sağlam atılması, alacağımızın tedbirlerin daha dikkatli bir şekilde alınması. Yaşadığımız felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici de “Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Depremlerin hemen ardından Kemer olarak çok duyarlı davrandık ve bölgeye yardım tırları gönderdik. 14 kişilik arama kurtarma ekibini de bölgeye sevk etmiştik. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kemer Belediyesi Afet İşleri Müdürü Fevzi Uzun, etkinlikte, fay hatları, büyüklüğü, yaşanan hasarla ilgili bilimsel bilgiler paylaştı. KEMKUT Başkanı Emre Uğur da deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenler, alınabilecek önlemler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Vali Yardımcısı Sezgin’den Kültür Evi’ne ziyaret

Vali Yardımcısı Sezgin’den Kültür Evi’ne ziyaret

28-04-2024 - YAŞAM

Kemer’de

Kemer’de "Yaza merhaba" etkinliği

28-04-2024 - YAŞAM

itep kursu