Antalya DOB’dan çocuklara bayram hediyesi “Rapunzel”

Antalya DOB 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel ‘Rapunzel’ çocuk operasıyla perdelerini açtı. Miniklerden tam puan alan eser, büyüleyici serüveni, özel olarak bestelenmiş müziğiyle bayramın coşkusunu sahneye taşıdı.

KÜLTÜR-SANAT - 24-04-2024 14:52

Antalya DOB’dan çocuklara bayram hediyesi “Rapunzel”

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde sahnelenen "Rapunzel" çocuk oyunu, bayramın coşkusunu yaşamak isteyen ailelerin ve çocukların ilgi odağı haline geldi. Salon, minik seyircilerle dolup taşarken, perde açıldığında büyülü dünyaya adım atıldı. Biletleri hızla tükenen ve büyük beğeni toplayan ‘Rapunzel’ çocuk operası 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 11.00’de tekrar sahnelenecek.

Andersen’in en çok bilinen masallarından olan Rapunzel, besteci Ahmet Sait Karabulut’un müzikal temalarıyla öne çıkıyor. N. Zeynep Ergüven’in metinleştirdiği modernize hikayesiyle her yaştan izleyiciye hitap eden oyunun yönetmenliğini Sabri Özmener üstlenirken, dekor tasarımını Özgür Usta, kostüm tasarımını N. Gazal Ertan, koreografisini Kürşat Kılıç, ışık tasarımını Mustafa Eski üstleniyor.

Masal kahramanı Rapunzel'in maceralarını konu alan oyun, çocukların ve ailelerin yüzlerinde tebessümlere sebep oldu. Sahnedeki renkli kostümler, etkileyici dekorasyon ve başarılı performanslar, izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

‘Rapunzel’ çocuk operasında Rapunzel karakteri; I. Meriç Karataş, Leo karakteri; Ş. Baha İşler, Cadı karakteri; Tuğçe Oğuzülgen, Mia karakteri; Sinem Seçil Baddal, Bıdık karakteri; H. Ercan Uğur, Karga karakteri; Erdi Can Aybaş, Pölsnderndorf Büyücüsü karakteri; Ş. Sılay Erman tarafından dönüşümlü olarak canlandırıldı. Antalya Devlet Opera ve Balesi Bale ve Orkestra sanatçılarının da yer aldığı eserde Orkestra Şefi A. Sait Karabulut oldu. (Bülten)

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
“Gülseren Südor: Zaman Gezgini” Retrospektif Sergisi Antalya Kültür Sanat’ta!

“Gülseren Südor: Zaman Gezgini” Retrospektif Sergisi Antalya Kültür Sanat’ta!

03-05-2024 - KÜLTÜR-SANAT

Kültür Evi’ne ilk turist kafilesi geldi

Kültür Evi’ne ilk turist kafilesi geldi

03-05-2024 - KÜLTÜR-SANAT

itep kursu