Ümitler Avrupa Kupası heyecanı Kemer’de başladı

Türk Judosunun efsane isimlerinden Nazım Canca anısına bu yıl 29’uncusu düzenlenen Ümitler Avrupa Kupası Kemer’in Kiriş Mahallesi’nde bulunan Limak Limra Resort Otel’de başladı. Turnuvada Türkiye dahil 19 ülkeden 400 judocu mücadele edecek.

SPOR - 02-03-2024 13:12

Ümitler Avrupa Kupası heyecanı Kemer’de başladı

Şüheda PARTAL

Avrupa Judo Birliği (EJU) ve Türkiye Judo Federasyonu 2024 yılı müsabaka faaliyetleri arasına yer alan Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası, Kemer’in Kiriş Mahallesi’nde bulunan Limak Limra Resort Otel’de başladı. Türk judosunun kurucuları arasında yer alan ve Mustafa Kemal Atatürk ile Celal Bayar'ın yakın koruması olarak çalışan Nazım Canca anısına 1993 yılından günümüze kadar geleneksel hale gelen turnuvaya 19 ülkeden toplam 400 judocu katılıyor.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, yaptığı açıklamada, 1993 yılından itibaren Nazım Canca anısına düzenlenen turnuvanın bu yıl 29’uncusunu düzenlediklerini söyledi. İlk turnuvanın Ankara’da başladığını daha sonra ise ‘Avrupa Kupası’ adı altında geleneksel olarak Antalya’da düzenlenmeye devam ettiğine dikkat çeken Huysuz, “Gelen ülkeler Antalya’yı hem turizm açısından hem de konaklama ve diğer tesislerden dolayı iyi buldukları için burada yapıyoruz. Malum pandemi ve geçen yılda yaşadığımız acı depremden dolayı da iptal etmiştik. En son 2020’de yaptığımızda 31 ülkeden 650 sporcu katılmıştı. Bu sayıyı rakamsal olarak yükseltmeye devam edeceğiz daha da büyüğünü inşallah yapacağız. Bu yıl otelde yapmak zorunda kaldık, gelecek yıllarda ise daha da büyüyeceğini düşündüğümüz için merkez salonlarda düzenleyeceğiz. Bizim alt yapımızdaki çocuklara diğer olanak sağlıyoruz burada Türkiye Şampiyonasında ilk 7’ye giren herkesi müsabakaya soktuk ve buradan alınacak netice ile de Avrupa ve Dünya Şampiyonasına girecek ekibimizi oluşturmaya başlıyoruz. Çok da iddialıyız, geçen yıl Avrupa, dünya ve Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'ne (EYOF) da takım olarak da madalya kazanan bir branşımız bizim” dedi.

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Antalyasporlu milli yüzücülerden Bulgaristan’da 4 madalya

Antalyasporlu milli yüzücülerden Bulgaristan’da 4 madalya

29-04-2024 - SPOR

Kumluca’da başpehlivan Fatih Atlı

Kumluca’da başpehlivan Fatih Atlı

29-04-2024 - SPOR

itep kursu