“Sandalye için ceza yazılıyorsa araçlara da yazılsın”

Gazetemizin “Atatürk Caddesi işgal atında!” başlıklı haberiyle gündeme getirdiği Atatürk Caddesi’nde tepki çeken görüntüler sonrası emniyet müdürlüğü tarafından denetimler sıklaştırılırken, bazı esnaflar ısrarla yol üzerine araç park etmeye, masa, sandalye ve tabure koymaya devam ediyor. Yol üzerine masa, sandalye ve tabure ile araç park edilmesinin yanlış olduğunu belirten Atatürk Caddesi esnaflarından Özcan Baran, “Burada sabit duran bir araç caddedeki tüm esnafa yani hepimize zarar. Herkesin arabası var ancak arkada da oto park var, oraya park etsin. Zaten Park etme yasağı var. Park yasağı levhası var. Ama aynı şekilde herkes aracını oraya koyuyor. Yani size sandalye için ceza yazılıyorsa o araçlara da ceza yazılmalı. Ben kendi adıma yolun boş olmasından yanayım. Araçla geçen turist 5 dakika durup bizden bir iki parça ürün alabilir, ama araç yoğunluğu yüzünden durup benden ya da başka bir esnaf arkadaştan alışveriş yapmıyorlar. Cezalar yazılsın, benim aracım bile olsa cezaya razıyım” dedi.

GÜNDEM - 21-06-2023 03:02

“Sandalye için ceza yazılıyorsa araçlara da yazılsın”

Şüheda PARTAL

Gazetemizin “Atatürk Caddesi işgal atında!” başlıklı haberiyle gündeme getirdiği ve oteller bölgesinden merkeze gitmek isteyen turistlerin geçtiği Atatürk Caddesi’nde tepki çeken görüntüler sonrası emniyet müdürlüğü tarafından denetimler sıklaştırıldı. Yol üzerine masa, sandalye ve tabure koymanın yanı sıra araç park etmenin yasak olduğu caddedeki bazı esnaflar ise ısrarla yol üzerine araç park etmeye, masa, sandalye ve tabure koymaya devam ediyor.

“CADDEDE SABİT DURAN ARAÇ TÜM ESNAFA ZARAR VERİR”

Konu ile ilgili gazetemize ulaşan Atatürk Caddesi esnaflarından Özcan Baran, yol üzerine masa, sandalye ve tabure ile araç park edilmesinin yanlış olduğunu belirterek, “Turistler motorla ya da arabayla geziyor. Bazen 5 dakika bizim için gelip duruyorlar ve gidiyorlar ama, burada sabit duran bir araç caddedeki tüm esnafa yani hepimize zarar. Bana da komşu esnaflara da zarar. Burada duran sabit araç benim aracımda da olsa bana da zarar. Yol üzerindeki tüm parkların kaldırılması bizim için çok daha iyi olacaktır. Herkesin arabası var ancak arkada da oto park var, oraya park etseler daha iyi olur. Çünkü turistin gelip buraya aracıyla yarım saat durup binip gitmesi benim daha çok işime gelir, daha çok güzel iş yaparız ve daha verimli oluruz” dedi.

“SANDALYE İÇİN CEZA YAZILIYORSA ARAÇLARA DA CEZA YAZILSIN”

Haber sonrası emniyet müdürlüğünün denetimlerini sıklaştırdığını ifade eden Baran, “Zaten caddede park etme yasağı var. Park yasağı levhası var. Ama aynı şekilde herkes aracını oraya koyuyor. Yani size sandalye için ceza yazılıyorsa o araçlara da ceza yazılması daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Ben kendi adıma yolun boş olmasından yanayım. Araçla geçen turist 5 dakika durup bir iki parça ürün alabilir bizden. Ama araç yoğunluğu yüzünden durup benden ya da başka bir esnaf arkadaştan alışveriş yapmıyorlar. ‘Park etmek yasaktır’ tabelaları var. Neden bir önlem alınmıyor? Cezalar yazılsın, benim aracım bile olsa cezaya razıyım” şeklinde konuştu.

“BU TARAFI ÜVEY EVLAT OLARAK GÖRMESİNLER”

Cadde üzerindeki yaya geçitlerinin azlığından da şikayetçi olduklarını aktaran Baran, ışıklandırma sisteminin de yetersiz olduğunu söyledi. Baran, Atatürk Caddesi’nin Çınarlı Kavşağı ve Liman Caddesi girişinden sonrasındaki cadde esnafı olarak yaşadıklarını sıkıntılardan da bahsederek şunları söyledi:

“Müşteri bu tarafa çok gelmiyor. Liman Caddesindeki müşteri ile buradaki müşteri çok farklı. Ben 4-5 yıldır buradayım. Ancak ışıklandırma sistemleri az. Artı bu taraftaki orta refüjdeki ışıklandırma sistemi ile Liman Caddesi’ndeki ışıklandırma sistemi farklı saatlerde yanıyor. Orta refüjdeki lambalar saat 20:35’de yanıyor, diğer taraftakiler daha erken yanıyor. Bunun nedeni nedir onu da bilmiyorum. Turist buraya zaten az geliyor. Diğer bir sıkıntı da yaya geçitleri. Burada ara geçişler uzun mesafede, yani ara geçiş yok denilecek kadar az. Halk Bank’ın olduğu kısımda önceden iki tane varmış, herhalde kapatmışlar, neden dolayı kapattılar bilmiyorum. Ancak açılmasından yanayım. Yani en az iki tane daha açılmalı. Çünkü oradan geçen turistle buradan geçen turist yaya yolu olmadığı için Liman Caddesi gittiğinde biz müşteri kaybediyoruz. Benim gözümde Halk Bank’ın bulunduğu caddenin çok ama çok eksiği var. Eğer Kemer tekse lütfen bu tarafı üvey evlat olarak görmesinler. Çınarlı Kavşağı’na bir tabela yapılsa turistler bu tarafa da gelir ve bizde çok memnun oluruz. Ayrıca araçların burada hızlı geçmesini önlemek için yol üstünde küçük tümsekler olması da daha iyi olur.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği düzenlendi

Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği düzenlendi

29-04-2024 - GÜNDEM

Danıştay, Kındılçeşme'de son noktayı koydu!

Danıştay, Kındılçeşme'de son noktayı koydu!

25-04-2024 - GÜNDEM

itep kursu