Advert

Mutfak Sanatları öğrencilerine hayırseverden destek

Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu tarafından “Gönüllülük Çalışması” dersi kapsamında bir hayırsever tarafından un bağışı yapıldı. Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk, yapılan un bağışı sayesinde öğrencilerin ürünlerini deneyerek, eğitimlerine katkı sağlayacağını söyledi. Akdeniz Reklamcılar Derneği de öğrencilerin isteği üzerine fotoğraf çadırı desteğinde bulundu.

EĞİTİM - 17-05-2024 13:32

Mutfak Sanatları öğrencilerine hayırseverden destek

Şüheda PARTAL

Kemer’in Göynük Mahallesi’nde bulunan Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk tarafından verilen “Gönüllülük Çalışması” dersi kapsamında Kemerli bir esnaf tarafından un bağışı yapılırken, Akdeniz Reklamcılar Derneği de öğrencilerin isteği üzerine fotoğraf çadırı desteğinde bulundu.

“UNDAN ÜRÜNLERİMİZİ DENEYECEĞİZ”

Bağış için hayırsever esnafa teşekkür eden Köktürk, yapılan un bağışı sayesinde öğrencilerin ürünlerini deneyerek, eğitimlerine katkı sağlayacağını söyledi. Öğrencilerin ürün hazırlamasında özellikle kara buğday unun ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken Köktürk, "Kara buğday ve otizm üzerine dersimiz kapsamında proje ürettik. Öncelikle Korkuteli ilçesi Yakaköy’de kara buğday eken Halil Yumakoğulları’ndan elenmiş kara buğday aldık. Aldığımız buğdayı Halil Can adlı öğrencimiz değirmende öğüttü ve un haline getirdi. Okulumuza bağış olarak geldi. Bu aşamaları adının açıklanmamasını isteyen Kemerli esnafımız sponsor oldu. Şimdi bu undan ürünlerimizi deneyeceğiz" dedi.

ARD’DEN FOTOĞRAF ÇADIRI DESTEĞİ

Öte yandan yine Gönüllülük Dersi kapsamında öğrencilerin misafiri olan Akdeniz Reklamcılar Derneği (ARD) Başkanı Fulya Sarman, yaptığı söyleşi esnasında öğrencilerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Öğrenciler için derneğinde desteği alınarak ünlü şeflerin okulda misafir etmenin dışında Antalya merkezli etkinliklere katılım konusunda işbirliği yapma kararı alındığı söyleşi esnasında öğrencilerden Sıla Yıldırım, yaptıkları yemekleri daha iyi fotoğraflamak için fotoğraf çadırı talep etti. Sarman, öğrencilerin talebi sonrası okula fotoğraf çadırı gönderdi.

Yapılan destek için Sarman’a teşekkür eden Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk, “Okulumuz mutfağında yapılan uygulamalar daha güzel fotoğraflar ile anlatılacak" dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
AÜ’de Model Birleşmiş Milletler etkinliği düzenlendi

AÜ’de Model Birleşmiş Milletler etkinliği düzenlendi

31-05-2024 - EĞİTİM

Öğrenciler yoga ile stres attı

Öğrenciler yoga ile stres attı

30-05-2024 - EĞİTİM

itep kursu