Kemer’de “İyi Dersler Şoför Amca” eğitimi

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “İyi dersler şoför amca” projesi kapsamında Kemer’de taşımalı eğitim yapan okulların servis şoförlerine Ralli Alanı’nda jandarma trafik ve trafik polisleri tarafından eğitim verildi. Eğitim öncesi Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve servis şoförlerinin katılımıyla kahvaltı düzenlendi. “İyi Dersler Şoför Amca” projesinin samimi ve duygusal bir proje olduğunu ifade eden Kaymakam Solmaz, “Çocukların şoförlere ‘Amca’ diye hitap etmesinin onlara karşı yaklaşımının ve güvenin bir işaretidir. Anne ve babalar çocuğunu okula hazırlıyor ama çocukların okula gitmesindeki köprü vazifesini şoförler üstleniyor. Bazen özellikle çocuklarımızın okullara taşınması esnasında yaşayacakları küçük travmalar dahi bile eğitim sisteminde ciddi sonuçlara sebep oluyor” dedi.

GÜNDEM - 19-09-2023 05:58

Kemer’de “İyi Dersler Şoför Amca” eğitimi

Şüheda PARTAL

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “İyi Dersler Şoför Amca” projesi kapsamında Kemer’de taşımalı eğitim yapan okulların servis şoförlerine eğitim verildi. Kemer Tur Kooperatif Başkanı Oktay Çelik ve Kemer Pastanesi Sahibi Halil Büyükkapucu’nun ev sahipliğinde, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan ve Kemer Emniyet Müdürü Harun Mere, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Seyran, Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin, jandarma trafik ve trafik polisleri eğitim öncesi Kemer Pastanesi’nde şoförlerle kahvaltıda bir araya geldi.

SOLMAZ: KÖPRÜ VAZİFESİNİ ŞOFÖRLER ÜSTLENİYOR

Kahvaltıda konuşan Kaymakam Solmaz, taşıma hizmetinin eğitim ve öğretimin en önemli parçalarından biri olduğunu söyledi. “İyi Dersler Şoför Amca” projesinin samimi ve duygusal bir proje olduğunu ifade eden Kaymakam Solmaz, “Çocukların şoförlere ‘Amca’ diye hitap etmesinin onlara karşı yaklaşımının ve güvenin bir işaretidir. Anne ve babalar çocuğunu okula hazırlıyor ama çocukların okula gitmesindeki köprü vazifesini şoförler üstleniyor. Bazen özellikle çocuklarımızın okullara taşınması esnasında yaşayacakları küçük travmalar dahi bile eğitim sisteminde ciddi sonuçlara sebep oluyor. O yüzden kendi yaptığınız hizmeti sadece ticari bir algıyla değil de bu mantıkla bakarsanız emniyet ve jandarma ekiplerimizin denetimlerini daha da içselleştirmiş olursunuz. Onlar da görevlerini bu duyguyla yapıyorlar. Sonuçta korudukları bir can ve bunlara siz de dahilsiniz. İnşallah burada kaldığımız zaman süresince görev süresince de beraberce bu duygu ve düşüncelerle hizmet etmeye gayret edeceğiz” dedi.

TOPALOĞLU: BU ÇOCUKLAR HEPİMİZİN ÇOCUĞU

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise Kemer Belediyesi olarak eğitime her zaman destek olduklarını ve olmaya devam ettiklerini belirterek, “Kemer Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol gereği lise öğrencilerini ücretsiz olarak taşıyoruz. Bu yıl 5’inci yılımız. Bu yıl yaptığımız son ihalede bin 400 öğrenciyi 72 C plakalı araçla taşıyoruz. Zaten dört yıldır beraber çalışıyoruz. Bu çocuklar hepimizin çocuğu. Çocuklarımızı okuldan eve evden okula güvenle taşıyoruz. Çocuklarımıza ne kadar iyi davranırsak çocuklarımızın moralleri de o kadar iyi olur. Tüm şoför arkadaşlarıma eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum. Çocuklarımıza anne ve baba şefkatiyle yaklaşmanızı istiyorum” diye konuştu.

KIZILKAYA: BİLİNÇLİ VE DUYARLI ŞOFÖR AMCALARIN DESTEĞİ ÖNEMLİ

Kahvaltı sonrası ise İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Erdal Kızılkaya, “İyi Dersler Şoför Amca” projesi ile ilgili kısa bir sunum gerçekleştirdi. Projenin çocukların eğitimlerini sürdürürken şoför amcalarının da onların güvenliğini sağlayabilmesi amacıyla başlatıldığını ifade eden Kızılkaya, 2022-2023 eğitim öğretim yılında yapılan tüm denetim ve alınan önlemlere rağmen Jandarma Trafik Sorumluluk alanında (100) okul servis aracının karıştığı kazada 5 yol kullanıcısı kaza sonrası hayatını kaybettiğini, 366 yol kullanıcısı ise yaralandığını söyledi.

Okul servis taşımacılığında araç kazalarının önüne geçmek ve Kemer’de okul servis araç şoförlerinin mesleğini icra eden diğer sürücülerde de farkındalık yaratması amacıyla “İyi Dersler Şoför Amca” trafikte sorumluluk hareketi projesi kapsamında biraraya geldiklerini belirten Kızılkaya, trafikte daha güvenli yolculuklar için alınan önlemlerin yanında çocukların bilinçli ve duyarlı şoför amcalarının desteğinin önemli olduğunu ifade etti.

RALLİ ALANI’NDA EĞİTİM

Kahvaltı programı sonrası şoförler, Kemer Ralli Alanı’na geçerek jandarma trafik timleri ve trafik polislerinden eğitim aldı. İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, İlçe Emniyet Müdürü Harun Mere ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Seyran’ın da katıldığı eğitim sırasında şoförlerin uymaları gereken kurallar ve taşıma sırasında dikkat etmeleri gereken hususlar ve şoförlerin sahip olması gereken belgeler hakkında bilgiler verildi.

1Kemer’de “İyi Dersler Şoför Amca” eğitimi
2Kemer’de “İyi Dersler Şoför Amca” eğitimi
3Kemer’de “İyi Dersler Şoför Amca” eğitimi
4Kemer’de “İyi Dersler Şoför Amca” eğitimi
5Kemer’de “İyi Dersler Şoför Amca” eğitimi
6Kemer’de “İyi Dersler Şoför Amca” eğitimi
7Kemer’de “İyi Dersler Şoför Amca” eğitimi
8Kemer’de “İyi Dersler Şoför Amca” eğitimi
9Kemer’de “İyi Dersler Şoför Amca” eğitimi
10Kemer’de “İyi Dersler Şoför Amca” eğitimi
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği düzenlendi

Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği düzenlendi

29-04-2024 - GÜNDEM

Danıştay, Kındılçeşme'de son noktayı koydu!

Danıştay, Kındılçeşme'de son noktayı koydu!

25-04-2024 - GÜNDEM

itep kursu