Kemer, Cumhuriyet’in 100’ncü yılını coşkuyla kutlayacak

Kemer, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını büyük bir coşku ile kutlamaya hazırlanıyor. 29 Ekim öncesi Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz’ın başkanlığında ilçe protokolünün katılımıyla toplantı düzenlendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerin konuşulduğu toplantıda konuşan Kaymakam Solmaz, Kemer’in adına yakışacak şekilde tüm kamu kurum ve STK’ların yer aldığı bir kutlama programı düzenlenmesi gerektiğine işaret ederek, “Çünkü Kemer hem Antalya nezdinde hem ulusal hem de uluslararası bazda gerçekten dile getirilen güzel bir memleketimiz. Bu konuda faaliyetler sürekli geliştirilerek devam ettiriliyor. 29 Ekim de bunun en güzel örneklerinden bir tanesi olsun. Bizim bir final gecemiz gibi olsun” dedi. Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise, “Yüzüncü yıl bizim için çok önemli. Bunu layıkı ile kutlamak lazım” diye konuştu. Cumhuriyet’in 100’ncü yılını Kemer’de coşkuyla kutlayacaklarını söyleyen Topaloğlu, kutlamaların üç gün süreceği Kemer’de tüm vatandaşları kutlama programına davet ettiğini ifade etti.

GÜNDEM - 27-09-2023 08:41

Kemer, Cumhuriyet’in 100’ncü yılını coşkuyla kutlayacak

Şüheda PARTAL

Kemer Kaymakamlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi ilçe protokolünün katılımıyla toplantı düzenlendi. Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Soner Tuna, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, Kemer İlçe Müftüsü Recep Balaban, Kemer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Bozkurt ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Ahmet Solmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılını hep birlikte coşkuyla kutlayacaklarını belirterek, “İnsanın hayatında nadir olaylar vardır. Şu anda da ülkemizde yaşayan bizler başta olmak üzere alt jenerasyon da dahil çok önemli bir olaya şahitlik etmek bize kısmet olacak. Hayat devam ettiği sürece belki iki yüzüncü, üç yüzüncü yıllar olacak ama, yüzüncü yıl her zaman farklı bir şekilde insanların akılda kalması noktasında bizler için anlamlı olacaktır. Bizim de Kemer olarak burada bulunan paydaşlarla 29 Ekim’de bazı aktivitelerimiz olacak. Türkiye'nin her tarafında yapılan aktiviteleri zaten yapacağız ama, bunun dışında da buradaki paydaşların fikirleri doğrultusunda imkanları çerçevesinde Kemer’in adını duyurabileceğimiz farklı organizasyonları nasıl yapabilirizi konuşmalıyız. Çünkü Kemer, hem Antalya nezdinde hem ulusal hem de uluslararası bazda gerçekten dile getirilen güzel bir memleketimiz. Bu konuda faaliyetler sürekli geliştirilerek devam ettiriliyor. 29 Ekim de bunun en güzel örneklerinden bir tanesi olsun. Bizim bir final gecemiz gibi olsun. Kurumsal bazda yapılacak planlanan faaliyetleri tek tek paylaşırsak, biz bunları akabinde Sayın Valimizin başkanlığında tekrar yapılabilecek bir toplantıda hem dile getireceğiz hem de Cumhurbaşkanlığımızın sistemine bunları faaliyet raporu olarak işleyeceğiz. Önümüzdeki zaman diliminde de Valimizin talimatıyla bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması kitapçığı bastırılacak. Buradaki faaliyetlerden ilgi çekici olanlar o kitapçığa da yansıyacaktır. Biz tüm faaliyetlerin hepsine katılamayabiliriz ama dediğim gibi ilgi duyacak, ses getirecek faaliyetlerde hepimizin orada bulunması, el birliğiyle hareket ve bütünsel bir gösteri anlamında görüntü vermemiz anlamlı olacaktır” dedi.

KUTLAMALAR 3 GÜN SÜRECEK

Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise, “Yüzüncü yıl bizim için çok önemli. Türk milleti için bir onur, gurur günüdür. Bunu layıkı ile kutlamak lazım. Biz burada her tarafta görev almaya hazırız” dedi. Topaloğlu, Cumhuriyet’in 100’ncü yılını Kemer’de coşkuyla kutlayacaklarını söyledi. Kutlamaların üç gün süreceği Kemer’de tüm vatandaşları kutlama programına davet ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Topaloğlu, Cumhuriyet’in kurulmasında birçok bedel ödendiğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

100 KİŞİLİK CUMHURİYET KOROSU

Öte yandan Kemer Belediyesi, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun talimatları ile 3 gün sürecek bir program hazırladı. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Şef Furkan Üstündağ yönetiminde Kemer Belediyesi Halk Korosu, Şef Mustafa Mümtaz yönetiminde Nağmeler ve Türk Müziği Topluluğu, Şef Gönül Saykal yönetiminde Antalya Emekli Subaylar Türk Müziği Topluluğu’nun oluşturduğu 100 kişilik Cumhuriyet Korosu konser verecek. Solistliğini Ezgi Gündüz’ün yapacağı Cumhuriyet Korosu, 27 Ekim Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.00’da sahne alacak.

100 KİŞİLİK CUMHURİYET ORKESTRASI

28 Ekim Cumartesi günü ise Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası ile Antalya Üstün Kent Orkestrasının oluşturduğu 100 kişilik orkestra sahne alacak. Orkestranın şefliğini Furkan Üstündağ, solistliğini ise sevilen sanatçı Bora Duran yapacak.

FENER ALAYI VE 100 KİŞİLİK CUMHURİYET BANDOSU

29 Ekim Pazar günü ise Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’ncü yılına özel kurulan 100 kişilik Cumhuriyet Bandosu düzenlenecek olan fener alayının önünde yer alacak. Bando ayrıca Haluk Levent’in sahnesi öncesi İstiklal Marşımızı seslendirecek.

HALUK LEVENT KONSERİ

Kutlamalar, Türk rock sanatçısı Haluk Levent konseriyle sona erecek. Sevilen sanatçı Haluk Levent, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’ncü yılını Kemer’de vatandaşlarımız ile birlikte kutlayacak.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği düzenlendi

Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği düzenlendi

29-04-2024 - GÜNDEM

Danıştay, Kındılçeşme'de son noktayı koydu!

Danıştay, Kındılçeşme'de son noktayı koydu!

25-04-2024 - GÜNDEM

itep kursu