Kemer Belediyesi Kültür Evi’nde sona doğru

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer'in ilk kültür evi olma özelliği taşıyacak olan Kültür Evi'nde çalışmaları inceledi. İnceleme sırasında konuşan Başkan Topaloğlu, “Kısa zaman sonra açılışını yapacağız ve Kemer’e ayrı bir değer katacak. Kemerimize hayırlı olsun” dedi.

KÜLTÜR-SANAT - 04-01-2024 19:22

Kemer Belediyesi Kültür Evi’nde sona doğru

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, CHP Kemer İlçe Başkanı Adem Barış, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Mustafa Bilici, Semih Top, Recep Yılmaz ve Mustafa Tıraş ile birlikte Kemer Belediyesi Kültür Evi'ndeki çalışmaları inceledi.

Yerel Tarihçi Ramazan Kar’a ait eşyaların yerleştirilmeye başlandığı kültür evinin turizme büyük katkı sağlayacağı belirtildi. Başkan Topaloğlu ve beraberindekiler, elinde bulunan birçok değerli eseri kültür evine bağışlayan tarihçi Ramazan Kar'dan bilgi aldı.

Kemer'in ortak mirasını korumak ve canlandırmak amacıyla yapımına başlanan ve son hızıyla devam eden Kemer Belediyesi Kültür Evi'nde, Kemer yöresinde halkın kullandığı ev eşyaları, tarım aletleri, eski yaşantılara ait objeler, eski fotoğraflar ve birçok tarihi belge sergilenecek.

Liman Caddesi 85 ada 18 parselde yer alan binanın önemli bir turizm lokasyonunda bulunması nedeniyle kültür evine çevrilmesinden sonra yerli ve yabancı misafirlerin de ilgisini çekeceği ve Kemer'in tanıtımına büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Kültür Evi'nde aynı zamanda Osmanlı dönemine ait eski nüfus sayım örnekleri ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Kemer bölgesi ile ilgili olarak 1932-1933 yıllarında çıkardığı kararnamenin de sergileneceği belirtildi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Kemer Belediyesi Kültür Evi’nde çalışmaların son hızla devam ettiğine değinerek, “Kemer’in yerel tarihçisi Ramazan Kar, elindeki önemli ve çok değerli eşyaları ve belgeleri kültür evine bağışlıyor. Bu eşyalar yavaş yavaş yerleştirilmeye başlandı. Kısa zaman sonra açılışını yapacağız ve Kemer’e ayrı bir değer katacak. Meclis üyelerimizle beraber inceleme yaptık. Kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. Kemerimize hayırlı olsun.” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Antalya DOB Mayıs etkinlikleri

Antalya DOB Mayıs etkinlikleri

02-05-2024 - KÜLTÜR-SANAT

KBT, 151 oyun ile 67 bin seyirciye ulaştı

KBT, 151 oyun ile 67 bin seyirciye ulaştı

29-04-2024 - KÜLTÜR-SANAT

itep kursu