‘Kemer Antalya’nın Bodrum’u olacak’

Gündeme ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Çıralı’nın imar planının Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıktığını belirterek, “İtiraz olmaz ise hemen 18’i uygulayıp geçeceğiz. Çıralı da artık daha etkin bir belediye hizmeti alacak. Cumayeri hariç aralık ayı içerisinde Tekirova’nın imar tapularını vereceğiz, tapular basılıyor” dedi. Kemer Belediyesi olarak yurt dışı tanıtımına ağırlık vereceklerini ve turizmciler ile toplantı yapacaklarını ifade eden Başkan Topaloğlu, “Yurt dışı fuarları bizim için çok büyük bir avantaj. Geçen gün Türkiye’ye en çok turist getiren bir acentenin sahibi ile görüştüm ve bana ‘10 yıl sonra Kemer, Antalya’nın Bodrum’u olacak. Bunu unutma’ dedi. Bu da bizim için çok büyük bir onur ve sevindirici bir haberdir” diye konuştu.

GÜNDEM - 05-12-2022 00:34

‘Kemer Antalya’nın Bodrum’u olacak’

Ahmet Duran YENİGÜN-Şüheda PARTAL

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, gündeme ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 4 yıl önce Kemer halkının kendisi ve ekibine Kemer Belediyesi’ni yönetme görevini verdiğini hatırlatan Başkan Topaloğlu, personel maaşlarını dahi ödeyemeyen Kemer Belediyesi’nin borçlarını bitirdikleri gibi bölgenin ve Türkiye’nin en güvenilir belediyesi yaptıklarını söyledi.

‘KEMER BELEDİYESİ’NİN GÜVENİLİRLİĞİ ARTIYOR’

Kemer Belediyesi’nin artık güven veren bir belediye olduğunun altını çizen Başkan Topaloğlu, “Herkes bizim ihalelerimize giriyor ve bu bir güven meselesidir. Bizi, vatandaşlar, iş yapan tedarikçiler ve şirketler Göynük’ten tanır. Onun içinde biz bu konuda da çok rahatız. Herkes bizim belediye ile iş yapmak için can atıyor. Dikkat ederseniz en indirimli ihaleleri de biz alırız, çünkü faturası geldiği anda para hesaplarına geçecektir. Onlarda Necati hocayı önceden tanırlar ve buda Kemer Belediyesi’nin güvenilirliğini arttırıyor” dedi.

‘TÜRKİYE’DE BİR ÖRNEKTİR’

Kemer’in çıkarları doğrultusunda meclis üyeleri ile birlikte uyum içinde bir çalışma sergilediklerini ifade eden Başkan Topaloğlu, “15 meclis üyemiz var, benle birlikte 16 kişi ediyor ve Kemer halkı, Kemer’i hep beraber yönetelim diye bize bu görevi verdi. Dikkat ederseniz Kemer ve Türkiye’de ilktir. Ben DSP’nin Belediye Başkanıyken hem MHP’deki arkadaşlara hem de AKP’deki arkadaşlara vekalet bıraktım burada bir kargaşalık olmasın, herkes birbiriyle barışık olsun diye ve buda Türkiye’de bir örnektir. O yüzden Kemer’in çıkarları doğrultusunda kararları oy birliği ile alıyoruz” dedi.

ÇIRALI’NIN İMAR PLANI ONAYLADI, ASKIYA ÇIKIYOR

2014 yılı yerel seçimleri sonrasında Kemer Belediyesi sınırlarına dâhil edilen Ulupınar Mahallesi, Çıralı Mevkiinin tamamına yakınının 1. ve 3. Derece Doğal sit ile Arkeolojik sit alanı içerisinde kaldığını aktaran Başkan Topaloğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün 25.10.2022 tarih ve 4861807 sayılı olurları ile Çıralı Yerleşimi III. Derece Doğal Sit Alanı eski 177, 178, 179, 180 parseller ve çevresine ait bakanlıkta hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliği 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. maddesi uyarınca onaylandığı ve onaylı planların 30 gün askıda kalacağını söyledi. Topaloğlu, “Çıralı’nın imar planı sorunu vardı. Orada 1/1000’likleri yaptık ve 18’i uyguladık ama, itiraz sonucu mahkeme durdurdu. Cuma günü itibariyle 1/1000’lik planlar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onayladı ve şu anda Ankara ile Çıralı’nın işi kalmadı. Zaten biz hemen 1 ay askıya çıkacağız. Ondan sonra itiraz olmaz ise hemen 18’i uygulayıp geçeceğiz. Koruma Kurulunun onayının zorunlu bulunması, planların yasal süreçlerinin uzaması gibi sebeplerden dolayı Kemer Belediyesince sınırlı hizmetin götürüldüğü Çıralı da artık daha etkin bir belediye hizmeti alacak” diye konuştu.

‘TEKİROVA’NIN TAPULARI BASILIYOR’

Tekirova Mahallesi’nde 2 kat ve 2 bağımsız bölüm konusu çözdüklerini ve 1/1000 ölçekli planların onaylandığını belirten Topaloğlu, “Cumayeri hariç aralık ayı içerisinde Tekirova’nın imar tapularını vereceğiz. Şu anda tapular basılıyor. Cumayeri ise encümenden geçti ve Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdik” dedi.

‘GÖYNÜK’ÜN BİRİNCİ BÖLGESİNİ DE BİTİRECEĞİZ’

Çamyuva ve Kuzdere Mahallelerinde de imar sorunlarını çözüme kavuşturduklarını aktaran Topaloğlu, sadece Kuzdere’de orman olan kısımlarla ile ilgi çalışma yapıldığını belirterek, “Arslanbucak’ta zaten yok. Göynük’ün birinci bölgede bir iptali vardı onu da çözüyoruz. Büyükşehir Belediyesinde bulunan arkadaşlarla görüştüm, bir kişi itiraz edince mahkeme bozdu ve oranın planlamasını yapmak için bir şirkete vermişler fakat, şirket o kadar yavaş gidiyordu ki biz cuma günü şirkete tek fesi için bir yazı gönderdik. Şu anda bizim arkadaşlarımız kendileri hazırlıyorlar ve en kısa zamanda Göynük’ün birinci bölgesini de bitireceğiz” şeklinde konuştu.

‘EN KISA ZAMANDA TAPULARINI VERECEĞİZ’

40 yıldır imar planı çözümlenmeyen Beldibi’nde ise sona geldiklerini ifade eden Başkan Necati Topaloğlu, “Beldibi 3’ten Akka Otelin karşısına kadar olan yerlerin imar uygulaması bitti ve askıdan indi. İtirazları değerlendiriyoruz ve ondan sonra Büyükşehir Belediyesine göndereceğiz. En kısa zamanda da bu söylemiş olduğum bölgenin tapularını vereceğiz. Öbür tarafta hazine arazisi çok olduğu için arkadaşlar çalışıyor. Çünkü, Hazine; parsellerimi bana ver ben kendim satacağım diyor. Bizde onların istekleri doğrultusunda çalışıyoruz” dedi.

‘ALTYAPI DA BÜYÜKŞEHİR İLE KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ’

Alt yapı çalışmalarında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli bir şekilde çalışma yaptıklarına dikkat çeken Başkan Topaloğlu, “Kuzdere’de yaklaşık 50 milyonluk altyapı çalışmasını ihale ettiler. Büyükşehir kanalizasyon ve içme suyunu yaptıktan sonra bizde taş döşemeyi ihale ettik. Beldibi ve Çıralı ise en büyük sıkıntının alt yapısının olmayışı. Bu anlamda şimdi hem Büyükşehir ile görüşüyoruz hem de 2023 için kendi bütçemizi ayırdık. Büyükşehir mesela otellerin önündeki yolun alt yapısını yapacak bizde üzerinin asfaltını yapacağız. Yani hem Büyükşehir elini taşın altına sokuyor hem de biz. Bütçemizde para ayrılmış olması lazım ve biz bu parayı ayırdık hazırız” şeklinde konuştu.

‘EĞİTİM BİZİM İŞİMİZ’

Kemer’de eğitim alanında yaptıkları çalışmalara da değinen Başkan Topaloğlu, “İlkokul boyunca yokluğun ne olduğunu bilirim. Daha öncede söyledim hiç çantam olmamıştı. Öğretmenlik zamanımda o öğrencilerin bir silgisinin defterinin kaleminin olmadığında o eskiyi yaşadıklarımı bildiğim için 10 yıl boyunca Göynük’te bunu uygulamıştım. Göreve gelir gelmez de sağ olsun meclis üyesi arkadaşlarla beraber Beldibi’nden Çıralı’ya kadar olan yaklaşık 6 bin 500 öğrencinin kırtasiyesini aynı marka aynı ebatta herkese dağıtıyoruz. Bu yıl 3’ncü yılımız ve yine dağıttık. Lise öğrencilerimizin evden okula okuldan eve servislerini yaptırdık. Bu sene bize servis ücreti 22 milyon liraya mal olacak. Şu anda bin 510 öğrenci evden okula okuldan eve taşıyoruz. Çünkü, yolda otostop yaparak okula giden çocuktan bir başarı bekleyemezsin. Bu işin yağmuru, çamuru, fırtınası var. Onun için evinden alıp evinin önüne bırakıyoruz. Kurs Merkezimizde bu yıl 3’ncü yılımıza girdik. 300 öğrenciye ücretsiz eğitim veriyoruz ve 11 tane öğretmenimiz var. Bu ilk 2 yılda Kemer birinci ve ikincileri bizden çıktı. Türkiye genelinde 3,5 milyon içerisinde 2 bine de 4 bine de giren oldu ve bizim için bu büyük bir gururdur. Ayrıca üniversitede okuyan öğrencilerimize destek oluyoruz. Billboardlarda 895 öğrenci yazsa da şuan 906 öğrencimiz oldu ve 906 öğrenciye ayda 700 lira burs veriyoruz, seneye bu burs 900 lira olabilir çünkü o öğrencilerimiz bizim öğrencilerimiz, boyunları bükük kalmasın diye uğraşıyoruz. Bunların yanında zaten tüm okullarımızın tadilatlarını boyalarını da yapıyoruz. Yani her türlü desteği veriyoruz çünkü eğitim bizim işimiz” dedi.

‘KEMER ANTALYA’NIN BODRUM’U OLACAK’

Kemer’de beklentinin üzerinde bir turizm sezonu geçirdiklerini ve 3 milyonu aşkın turist ağırladıklarını belirten Topaloğlu, göreve geldikleri ilk 2 yıl da pandemi nedeniyle ücretini ödedikleri halde hiçbir fuara gidemediklerini ifade ederek, “Bu yılda savaş oldu ama İngiltere’ye gittik ve İngiltere’de çok güzel görüşmeler yapıldı. Pazartesi günü (bugün) saat 14:00’da Kaymakamımız başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonunda bir toplantı yaparak hangi fuarlara katılacağımızı, hangi yollar izleyeceğimizi ve hangi dokümanları götüreceğimiz gibi konuları görüşeceğiz. Yani bundan sonrada bizim işimiz gücümüz yurt dışında tanıtım olacak ve bu bizim için çok büyük bir avantaj. Geçen gün Türkiye’ye en çok turist getiren bir acentenin sahibi ile görüştüm ve bana ‘Hocam ben otelimi yıkıp villa yapacağım çünkü, 10 yıl sonra Kemer, Antalya’nın Bodrumu olacak. Bunu unutma. Bütün lüks konaklama tesisleri buraya yapılacak’ dedi. Bu da bizim için çok büyük bir onur ve sevindirici bir haberdir” dedi.

‘KEMER HALKINA ŞUANA KADAR GÖRMEDİĞİ DUYMADIĞI MÜJDELERİ VERECEĞİZ’

Seçim için herhangi bir çalışma yapmadıklarının da altını çizen Başkan Necati Topaloğlu, “Halk zaten bizim yaptığımızı görüyor. Mesela Olbia Park’ta tüm barları yıktık. Belediye kendisi bir tesis kurdu ve çay 3 lira, seneye de 3 lira olacak. Halk o kadar memnun ki buranın bu yıl ki cirosu etrafındaki esnaflardan daha çok yapmıştır. Bu ay içerisinde mutfağımızı büyütecek ve alanı da genişleterek önümüzdeki yıl daha fazla kişiye kaliteli ve ucuz hizmet vereceğiz. Çünkü bizim birinci görevimiz Kemer halkının kaliteli ve ucuz bir yerde eğlenmesi, dinlenmesi ve karnını doyurmasıdır. Biz laf değil iş üretiyoruz. Herkes neyin ne olduğunu görüyor. Adam berbere girmiş; ‘Benim saçlarım ak mı kara mı?’ diye sormuş, berberde ‘Az sonra önüne düşecek kendin bakarsın’ demiş. Bizim yaptıklarımız meydanda ve Kemer halkına müjdelerim var. Salı günü saat 14:00’daki meclis toplantısını izlesinler. Kemer halkı şuana kadar görmediği duymadığı müjdeleri duyacak. Biz hizmet yapmaya devam edeceğiz. Tercih Kemer halkınındır. Necati Hoca şuana kadar verdiği sözlerin yüzde 70’ini zaten tuttu. Önümüzdeki 15 aylık süre içinde gerisini hallederiz. Yeter ki Kemer halkı verdiği oyun arkasında olsun, biz onların verdiği oy için yüzlerini kara çıkarmadık ve çıkartmamaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hem doğaya hem yaban keçilerine yazık ettiler!

Hem doğaya hem yaban keçilerine yazık ettiler!

21-03-2024 - GÜNDEM

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden Çalış Tepesi açıklaması

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden Çalış Tepesi açıklaması

19-03-2024 - GÜNDEM

itep kursu