Kanser olmuş sorunlar

Dünyanın önemli turizm destinasyonlarından biri olan Kemer’de yaz sezonunun açılmasıyla başlayan yoğunluk, ilçeye yakışmayan görüntüleri de tekrar gün yüzüne çıkarıyor. İlçede minibüs ve otobüs şoförlerinin bagajlardaki dinlenme görüntüleri, Atatürk Caddesi’nde bazı esnafların cadde üzerinde masa, tabure ve sandalye oturma görüntülerinin ardından şimdi de tuvaletlerin kötü görüntüleri gündeme geldi. İlçe esnafının da her yıl gündeme getirdiği tuvalet konusu çözüme kavuşturulmasa da mevcut tuvaletlerin kötü görüntüleri turistlerin fotoğraflarına konu olmaya devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’nın hemen yanında ve ilçenin göbeğinde bulunan İsa Konuk Pasajı’nın alt katında bulunan pis ve kullanıma uygun olmayan tuvaletlerin içler acısı durumu esnafın yanı sıra turistlerin de tepkisini çekiyor. Söz konusu tuvaletleri alkol bağımlısı olduğu iddia edilen bir kişi tarafından işletildiği ve tuvaletleri kullanan turistlere eliyle 5 ifadesi kullanarak 5 dolar 5 Euro istediği, fiyata itiraz edenlere ise saldırıda bulunduğu iddia edildi. Her gün yüzlerce turistin geçtiği pasaja tuvalet ihtiyacı için kendilerine gelen turistleri çaresizce pasaj içerisindeki tuvaletlere yönlendirdiklerini ifade eden pasaj ve bölge esnafı, konunun çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini söylediler.

GÜNDEM - 26-06-2023 01:36

Kanser olmuş sorunlar

Şüheda PARTAL

Kemer’de Cumhuriyet Meydanı’nın hemen yanında bulunan İsa Konuk Pasajı’nın alt katında bulunan tuvaletlerin içler acısı durumu esnafın yanı sıra turistlerin de tepkisini çekiyor. Mevcut bir yönetimin bulunmaması nedeniyle adeta kaderine terk edilen pasajın iç görüntüsü harabeyi andırırken, pis ve kullanıma uygun olmayan tuva letleri ise turistlerin hafızalarına kötü bir mazi olarak kalıyor.

ELİYLE 5 İŞARETİ YAPIYOR, VERMEYENLERE SALDIRIYOR

Her gün yüzlerce turistin geçtiği, Kemer Kapalı Pazar Yeri, Antalya ve diğer bölgelerden gelen otobüslerin yolcu indirdiği bölgede bulunan pasaja gelen yerli ve yabancı turistler gittikleri tuvaletin görüntüsünün yanı sıra para vermeleri isteniyor. Söz konusu tuvaletleri alkol bağımlısı olduğu iddia edilen bir kişi tarafından işletildiği ve tuvaletleri kullanan turistlere eliyle 5 ifadesi kullanarak 5 dolar 5 Euro istediği, fiyata itiraz edenlere ise saldırıda bulunduğu iddia edildi.

BÖLGE ESNAFI ÇARESİZ

Pasaj ve bölge esnafı ise özellikle Kemer’e otobüs ile gelen yerli ve yabancı turistlerin tuvalet ihtiyacı için kendilerine geldiklerini ve kendi tuvaletleri olması durumunda kullandırdıklarını, olmayanlar ise çaresizce turistleri pasaj içerisindeki tuvaletlere yönlendirdiklerini söyledi. Söz konusu tuvaletleri işleten şahsın kimin tarafından yerleştirildiğini de bilmediklerini ifade eden esnaflar, tuvaletleri kullanan turistlerden şahsın eliyle 5 işareti yaparak para istediğini, para vermek istemeyen turistlere ise saldırdığını belirtti.

FOTOĞRAFLARINI ÇEKİP SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIYORLAR

Konunun çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini ve Kemer’de bu zamanda böyle hiç hoş olmayan davranış ve görüntülerin olmaması gerektiğine dikkat çeken esnaflar, konuyu pasaj esnafı olarak bir araya gelip çözemediklerini, turistlerin de tuvaletleri fotoğraflayarak sosyal medya hesaplarında paylaştıklarını söyledi.

YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Kemer Belediyesi önündeki otopark alanında bulunan tuvaletlerde de benzer olay yaşanmış, tuvaletin işletmecisi tarafından tuvaleti kullanan bir turistten para istenmiş ve aralarında geçen itişme sonucu kafasını kaldırıma çarpan işletmeci yaşamını yitirmişti.

DAHA SAĞLIKLI VE HİJYENİK BİR ŞEKİLDİ İŞLETİLMELİ

Bu tür vakaların oluşmaması için halka açık alanlardaki bu tür yerlerin özellikle Kemer Belediyesi tarafından daha sağlıklı ve hijyenik bir konumda işletilmesi ve turistlere daha iyi hizmet vermesi bekleniyor. Kemer merkezde bulunan alanlara bakıldığında halka açık tuvaletlerin olmaması da büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Esnaf tarafından sık sık dile getirilen tuvalet konusu Kemer’in kanayan yarası olmaya başladı.

Kemer’deki esnaflar bu konuda acil çözüm beklerken, biz de Kemer Gözcü Gazetesi olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Neler Söylendi?

temel

yaziniz bastan asagi altina imza atilacak degerde tesbitlerle dolu. neden cözülmez bu belirtilen sorunlar, kronik olmus meseleler? kemer dünyayi misafir ediyor, ama hala bir takim mini iliskiler bagimliligi, bazi seylerde cözümü engelliyor.sayin baskan ayip ama cok ayip. ayni sekilde kaymakamlik ta ayip ediyor. herkes birbirinden birseyler bekler gibi? önce sen yap, ( oy derdi vs mi, kariyeri cizdirmek mi) 10 ay önce
DİĞER HABERLER
Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği düzenlendi

Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği düzenlendi

29-04-2024 - GÜNDEM

Danıştay, Kındılçeşme'de son noktayı koydu!

Danıştay, Kındılçeşme'de son noktayı koydu!

25-04-2024 - GÜNDEM

itep kursu