‘İnsan olmanın olmazsa olmazlarının başında güvenilir olmak geliyor’

AHENK Projesi kapsamında okul ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Vali Ersin Yazıcı, 65’inci okul ziyaretini Prof. Dr. Tuğgeneral Cevdet Demirkol-Ayhan Demirkol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirerek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

EĞİTİM - 09-06-2023 03:03

‘İnsan olmanın olmazsa olmazlarının başında güvenilir olmak geliyor’

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında, 65’inci okul ziyaretini Prof. Dr. Tuğgeneral Cevdet Demirkol-Ayhan Demirkol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Kepez Kaymakamı Nusret Şahin ve İl Milli Eğitim Müdür Emre Çalışkan eşlik etti.

Prof. Dr. Tuğgeneral Cevdet Demirkol-Ayhan Demirkol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyareti kapsamında Çocuk Gelişimi ve Hasta-Yaşlı Bakımı bölümünden yaklaşık 100 öğrenci ile bir araya gelen Vali Yazıcı, öğrencilerle yalan, kitap, dostluk ve hayaller üzerine bir sohbet gerçekleştirdi. Öğrencilerden gelen soruları büyük bir keyifle yanıtlayan Vali Yazıcı; nasıl vali olduğu gibi öğrenciler tarafından merak edilen tüm soruları yanıtladı.

Gençlerle bir arada olmaktan büyük keyif aldığını ve sık sık öğrencilerle bir araya geldiğini ifade eden Vali Yazıcı; “Gençlerle ve eğitimle ilgili konular beni hep heyecanlandırıyor ve ilgimi çekiyor. Bugün de geleceğimizin teminatı siz gençlerimizle birlikteyiz. Sizlerle sohbet etmek için buradayım. Bana merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Her şeyi konuşabiliriz. Tek bir şartım var salondakilerin büyük çoğunluğunun konuşmasını istiyorum.” dedi.

BENİM HAYALİM İSTANBUL'DA ÜNİVERSİTE OKUMAKTI

Öğrencilere hayalleri hakkında da sorular soran Vali Yazıcı, kendi hayallerinden örnekler vererek; “Biliyorum, birçoğunuzun hayalleri var. Benim de sizlerin yaşındayken çok farklı bir hayalim vardı. Benim hayalim İstanbul'da üniversite okumaktı. Doğru bir şey olduğu için değil gerçek olduğu için söylüyorum, bölüm ne olursa olsun İstanbul'da üniversite okumak istiyordum. Bence hayalleriniz bir müddet sonra hedeflerinize dönüşmeli. Benim hayalim bir müddet sonra hedefe dönüştü ve ben bu hedefimi başararak İstanbul'da üniversite kazanıp okudum.” ifadelerini kullandı.

DÜZCELİYİM AMA BURDUR’UN BENDE ÖZEL BİR YERİ VAR

Öğrenciler ile sohbette lise yıllarını Burdur’da okuduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Burdur’u seviyorum. 6 sene Burdur’da okudum. Sonra da ilk Kaymakamlık görevim yine Burdur’un Karamanlı ilçesine çıktı. Düzceliyim ama Düzce’den çok Burdur’da kaldım. Şuanda torunum, oğlum ve gelinim de Burdur’da yaşıyor. Burdur hep hayatımızda ve bizim ailemiz için özel bir yeri var.” diye konuştu.

BÜYÜK DEVLETLERİN BÜYÜK HEDEFLERİ OLUR

Öğrenciler tarafından Türkiye’nin geleceğine yönelik sorulan soruyu büyük bir içtenlikle yanıtlayan Vali Yazıcı; “Vatanımı ve milletimi çok seviyorum. Biz büyük bir millet, büyük bir devletiz. Başım her zaman dik. Bir dönem dünyaya hükmetmiş bir milletin torunlarıyız. Osmanlı torunuyuz. Osmanlının dünyaya hükmettiği dönemde dünyada adalet vardı. Tarih boyunca büyük devlet olma sorumluluğunu, bugün de omuzlarımızda hissetmekteyiz. Büyük devletlerin büyük hedefleri olur. Bizler de inşallah bu hedeflerimize sizler sayesinde ulaşacağız. Gençlerimize güvenim tam. Sizlerin gelecek hedefleri ve çalışmalarınız hem bizleri daha iyi bir toplum yapacak hem de daha da ileriye bir seviyeye taşıyacak. Bu yüzden iyi eğitim almanız, kendinizi yetiştirmeniz bizim en büyük kazancımız olacak.” şeklinde konuştu.

YAŞAMIMIZI KARŞILAMAK İÇİN İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAMAK ZORUNDAYIZ

Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi hakkında öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı; “Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi var. Bunu bazılarınız duymuştur. Bu hiyerarşiye göre insanların yeme, içme, barınma ve akabinde güvenlik gibi ihtiyaçları vardır. Yaşamımızı devam ettirebilmek için bu ihtiyaçları karşılamak zorundayız. Hepimiz yaşamımızı devam ettirmek için birtakım meslekleri seçiyoruz. Aslında bütün insanlar aynı amaç için çabalıyor. Hayatta kalabilmek için. Meslek seçimini de bu yüzden yapıyoruz. Bu okuldan mezun olduğunuzda bir mesleğiniz, bildiğiniz bir iş olacak. Bu çok önemli. Bu sizler için çok büyük bir avantaj olacaktır.” şeklinde konuştu.

KENDİMİZE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİMİZ ŞEYİ BAŞKASINA YAPMAMALIYIZ

Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden etkinlikte onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı; “Şimdi geldik ziyaret ettiğim her okulda yaptığım ankete. Ankette ‘Sizi en çok sinirlendiren şey nedir?’ sorusunu soruyorum. Bu yaptığım ankette genellikle %80 oranında yalan söylenmesi, dedikodu ve iftira geliyor. Bizler bu konulardan rahatsız oluyoruz. Hem yalan söylüyoruz hem de rahatsız oluyoruz. Kendimize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına da yapmamalıyız diye düşünüyorum. Yalan konusunda başka bir soru daha sorayım size. Kime ya da kimlere yalan söylerken daha az vicdan azabı çekiyorsunuz? Bunun cevaplarından biri tanımadığımız, sevmediğimiz, bir daha görmeyeceğimiz kişiler. İkinci cevabı ise bize yalan söyleyen kişiler. Birine yalan söylersek ona da bize karşı yalan söyleme hakkı vermiş oluruz. Ben bu hakkı kimseye vermedim, vermiyorum, akıl sağlığım yerinde olduğu sürece de vermeyeceğim. Çünkü biz birine yalan söylersek o da istediği zaman istediği boyutta bize yalan söyleme hakkına sahip oluyor. Dolayısıyla ben yalanı yaşamıma hiçbir şekilde sokmuyorum.” dedi.

EN YAKIN DOSTLARINIZDAN BİRİ KİTAP OLSUN

Öğrencilere dostla arkadaş arasındaki farkı soran Vali Yazıcı; “Benim en iyi dostum kitap. Sizlerin de dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Size asla ihanet edip yanlış yapmaz. Sizi asla üzmez. Kendi bildiğini söyler. Zor zamanlarınızda sizi başka dünyalara götürür. Bunu düzenli kitap okuyan birisi olarak söylüyorum. Size bir Vali amca nasihati olsun. Lütfen ama lütfen dostlarınızdan biri kitap olsun.” ifadelerini kullandı.

TATİLİNİZİN HAKKINI VERİN

Gerçekleştirilen sohbetin ardından Vali Yazıcı öğrencilere bir ricada bulunarak; “Eve gittiğinizde anne ve babanıza bugün Vali amcayla sohbet ettik deyin. Onlara selamlarımı iletin. Bugün sizlerle gerçekleştirdiğimiz sohbeti ailenize anlatıp onlarla da konuşmanızı istiyorum. Ben Vali amcaya söz verdim bundan sonra dostlarımdan biri kitap olacak deyin. Bugünkü ziyaretimden ve sizlerle sohbetimden büyük bir keyif aldım. Tatil vakti geldi. Tatilinizin hakkını verin ve güzel bir tatil geçirip bol bol dinlenin. Sevgili çocuklarım hayatı çok abartmayın. Bugün konuştuğumuz tüm konuların sonucu insanların güvenilir olmasına geldi. Bu kararı siz verdiniz. İyi bir insan olursunuz, olmazsınız bu sizin vereceğiniz bir karar. Ama dost olmak için de iyi bir iş sahibi olmak için de iyi insan olmak için de birinci kural güvenilir bir insan olmaktan geçiyor. Size güvenilmiyorsa hâkim, savcı, polis, öğretmen olmanız hiçbir şey ifade etmiyor. İnsan olmanın olmazsa olmazlarının başında güvenilir olmak geliyor. Ben inanıyorum ki buradaki herkes güvenilir olmayı arzu ediyordur ve inşallah bu arzusunu da gerçekleştirirsiniz. Hepinize başarılar diliyorum. Gönlünüzden geçenlerin gerçekleştiği bir hayatınız olsun. Sağlıcakla kalın. İyi tatiller.” dedi.

Öğrencilerle sohbetinin ardından okulda görevli öğretmen ve idarecilerle de bir araya gelen Vali Yazıcı, okulun genel durumu ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Vali Yazıcı, öğretmenlere AHENK Projesinin önemini anlatarak projenin başarıya ulaşması noktasında desteklerinin çok önemli olduğunu söyledi. (Haber Merkezi)

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Göynük Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu bayramdan sonra açılıyor

Göynük Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu bayramdan sonra açılıyor

26-03-2024 - EĞİTİM

Antalyalı öğrenciler İspanya’da

Antalyalı öğrenciler İspanya’da

23-03-2024 - EĞİTİM

itep kursu