Gökyüzünden denize pedallayacaklar!

Kemer’de bu yıl 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde 2’ncisi düzenlenecek olan Gökyüzünde Denize (SKY TO SEA) Dağ bisikleti yarışı için son hazırlıklar tamamlandı.

SPOR - 18-04-2024 18:04

Gökyüzünden denize pedallayacaklar!

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Kemer Kaymakamlığı, Beydağları Sahil Milli Parkı, Olimpos Teleferik destekleri ile Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda dünya’da kar üzerinde başlayıp denizde biten tek yarış olma özelliğine sahip etkinlik, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi alt yapısını ve benzersiz coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor. 21 Nisan Pazar günü Tahtalı Dağı’nın 2365 metrelik zirvesinden yarışa başlayacak sporcular 34 kilometrelik etapta patikaları ve köy yollarını geçerek Kemer sahilinde bulunan denize atlama rampasındaki bitiş çizgisine ulaşmaya çalışacaklar. Bu yıl 85 sporcunun kayıt yaptırdığı etkinlikte Rusya, Norveç, Romanya, Gürcistan ve Türk sporculardan oluşuyor.

“BÖLGENİN BİSİKLET POTANSİYELİNİ ÇOK İYİ TANITACAK”

Yarışlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu; “Kemer’de turizm sezonunun uzatılması amacıyla hayata geçirdiğimiz Bisiklet Rotaları Projemiz ile Bölgemizi Bisiklet Turizmi ile tanıştırdık. Ve bunu tüm dünyaya tanıtacak Kemer markası etkinlikleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Gökyüzünden denize yarışları da bölgenin bisiklet potansiyelini çok iyi tanıtacak ve anlatacak bir yarış etkinliği. Bu yarıştan sonra gelecek hafta da Akra GranFondo yol bisikleti yarışlarına ev sahipliği yapacağız, Kemer’de öncelikli hedefimiz Nisan ve Mayıs aylarını bu tip spor etkinlikleri ile doldurmak ve turizm hareketliliğini bu aylara spor turizmi sayesinde yaymak istiyoruz” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Antalyasporlu milli yüzücülerden Bulgaristan’da 4 madalya

Antalyasporlu milli yüzücülerden Bulgaristan’da 4 madalya

29-04-2024 - SPOR

Kumluca’da başpehlivan Fatih Atlı

Kumluca’da başpehlivan Fatih Atlı

29-04-2024 - SPOR

itep kursu