Çözüm odaklı toplantı

Kemer Muhtarlar Toplantısı, İlçe Kaymakamı Hüseyin Çam’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve tüm kurum amirleri ile muhtarların katıldığı ve 2022 yılı verilerinin paylaşıldığı toplantıda, ilçede beklentinin üzerinde bir turizm sezonu geçirdiklerini ve 213 ülkeden 3 milyonu aşkın turist ağırladıklarını belirten Kaymakam Çam, “2022 sonu itibariyle ilçemizde ciddi anlamda bir turist ağırladık. Toplamda da 3 milyonun üzerinde bir misafirle 2022 sezonunu bitiriyoruz. Sadece tek bir alanın destinasyonu değil çok farklı ve zenginleştirilmiş destinasyon olma yolunda emin adımlarla devam ediyoruz. İnşallah 2023 yılında misafirlerimiz daha da çeşitlenerek ve sayısı artarak devam eder” dedi. İlçedeki yatırım ve çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde de bulunulan toplantıda muhtarlar mahallelerinde en çok yaşanan sorunun internet sorunu olduğunu belirterek, ilçede Türk Telekom yetkililerine ulaşamadıklarını ve sorunlarını çözüme kavuşturamadıklarını söylediler.

GÜNDEM - 02-12-2022 01:39

Çözüm odaklı toplantı

Şüheda PARTAL

Kemer Muhtarlar Toplantısı, İlçe Kaymakamı Hüseyin Çam’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve tüm kurum amirlerinin de katıldığı toplantıda ilçede devam eden yatırımlar, çalışmalar ve kurumlar arası koordinasyon hususlarında değerlendirmelerde bulunuldu.

‘3 MİLYONUN ÜZERİNDE MİSAFİR AĞIRLADIK’

2022 yılı verilerinin paylaşıldığı toplantıda konuşan Kaymakam Hüseyin Çam, ilçede beklentinin üzerinde bir turizm sezonu geçirdiklerini ve 213 ülkeden 3 milyonu aşkın turist ağırladıklarını belirterek, “2022 yılı ilk başta beklentinin çok kötü olduğu ancak özellikle Nisan ayının sonu Mayıs ayı ile birlikte beklentilerin çok üzerinde bir sezonun geçtiği dönem olarak gerçekleşti. 2022 sonu itibariyle ilçemizde ciddi anlamda bir turist ağırladık. Jandarma bölgesinde 1 milyon 700 binin üzerinde, emniyet bölgesinde ise 1 milyon 300 binin üzerinde misafir ağırladık ve toplamda da 3 milyonun üzerinde bir misafirle sezonunu bitiriyoruz. İlçemizde 213 farklı milletten insanı ağırladık. Yani sadece tek bir alanın destinasyonu değil çok farklı zenginleştirilmiş destinasyon olma yolunda emin adımlarla devam ediyoruz. Buradan özellikle bu noktada emek veren turizmcilerimize ve bütün paydaşlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah 2023 yılında misafirlerimiz daha da çeşitlenerek ve sayısı artarak devam eder. Bu vesile ile 2023 yılının güzel bir sezon olmasını şimdiden temenni ediyoruz” dedi.

‘GÜVENLİK VE ASAYİŞ NOKTASINDA BÜYÜK BİR SORUNUMUZ YOK’

Toplantıda 2022 yılı içerisinde yaşanan asayiş olaylarıyla ilgili verileri de paylaşan Kaymakam Çam, “2022 yılı içerisinde bakıldığında güvenlik ve asayiş noktasında büyük bir sorunu olmayan bir ilçeyiz ve daha da fazla görünür olarak bu süreci 2023 yılında da devam ettireceğiz. İlçedeki güvenliğin ve asayişin en huzurlu şekilde devam edebilmesi adına jandarmamız, emniyetimiz, sahil güvenliğimiz ve diğer birimlerimiz görev bilinci içerisinde çalışmalarına devam ediyorlar. Özellikle son dönemde uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin ticareti kullanımı satışı vb, hususlarla ilgili Kemer Cumhuriyet Başsavcılığının da koordinesinde kararlı çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalarımızın sonucunun güzelliği ziyadesiyle bizi memnun ediyor. Bu projeli çalışmalar sadece yol kontrollerinde denk gelirse noktasında değil, teknolojik imkanlar, istihbarat faaliyetlerinin ve vatandaşımızdan gelen bilgileri kullanarak yaptığımız projeli çalışmalar. Bundan sonraki süreçte de bu çalışmalar olabildiğince devam edecek. Uyuşturucuyla ve çocuklarımızı etkileyecek olumsuz işlerle ilgili mücadeleyi devam ettireceğiz” diye konuştu.

‘UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ’

2022 yılında Kemer Cumhuriyet Başsavcılığınca uyuşturucu madde ile ilgili 34 soruşturma dosyası açıldığını ve 39 şüpheliye de işlem yapıldığını bildiren Kaymakam Çam, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son dönemde tutuklu bulunan ve cezaevine gönderilenler var. Burada en önemli olan bataklığı kurutmak. Bu işin ticaretini yapan ve bu işi çocuklarımızı gençlerimizi zehirleme adına adım atanlarla mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Tutuklamaların çok büyük bir kısmı da bu projeli çalışmalar vasıtasıyla yapılan tutuklamalar. Tabi mahkeme safhası devam edecektir ama, 8-10 yılın altında ceza almayacaktır. Bunu özellikle belirtmek lazım, mahkemeler neticesinde bu işin ticaretini yapma noktasında ki hususu ile birlikte ciddi cezai müeyyidelerle karşılaşacaklar. Çünkü uyuşturucu ile mücadele terörle mücadele ile eş değerdir. Nasıl Türkiye’de terörün kökü kazındıysa uyuşturucunun da inşallah kökünün kazınması noktasında ilgili bütün birimlerin kararlılıkla çalışmaları devam edecektir.”

‘KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLALIM’

“Devlet kimsesizlerin kimsesidir” diyen Kaymakam Hüseyin Çam, muhtarların devletin vatandaşa ulaşımındaki en önemli kılcal damarları olduğunu belirterek, “Bizim buradaki en önemli pozisyonumuz hiçbir vatandaşımızın kendisini kimsesiz hissetmemesi. O bağlamda mahallelerimizde ihtiyaç sahibi, bacası tütmeyen, evinde çocuğu yeterli gıdada beslenemeyen bir husus olursa lütfen bununla ilgili ilgilenelim. Kimsesizlerin kimsesi olalım. Bu vebal bizim vebalimiz. İlçenin mülki amiri olarak başta benim vebalim. Ama ben bu vebali öncelikle 3 gruba paslıyorum. Önce sizin vebaliniz sonra benim vebalim diyorum. Birinci pasladığım grup muhtarlarımız, muhtarlarımız mahallelerdeki vatandaşlara bire bir bilmesi gereken kişiler. İkinci pasladığım grup imamlarımız, imam sadece 5 vakit namaz kıldıran namaz memuru değildir. Tabiî ki namaz kıldıracak asli görevidir ama onunla birlikte mahallesinin sosyal yapısını bilecek, mahallesinin yaşlısını, gencini, hastasını, ihtiyaç sahibini bilecek ve onunla ilgili adımların atılması noktasında ilgili birimleri yönlendirecek. Onun için birincisi muhtarlar ikincisi imamlar. Üçüncüsü ise öğretmenler. Her okul ziyaretimizde şunu söylüyoruz öğretmenlerimize; sınıfınızda öğrenciyi değil veliyi aileyi bileceksiniz. Çünkü öğretmenin aile ile diyaloğu da önemli. İhtiyaç sahibi vatandaşlar varsa bunları bize bildirin ve biz bununla ilgili gereken adımları atalım. Bildirmezseniz vebal sizin diyoruz. Bütün kurumlarımız vatandaşın hizmetinde ve emrinde. Kapımız her daim kadınıyla erkeğiyle çocuğuyla yaşlısıyla genciyle fark etmez bütün kesimlere açık. Bazen noksanlıklar olabilir ve olması da doğaldır. Koordinasyonu hep birlikte sağlayalım” şeklinde konuştu.

AEDAŞ’TA KADRO SAYISI 12’YE YÜKSELDİ

Kaymakam Çam’ın konuşmasının ardından Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Yılmaz Çiftçi, Diş, Dahiliye ve Radyoloji Polikliniklerinde hayata geçirdikleri Mesai Saati Hizmet Uygulaması, ihaleyle alınacak cihazlar, doktor kadrosu ve yapılacak çalışmalar hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulundu. ASAT Kemer Şube Müdürü Nuri Kocadağ da ilçede devam eden ve yapılması planlanan alt yapı çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunurken, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) Kemer İşletme Müdürü Abdurrahman Karabüber ise devam eden çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunarak, personelin kalacak yer sıkıntısını çözme noktası çalışmalarının devam ettiğini ve sahada çalışan kadro sayısını 5’ten 12’ye yükseldiğini söyledi.

TOPALOĞLU: BURASI İÇ ANADOLU’NUN BİR KÖYÜ DEĞİL

Karabüber’in ardından konuşan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, daha önce yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çekerek, “Kemer halkının AEDAŞ ile ilgili sıkıntısı çok fazla. Eskiden TEDAŞ’tayken 4 ekip varsa şimdi 2 ekibe indirdiler. Ondan sonra yetişemiyorlar. Sabah 9’dan akşam 10-11’e kadar elektrikler kesildi. İnsanlar protesto etti. Yani burası iç Anadolu’nun bir köyü değil, burası turizmle çalışan ve klimanın devamlı elektrikle çalışması gereken bir yer. Siz biraz daha bu işin üzerinde duruyorsunuz. O günde ‘söz ekibi arttıracağız’ dediler ama birkaç ekip takviye ettiler ama bunun kalıcı olmasını istiyoruz. Isparta’dan Burdur’dan buraya geçici ekip getirerek olmuyor sevgili müdürüm” dedi.

MUHTARLARDAN TELEKOM TEPKİSİ

Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantıda muhtarlar mahallelerinde en çok yaşanan sorunun internet sorunu olduğunu belirterek, ilçede Türk Telekom yetkililerine ulaşamadıklarını ve sorunlarını çözüme kavuşturamadıklarını söylediler.

1Çözüm odaklı toplantı
2Çözüm odaklı toplantı
3Çözüm odaklı toplantı
4Çözüm odaklı toplantı
5Çözüm odaklı toplantı
6Çözüm odaklı toplantı
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kemer yarın sandık başında

Kemer yarın sandık başında

30-03-2024 - GÜNDEM

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

29-03-2024 - GÜNDEM

itep kursu