Atatürk Caddesi işgal atında!

Kemer’in en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi’nde bazı esnafların görüntüsü tepki çekti. İlçede her yıl turizm adına düzenlenen toplantılarda esnafların işyeri önleri ile kaldırımları tezgah ve oturak gibi malzemelerle işgal etmemesi yönünde karar alınsa da her yıl olduğu gibi bu yılda bazı esnafların alınan kararlara uymadığı gözlemlendi. Özellikle yaz sezonu ile birlikte cadde daha da işlek hale gelirken, gelişi güzel konulan masa, sandalye ve taburelerden dolayı sürücülerin araçlarını da park etmesini zorlaştırıyor. Araçların park etmesiyle daha da daralan caddede bazı araçların esnafın koyduğu masa, sandalye ve taburelerin önüne park etmesiyle büyük otobüs ve minibüslerin geçmesi zorlaşırken, trafiğin akışı da durma noktasına geliyor. Bazı esnaf ve vatandaşlar, her gün yüzlerce turistin geçtiği cadde üzerine konulan sandalye ve taburelerin kötü görüntüsünün yanı sıra araç trafiğini de aksattığını belirterek, konunun çözümü için yetkililere çağrıda bulunurken, Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, dükkan önünü temiz tutan, dükkan önünde müşteriyi rahatsız edecek şekilde oturmayan esnafların her zaman yanında olduklarını belirterek, “Onların haklarını korumalıyız. Ancak maalesef tam bunların tersini yapan esnaflar ise yeteri kadar uyarılmamakta, denetlenmemektir. Acilen ilgili kurumlardan etkili denetim bekliyoruz. Kemer turizminde ‘Çevresine duyarlı, misafirine saygılı, yerelden kalkınan’ bir turizm politikasının hayat bulması beklentimizdir” dedi.

GÜNDEM - 16-06-2023 03:48

Atatürk Caddesi işgal atında!

Şüheda PARTAL

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte Kemer’de trafik akışı da büyük illerin işlek caddelerini aratmıyor. İlçede trafiğin artmasıyla özellikle Atatürk Caddesi’nde trafik sıkışıklığı da baş göstermeye başladı. Oteller bölgesinden merkeze gitmek isteyen turistlerin geçtiği ve Kemer’in en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi’nde bazı esnafların görüntüsü ise tepki topladı. İlçede her yıl turizm adına düzenlenen toplantılarda esnafların işyeri önleri ile kaldırımları tezgah ve oturak gibi malzemelerle işgal etmemesi yönünde karar alınsa da her yıl olduğu gibi bu yılda bazı esnafların alınan kararlara uymadığı gözlemlendi.

 

TRAFİK DURMA NOKTASINA GELİYOR

Atatürk Caddesi’nde hemen her esnaf geçtiğimiz yıllarda düzenlenen toplantılarda alınan kararlara uyarken, bu yıl yine bazı esnafların kaldırım yerine cadde üzerine gelişi güzel masa, sandalye ve tabure koyarak oturması tepki çekti. Özellikle yaz sezonu ile birlikte cadde daha da işlek hale gelirken, gelişi güzel konulan masa, sandalye ve taburelerden dolayı sürücülerin araçlarını da park etmesini zorlaştırıyor. Araçların park etmesiyle daha da daralan caddede bazı araçların esnafın koyduğu sandalye ve taburelerin önüne park etmesiyle büyük otobüs ve minibüslerin geçmesi zorlaşırken, trafiğin akışı da durma noktasına geliyor.

Gazetemize ulaşan ve konuya tepki gösteren bazı esnaf ve vatandaşlar, her gün yüzlerce turistin geçtiği cadde üzerine konulan masa, sandalye ve taburelerin kötü görüntüsünün yanı sıra araç trafiğini de aksattığını belirterek, konunun çözümü için yetkililere çağrıda bulundu.

 

SÖNMEZ: YETERİ KADAR UYARILMIYOR VE DENETLENMİYOR

Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, dükkanında bütün ürünleri etiketli, dükkan önüne çıkıp çığırtkanlık yapmayan, hanutçuluğa prim vermeyen, dükkan önünü temiz tutan, dükkan önünde müşteriyi rahatsız edecek şekilde oturmayan esnafların her zaman yanında olduklarını belirterek, “Onların haklarını korumalıyız. Ancak maalesef tam bunların tersini yapan esnaflar ise yeteri kadar uyarılmamakta, denetlenmemektir. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında Kemer’de bizler gibi tüm STK temsilcileri toplanmış ve bizim ‘Kemer Turizm Anayasası’ olarak adlandırdığımız meclis kararı oluşturulmuştur. 07 Ocak 2020 tarihinde Kemer Belediye Meclisinden oybirliği ile kabul edilen düzenlemenin etkin bir şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor. Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonu ile denetim komisyonları ivedilikle oluşturulmalıdır. Acilen ilgili kurumlardan etkili denetim bekliyoruz. Kemer turizminde ‘Çevresine duyarlı, misafirine saygılı, yerelden kalkınan’ bir turizm politikasının hayat bulması beklentimizdir” dedi.

1Atatürk Caddesi işgal atında!
2Atatürk Caddesi işgal atında!
3Atatürk Caddesi işgal atında!
4Atatürk Caddesi işgal atında!
5Atatürk Caddesi işgal atında!
6Atatürk Caddesi işgal atında!
7Atatürk Caddesi işgal atında!
8Atatürk Caddesi işgal atında!
9Atatürk Caddesi işgal atında!
10Atatürk Caddesi işgal atında!
11Atatürk Caddesi işgal atında!
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği düzenlendi

Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği düzenlendi

29-04-2024 - GÜNDEM

Danıştay, Kındılçeşme'de son noktayı koydu!

Danıştay, Kındılçeşme'de son noktayı koydu!

25-04-2024 - GÜNDEM

itep kursu