Alevlerle mücadele sürüyor

Kemer’de pazartesi günü akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Dar kısımdaki kanyonda devam eden yangınının etrafı çevrilirken, ekipler sarp kayalık alanda devam eden yangını tamamen söndürmek için helikopter ve uçaklarla yoğun bir şekilde çalışıyor. Gece saatlerinde gece görüşlü helikopterlerin çalıştığı bölgede havanın aydınlanmasıyla birlikte karadan binin üzerinde personel, arazöz, iş makinelerinin yanı sıra, havadan helikopter ve uçaklar sık aralıklarla sorti düzenleyip denizden aldıkları suyu yangın bölgesine taşıyor. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yangının bir an önce kontrol altına alınması için herkesin var gücüyle çalıştığını söyledi.

GÜNDEM - 27-07-2023 04:36

Alevlerle mücadele sürüyor

Göynük Mahallesi Değirmendere mevkiinde pazartesi günü saat 21.08’de başlayan ve rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan orman yangınını söndürme çalışmalarına, binin üzerinde personel karadan, uçak ve helikopterler ise havadan müdahale ediyor. Havanın kararmasından sonra ise 5 gece görüşlü helikopter yangına müdahale etmeye devam ediyor. Karadan binin üzerinde personel, arazöz, iş makinelerinin yanı sıra, havadan helikopter ve uçaklar sık aralıklarla sorti düzenleyip denizden aldıkları suyu yangın bölgesine taşıyor.

ETRAFI ÇEVRİLDİ

Yangına 10 uçak, 29 helikopter, 80 arazöz ve iş makinesiyle birlikte 654 personel müdahale ediyor. Yangın, bölgenin batı yamacında bulunan sarp ve kayalık arazide devam ediyor. Ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucu yaygının etrafı çevrildi. Önceki gün güneye doğru etkili olan şiddetli rüzgâr ise yönünü kuzeye çevirerek şiddetini azalttı. Bölgede hava sıcaklığı 40 derece ölçülürken, nem oranı yüzde 26 olarak kayıtlara geçti. Helikopterlerin deniz üzerinden su almasını izlemek isteyen vatandaşlar ise o anları meraklı gözlerle takip etti.

ORMANIN İÇİNE GİRİLEBİLECEK YOL YOK

Yangının en kısa sürede kontrol altına alınması için tüm imkanları seferber eden Kemer Belediyesi’nin yanı sıra çevre illerden ve komşu belediyelerden de destek gelmeye devam ediyor. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, yangının ilk çıktığı andan itibaren hızlı bir şekilde yangına müdahale edildiğini söyledi. Topaloğlu, “Yangının çıktığı alan çok sarp yerde ormanın içine girilebilecek yol yoktu. Bu bizim için büyük sıkıntıydı. Yangın rüzgarın etkisiyle de büyüdü. Karanlık olunca fazla bir müdahale yapılamadı. İlerleyen saatlerde de çok sayıda yangın söndürme uçağı ve helikopter yangına havadan müdahale ediyor” dedi.

HERKES VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR

Başkan Topaloğlu, havanın çok sıcak olması ve bitki örtüsünün kalın olması yangının söndürülmesine engel olduğunu ifade ederek, “Karadan daha fazla müdahale edilebilmesi için yol açım çalışmaları da yapılıyor. Bütün kamu kurum ve kuruluşları, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kemer Belediyesi, itfaiye, orman, komşu belediyeler ve çeşitli illerden destek gelmeye devam ediyor. Yangının kontrol altına alınması için herkes var gücüyle çalışıyor. İnşallah en kısa sürede söndürürüz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği düzenlendi

Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği düzenlendi

29-04-2024 - GÜNDEM

Danıştay, Kındılçeşme'de son noktayı koydu!

Danıştay, Kındılçeşme'de son noktayı koydu!

25-04-2024 - GÜNDEM

itep kursu