SAĞLIK
Giriş Tarihi : 15-03-2023 01:17

“Zor zamanlarda, zor görevleri yapanlarsınız”

Kemer’de 14 Mart Tıp Bayramı, ilçe protokolünün katılımıyla Kemer Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Hastane bahçesinde oluşturulan alanda ağaç dikiminin de gerçekleştirildiği etkinlikte konuşan Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, “Gerçekten sağlık çalışanı olmak zor çünkü zor zamanlarda, zor görevleri yapan arkadaşlarımızsınız. Bunu Covid'de, yine şu anda asrın felaketinde de bunu gördük. Orada depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarabilmek adına ellerinden geleni gerçekleştirdiler. İnşallah bundan sonraki 14 Mart'ları daha mutluluk içerisinde kutlarız” dedi.

“Zor zamanlarda, zor görevleri yapanlarsınız”

Şüheda PARTAL

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimliği, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla hastanenin önünde otopark olarak kullanılan bahçesinde sağlık çalışanlarına öğle arasında etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ergel, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ceren Avanos İnce ve hastanede görevli sağlık çalışanları katıldı. Katılımcılar hastane bahçesinde oluşturulan alanda ağaç dikimi de gerçekleştirdi.

ÇAM: ZOR ZAMANLARDA, ZOR GÖREVLERİ YAPANLARSINIZ

Etkinlikte konuşan Kaymakam Hüseyin Çam, "Bugün 14 Mart Tıp Bayramı vesilesi ile öncelikle şahadete ermiş bütün sağlık çalışanlarımıza Rabbimden rahmet diliyor, son afette vefat etmiş bütün sağlık çalışanlarımızın kıymetli ailelerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Gerçekten sağlık çalışanı olmak zor çünkü zor zamanlarda, zor görevleri yapan arkadaşlarımızsınız. Bunu Covid'de yaşadık. Özellikle okul sürecine başlangıcından itibaren gerçekten Türkiye'de sağlık çalışanlarımızın vermiş olduğu emekleri bizzat biz yöneticiler olarak gördük. Ben o dönemlerde Mardin Kızıltepe'deydim. Gerçekten oradaki arkadaşlarımız tüm Türkiye'de olduğu gibi burada olduğu gibi canla başla çalıştılar ve hayatlarını gerçekten yeri geldi tehlikeye attılar. Yine şu anda asrın felaketinde de bunu yaşadık, bunu gördük. Deprem felaketinde başta sağlık çalışanlarımız, güvenlik güçlerimiz ve diğer tüm kamu kurum çalışanlarımız gecesi gündüzü demeden var güçleriyle çalıştılar. Orada depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarabilmek adına ellerinden geleni gerçekleştirdiler. O anlamda onlara sizlerin nezdinde her birine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonraki 14 Mart'ları daha mutluluk içerisinde kutlarız. Afetlerin olmadığı, büyük sıkıntıların olmadığı bir yıl diyorum. Her birinizin Tıp Bayramı kutlu olsun" dedi.

ÇİFTÇİ: SAĞLIK ÇALIŞANI OLMAK ZOR ZANAAT

Her zaman sağlık çalışanları olarak vatandaşların yanında olduklarını belirten Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi, "Biz normal zamanda da insanların yanındayız, depremde de yanındayız, selde de yanındayız, afette de yanındayız. Bu konuda gerek buraya gelen depremzedelere gerekse bizim personelden deprem bölgesine giden tüm arkadaşlara içtenlikle teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanı olmak zor zanaat her zaman bunu demişimdir. Zor zanaat çünkü insanların kötü anında belki de sıkıntılı anında onlarla iletişim kurup hem dertlerine derman, hem de iletişim bilgisini geliştirmek adına biz bunları Kemer Devlet Hastanesi'nde gerçekten de başarıyoruz. Tabii çok büyük bir afet geçirdik o yüzden kutlama tarzında değil de aslında 14 Mart Tıp Bayramı anma etkinliği düzenledik. Herkesin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun" diye konuştu.

BULUT: 14 MART MİLLİ MÜCADELENİN DE BAŞLANGIÇ TARİHİDİR

Genel Sağlık-İş Kemer Temsilcisi ve Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Bölümünden Dr. Kemal Bulut ise, “Bütün sağlık Çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. Emek ve sabır gerektiren bir meslek. Aynı zamanda 14 Mart Tıp Bayramının tarihi bir değeri de vardır, milli mücadelenin başladığı tarihtir. O tarihte adı herkes tarafından bilinen Tıbbiyeli Hikmet’in organizasyonunda oluşan bir milli mücadelenin de başlangıç tarihidir. Tüm sağlık çalışanlarının verdiği emeklere ve yaptığı fedakarlıkların herkes tarafından görülüp gerekli değerin verilmesini diliyorum. Deprem felaketinde vefat eden tüm sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diler ve deprem bölgesinde canla başla çalışan tüm sağlık çalışanlara ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi.

AdminAdmin