Antalya'da “Sizin Oraların Nesi Meşhur” sloganıyla düzenlenen ve ilk gün 64 bin 215 kişinin ziyaret ettiği Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, her yıl olduğu gibi bu sene de Türkiye'nin dört bir yanından gelen lezzetleri bir araya getiriyor. Fuar, yerel üreticileri desteklemek, yöresel ürünleri tanıtmak ve tüketicilere farklı tatlar sunmak amacıyla düzenleniyor.
BİLECİK STANDI GÖZ KAMAŞTIRIYOR
Bilecik Valiliği himayelerinde BEBKA, Bilecik ve Bozüyük Ticaret Sanayi Odaları, Söğüt, Osmaneli, Pazaryeri Belediyesi, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi işbirliği içerisinde 120 m2 büyük bir alanda Bilecik Tematik standında göz kamaştırıyor.
Bilecik'in ve ilçelerinin birbirinden özel ve coğrafi işaretli ürünler Bilecik standında yerini aldı. Bilecik Çukurören biberi, Osmaneli Ayva lokumu, İnhisar nar lokumu, Kızıldamlar kabağı, kabak tatlısı, Pazaryeri Bozası, Pazaryeri tahinli helvası, Ayva ve Kabak cezeryesi, Bilecik Balı, Osmaneli Lefke Bezi, Bilecik Bezi, Bilecik Dokuma Ürünleri, Pazaryeri Kınık Çömleği, Söğüt kılıç, çakı, börkler, Osmanlı kıyafetleri, Yöresel takılar, kolye bileklikler, nohutlu mantı gibi birçok ürün görücüye çıktı.
BİLECİK’TEN YÖREX ÇIKARMASI
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ergün, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Veli Çelik, BEBKA Genel Sekreteri Sabri Bayram, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Bilecik TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Filiz Eğilmez, Ticaret ve Sanayi Odaları Meclis Yönetim Kurulu Üyeleri, Kurum Üst Yöneticileri, Osmaneli Belediyesi Yetkilileri, Akademik Personeller ve Bilecik Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Beytullah Erdönmez, Çömlek ustaları ile dokuma ustalarının ve protokolün katılımlarıyla devam eden fuarda ayrıca çömlek ustalarının çömlek yapım gösterileri ile Pazaryeri Yörük hanımlarının folklor gösterileri büyük ilgi görüyor.
AGC’DEN ZİYARET
Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş ve AGC Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün ile yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda Bilecik İletişim ve Medya Derneği Başkanı ve Basın İlan Kurumu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mehmet Ergün’nü Bilecik standında, ziyaret etti. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Ergün, Başkan Taş ve yönetim Kurulu Üyelerine Bilecik’e özgün hediyeler verdi.
10 binlerce yerli ve yabancı misafirin ağırladığı ve 09-13 Ekim tarihleri arasında açık olacak 13. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'ndaki Bilecik Standına bu özel ürünler tatmayı ve deneyimlemeyi bekliyor. (Haber Merkezi)