GÜNDEM
Giriş Tarihi : 15-08-2022 01:11

Yasak tanımadılar!

Kemer’in Çamyuva Mahallesi’nde bulunan Alacasu Koyu, girişe yasak olmasına rağmen vatandaşların akınına uğradı. Alacasu girişine kilitli bariyer konulurken, Rusça ve Türkçe “Ormana giriş çıkışlar yasaklanmıştır. Uymayanlar hakkında adli ve idari para cezası uygulanacaktır” yazılı pankart asıldı. Çamyuva Mahalle Muhtarlığı ve Jandarma ekipleri de sık sık denetim yaparak, bölgeye gelenleri uyardı. Yapılan uyarıları dinlemeyen çoğunluğu Antalya dışından gelen vatandaşlar, araçlarını anayol kenarına bırakarak yayan bir şekilde 1’nci derece Sit Alanı olan koya girmeye devam etti. Mahalle Muhtarı Rıdvan Vicir, “Sadece piknik yapmak, denize girmek amacıyla değil tamamen giriş ve çıkışlar yasaklandı fakat burayı insanlar hiçbir şekilde boş bırakmıyor. Gelenlerin büyük bölümü yabancı. Burası doğal güzelliklerinden dolayı tercih edilen bir yer, ama herkesin kurallara uyması gerekir. Burada tuvalet, duş, kabin, yiyecek içecek, su bile yok. Biz elimizden geldiği kadar korumaya çalışıyoruz” dedi.

Yasak tanımadılar!

Şüheda PARTAL

Antalya Valiliği tarafından yayınlanan genelge ile ormanlık alanlara girişler 31 Ekim’e kadar yasaklanmıştı. 1’nci derece Sit Alanı olan Çamyuva Alacasu Koyu’nda ise vatandaşlar yasak ve uyarılara rağmen giriş yapmayı sürdürüyor. Hava sıcaklığının 38 dereceyi bulmasıyla denize girmek isteyen vatandaşlar, özellikle hafta sonları araç ve insan girişine yasak olan Alacasu’ya akın etti.

UYARILARI GÖZ ARDI EDİYORLAR

Gelen araçlardan çoğunluğunun Antalya dışından gelen vatandaşlar olduğu anlaşılan Alacasu’da Çamyuva Mahalle Muhtarı Rıdvan Vicir’in girişimleriyle Alacasu girişine kilitli bariyer konulurken, Rusça ve Türkçe “Ormana giriş çıkışlar yasaklanmıştır. Uymayanlar hakkında adli ve idari para cezası uygulanacaktır” yazılı pankart asılmasına rağmen koya gelenler uyarıları göz ardı ederek koya girmeyi sürdürdü. Çamyuva Jandarma Komutanlığı ekipleri de bölgede sık sık denetim yaptı. Alanın 1’nci derece SİT Alanı olması ve yangın tehlikesi bulunduğundan dolayı koya gelenlere uyarıda bulunmalarına rağmen vatandaşlar alana girmeye devam etti.

UYARILARA RAĞMEN GELMEYE DEVAM EDİYORLAR

Yasayla birlikte ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını hatırlatan Çamyuva Mahalle Muhtarı Rıdvan Vicir, “Sadece piknik yapmak, denize girmek amacıyla değil tamamen giriş ve çıkışlar yasaklandı. Bu da malum yangınlardan dolayı ormanlarımızı korumak için çıkarılmış bir yasa. Fakat burayı insanlar gördüğünüz gibi hiçbir şekilde boş bırakmıyor. Gelenlerin büyük bölümü yabancı. Şuan Kemer nüfusunun burayı kullanma oranı çok düşük, yüzde 10 bile değildir. Yabancılar bölgeyi bilmedikleri için geliyor ve burası doğal güzelliklerinden dolayı tercih edilen bir yer. Gelmelerinde bir sıkıntı yok ama herkesin kurallara uyması gerekir. Burada tuvalet, duş, kabin, yiyecek içecek, su bile yok. Bu anlamda insanların buraya gelmemesi lazım ama, hala gelmeye devam ediyorlar. Biz elimizden geldiği kadar korumaya çalışıyoruz” dedi.

AdminAdmin