SPOR
Giriş Tarihi : 23-01-2023 12:08

Viking Park Otel’de Oryantasyon ve Gelişim kampı başladı

Junior Cup Organizasyon tarafından düzenlenen alt yapı takımlarına yönelik oryantasyon ve gelişim kampı Kemer’de bulunan Viking Park Otel’de Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam’ın katılımıyla başladı. 32 takım, 16 grup ve 71 tane yaş grubu takımının yer aldığı organizasyona toplam 750 sporcu katıldı. Sporcu ve aileleri ile birlikte Kemer’de yaklaşık 900 kişiyi ağırladıklarını belirten Kaymakam Çam, ilçedeki otellerdeki spor tesislerinin az oluşuna dikkat çekerek, “Kemer’deki birçok otelin buna benzer tesisleri olsaydı bu tarz aktiviteler de çok daha fazla olacaktı. Kemer’in en büyük problemi aslında otelin yanındaki sahası ve benzeri alternatif spor dalları ile ilgili yerlerin olmayışı, eğer onlar olmuş olsa Kemer kış turizmi ile ilgili problemi de kendiliğinden çözmüş olur” dedi.

Viking Park Otel’de Oryantasyon ve Gelişim kampı başladı

Şüheda PARTAL

Okulların tatil olması ile Kemer'de bulunan Viking Park Otel’de ülkenin dört biryanından 9-14 yaş arasındaki sporcular alt yapı takımlarına yönelik oryantasyon ve gelişim kampına girdi. Junior Cup Organizasyon tarafından bu yıl 8’ncisi düzenlenen kampın açılışına Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ergel, Kemer Belediye Başkan Vekili Hasan Ali Acar, Viking Grup ortaklarından İbrahim Yıldırım, Viking Park Otel İşletme Müdürü Kürşat Saraç, Junior Cup Organizasyon Başkanı Rıdvan Şirvani, sporcular, antrenörler ve sporcu aileleri katıldı. 32 takım, 16 grup ve 71 tane yaş grubu takımından 750 sporcunun yer aldığı organizasyonun açılış vuruşunu ise Kaymakam Çam yaptı.

YENİ YILDIZLAR KEŞFEDİLECEK

Açılışta konuşan Kaymakam Çam, “Özellikle ülkemizin değişik coğrafyalarından spor okullarının çocukları burada Kemer Junior Cup a geldiler. 600’ün üzerinde çocuğumuz var ve her yaş grubu farklı amaç için burada. Bu çocuklarımızın kendi akranlarıyla kaynaşmaları sağlanıyor. Özellikle yetenekli çocukları keşfedip daha üst ligde oynamalarını sağlamak ve hem kendileri açısından hem Türk Milli Takımı açısından yeni yıldızlar keşfetmek amacıyla Antalyaspor ve Alanyaspor’dan alt yapı seçmeleriyle ilgilenen arkadaşlarımız da burada. Ben özellikle Kemer’in ayağında en önemli yükü çeken Kaymakamlıkta çalışan Hacı beye ve ekibindeki diğer arkadaşları ile ev sahibi Viking Grubuna ve sahibine teşekkür ediyorum” dedi.

‘KIŞ SEZONUNU DAHA İYİ DEĞERLENDİRİRİZ’

Bu tarz organizasyonların yapılıyor olmasının hem Kemer’in kış turizmine hem de Türk futboluna olumlu etkisinin ziyadesiyle fazla olacağını ifade eden Kaymakam Çam, “Şuanda aileleriyle beraber 900 kişi var. Keşke Kemer’deki birçok otelin buna benzer tesisleri olsaydı bu tarz aktiviteler de çok daha fazla olacaktı. Kemer’in en büyük problemi aslında otelin yanındaki sahası ve benzeri alternatif spor dalları ile ilgili yerlerin olmayışı, eğer bu tür sahalar olmuş olsa Kemer kış turizmi ile ilgili problemi de kendiliğinden çözmüş olur. Ancak bundan sonraki yapılacak olan tesislerle ilgili bazı çalışmalar var. Belediye ve bizler de buna destek veriyoruz. Bu tarz yerlerin sayısı artarsa Kemer’e ölü sezonda gelen misafir turist sayısı çok daha fazla olur ve kış sezonunu daha iyi değerlendiririz” diye konuştu.

AdminAdmin