EĞİTİM
Giriş Tarihi : 31-05-2023 01:37

Vali Yazıcı’nın 64’üncü okul ziyareti Manavgat’a

AHENK Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, 64’üncü okul ziyaretini Manavgat Rukiye-Raşit Meşhur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğrencilerle birlikte kitap okuyan Vali Yazıcı, öğrencilerle yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet etti.

Vali Yazıcı’nın 64’üncü okul ziyareti Manavgat’a

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında 64’üncü okul ziyaretini Manavgat Rukiye-Raşit Meşhur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Manavgat Kaymakam Vekili Volkan Hülür, Kaymakam Adayları Mintaha Sarıkaya, Emre Akçay, Fuat Sözer, İsmail Yüksek ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti.

Manavgat Rukiye-Raşit Meşhur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından konserle karşılanan Vali Yazıcı, gitar çalan öğrencileri ve yan flüt çalan öğretmeni tebrik ederek; “Bugün 2 tane ahenk programı olacak anlaşılan ilki sizlerin yaptığı müziğin ahengi, ikincisi ise benim kıymetli öğrencilerimiz ile yapacağım ahenk programı olacak. Beni böyle güzel bir şekilde karşıladığınız için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

KENDİNİZE GÜVENİN

Vali Yazıcı, müzik dinletisinin ardından, öğrencilerle sohbet etmek için bir araya geldi. Gençlere bir insanın kendine güvenmesinin ne kadar önemli olduğunu anlatan Vali Yazıcı; “Lütfen kendinize güvenin. Yapabileceğiniz şeylere sınır koymayın. Size kendimden bir örnek vermek istiyorum. Ben bir köylü çocuğuyum. Okul bittikten bir süre sonra çevrede herkes bana çalışmaya başla dedi. Çevrem, ekonomik zorluklardan dolayı herhangi bir işe başvurmamı istiyordu. Ama ben asla inandığım yoldan geriye dönmedim. Ekonomik zorluklarım olmasına rağmen kariyer meslek olmayan hiçbir sınava bile başvuru yapmadım. Kendimi biliyordum ve kendime güveniyordum. Bu söylediğim şeyi herkes yapabilir. Lütfen kendinize güvenin ve kendinizi elinizden geldiğince yetiştirin. Sizden bunu rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

KİMSEYE YALAN SÖYLEME HAKKI VERMEDİM

Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden etkinlikte öğrencilere onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı; “Şimdi sizlerle bir anket yapmak istiyorum. Sizi en çok rahatsız eden şey ne? Bu anketi şimdiye kadar pek çok okulda yaptım. En çok rahatsız olunan konu %70 civarı yalan söylenmesi çıktı. Bu konuyu sizlerle de biraz tartışmak istiyorum. Gençlerimiz bu konudan rahatsız. Bu beni mutlu ediyor. Fakat toplum olarak rahatsız olduğumuz bu konuyu yine de yapıyoruz. Şunu unutmayalım ki eğer birine yalan söylersek karşıdaki kişiye de size yalan söyleme hakkı vermiş oluyorsunuz. Ben kendi adıma, Ersin Yazıcı olarak bu hakkı kimseye vermedim, akıl sağlığım yerinde olduğu sürece de vermeyeceğim. Bu hakkı verip vermemek sizin elinizde.” dedi.

EN İYİ DOSTUMUN ADI “KİTAP”

Öğrencilere dostu arkadaştan ayıran özellikleri soran Vali Yazıcı; “Benim çok iyi bir dostum var. Beni hiç yalnız bırakmadı. Her anımda yanımda oldu ve sıkıntılı dönemlerimde beni farklı diyarlara götürdü. Onunla hemen hemen her gün buluşuyorum. Bugüne kadar bana hiç ihanet etmedi. Benim en yakın dostum kitap. Sizlerin de dostlarınızdan biri mutlaka ama mutlaka kitap olsun. Bu da Vali Amcanızın size nasihati olsun. Size asla yalan söylemez, doğru bildiğini söyler. Belki dertlerinizi çözmez ama dertli olduğunuz anda okuyunca sizleri dertlerinizden uzaklaştırır. Yaşamınızda az sayıda dostunuz olacak. Bu yüzden bunlardan biri mutlaka kitap olsun.” ifadelerini kullandı.

Vali Yazıcı, öğrencilerle sohbetin sonunda gençlerden kitap okuma sözü aldı. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Tablolar Canlanıyor’ sergisini gezdi.

Sergi ziyaretinin ardından okulda görevli öğretmen ve idarecilerle de bir araya gelen Vali Yazıcı, okulun genel durumu ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Vali Yazıcı, öğretmenlere AHENK Projesinin önemini anlatarak projenin başarıya ulaşması noktasında desteklerinin çok önemli olduğunu söyledi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin