EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-06-2023 04:25

Vali Yazıcı: Gençlerimize dokunacak projelere devam edeceğiz

Vali Ersin Yazıcı başkanlığında AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) ve ASİST (Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik) Projeleri Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Yazıcı; “Geleceğimizin teminatı gençlerimiz bizler için çok önemli. Gençlerimize dokunacak projeler yapmaya, onların eğitimine katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Vali Yazıcı: Gençlerimize dokunacak projelere devam edeceğiz

AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) ve ASİST (Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik) Projeleri Değerlendirme Toplantısı, Vali Ersin Yazıcı başkanlığında Antalya Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve Kaymakamların çevrimiçi katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda, AHENK ve ASİST projesi kapsamında ilçelerde gerçekleştirilen faaliyetler değerlendirildi.

ÇALIŞMALARIMIZA TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYORUZ

Toplantının başında açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Eğitime yapılan yatırım, ülkeye yapılan en iyi yatırımdır düsturuyla çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz bizim için çok önemli. Bugün de Antalya’mızda hayata geçirdiğimiz AHENK ve ASİST projelerini değerlendirmek için toplandık. Çünkü geleceğimizin teminatı gençlerimiz bizler için çok önemli. Gençlerimize dokunacak projeler yapmaya, onların eğitimine katkı sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

VALİ YAZICI, 35 BİN ÖĞRENCİYLE BİR ARAYA GELDİ

Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından AHENK Projesi kapsamında yapılan faaliyetler hakkında sunum gerçekleştirildi. Sunumda Vali Yazıcı’nın AHENK kapsamında 64 okula ziyaret gerçekleştirmiş olup, okullarda yapılan etkinlikler kapsamında 35.199 öğrenci ve 2.909 öğretmenle bir araya geldiği vurgulandı. Eylül 2022–Haziran 2023 tarihleri arasında yapılan ziyaretler kapsamında ise Antalya’da; 1.089 Kaymakam ziyareti, 2.044 İlçe Milli Eğitim Müdürü ziyareti ve 1.871 diğer kurum müdürü ziyareti olmak üzere toplamda 5.004 okul ziyareti gerçekleştirilerek öğrencilerle buluştuğu bilgisi paylaşıldı.

KİTAP VE OKUMA ORANLARINDA BÜYÜK ARTIŞ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda, Antalya’daki kitap sayıları, öğrenci başına düşen kitap sayısı ve kitap okuma oranları da değerlendirildi. Antalya’da kitap sayıları, öğrenci başına düşen kitap sayısı ve kitap okuma oranlarında büyük artışlar olduğu vurgulanan sunumda, proje öncesi 2021 yılında 834 bin 743 olan kitap sayısının 2023 yılında 3 milyon 634 bin 212’ye, 2,38 olan öğrenci başına düşen kitap sayısının 2023 yılında 9,50’ye, 2,49 olan kitap okuma oranının ise 6,32’ye yükseldiği aktarıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sunumunun ardından Kaymakamlar, ilçelerinde gerçekleştirilen AHENK ve ASİST Projeleri çalışmaları hakkında Vali Yazıcı’ya bilgi verdi.

ÇOK KISA ZAMANDA BÜYÜK BİR YOL KAT ETTİK

Kaymakamların bilgilendirmesinden sonra AHENK Projesi’nin istenilen etkiyi yaratmaya başladığını söyleyen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “AHENK Projemiz kapsamında aldığımız haberler bizi mutlu ediyor. Gençlerimizin okuma alışkanlıklarının gelişmesi noktasında çok kısa zamanda büyük bir yol kat ettik. Okuyan bir Türkiye, okuyan bir Antalya olmak istiyoruz. Bu alışkanlığı lütfen çocuklarımıza kazandıralım. Bunu hep birlikte yapacağız. Sizden rica ediyorum, sıkıntıda gördüğümüz yerlere daha fazla dokunmaya çalışalım. İnanın dokundukça mutlaka küçük küçük sesler gelecek ve güzel şeyler olacak.”

MESLEK LİSELERİMİZİ HAREKETE GEÇİRMELİYİZ

Meslek liselerinin önemine dikkat çekerek kitap okuma oranlarının yükseltilmesini isteyen Vali Yazıcı; “Meslek liselerimiz hem ülkemiz hem de Antalya’mız için çok önemli. Meslek liselerini memleket meselesi olarak görüyoruz. Ülkeye kalifiye eleman yetiştiren bu okullara Türkiye'nin ihtiyacı var. Bu yüzden meslek liselerindeki gençlerimizin de kitap okuma oranlarını yükseltmek istiyoruz. Buralarda organizasyonlar yaparak okuma oranlarımızı yukarılara çekebiliriz. Özellikle spor, kültür ve sanat üzerine yapılacak organizasyonlara yoğunlaşıp, meslek liselerimizi harekete geçirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

ASİST PROJESİ KAPSAMINDA 39 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sunumun ardından, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Antalya ve ilçelerinde ASİST Projesi kapsamında yapılan faaliyetler ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunumda, 19 ilçede 124 okulda 373 antrenör ve beden eğitimi öğretmeniyle toplamda 39 bin öğrenciye eğitim verildiği aktarıldı. Proje kapsamında şimdiye kadar, 16.715 şort ve tişört, 9.674 çift ayakkabı, 1.590 karate-tekvando-judo kıyafeti, 601 adet eşofman, 259 adet spor çantası olmak üzere toplamda 28 bin 839 adet spor malzemesi dağıtımı gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

BAŞARILI ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORSUNUZ

Toplantının sonunda projeye katkı veren herkese teşekkür eden Vali Yazıcı; “Projemize yapmış olduğunuz katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Ülkenin geleceğini teslim edeceğimiz çocuklarımıza ve gençlerimize, akademik başarıdan değerler eğitimine kadar katkı sunarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak adına başarılı çalışmalar yürütüyorsunuz. Okullara gidip öğrencilerimizle bire bir temas kuruyorsunuz. Bu çocuklarımız için ve benim için çok önemli. Gerçekleştirmiş olduğunuz bu ziyaretlerle çocuklarımızı pozitif etkiliyor ve bir sinerji oluşmasını sağlıyorsunuz. Önümüz yaz tatili. Ancak çocuklarımızın spordan ve eğitimden uzak kalmaması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yaz okulları noktasında da çalışmalarımız devam edecek. Bu konuda sizlerin de desteklerini bekliyorum. Şunu unutmayın ki, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğe iyi hazırlanmalarına öncülük etmek bize en büyük hazzı verecektir. Gençlerimizin vatanına, milletine bağlı, iyi bir eğitim almış donanımlı gençler olarak yetişmesi için var gücümüzle çalışmaya hep birlikte devam edelim. Tekrardan katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.(Haber Merkezi)

AdminAdmin