ANTALYA
Giriş Tarihi : 15-08-2022 23:57

UTEF Umutışığı köprüsü umut olmaya devam ediyor

Döşemealtı İlçesi'nde yaşayan Selebrial Palsi (SP) hastası olan, el ve ayaklarını kullanamadığı için dik duramayan 18 yaşındaki Ahmet Çelik’in imdadına UTEF Umutışığı Köprüsü yetişti. Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) ve Leman Gebizli Tüm Engellilere Umutışığı Derneği tarafından “Tırtıl” isimli çok özel bir aparat yaptırıldı. Çelik, 360 derece yön değiştirebilen tırtıl sayesinde dik durabilecek. Çelik’in kan dolaşımı, bağırsak sistemi ve iç organlarının çalışmasını sağlayacak tırtıl ile basit bir hareketle ayakta durabileceği gibi, yatak olarak kullanabileceği için sırtında oluşan yaralarında önüne geçilmiş olacak.

UTEF Umutışığı köprüsü umut olmaya devam ediyor

Döşemealtı İlçesi'nde yaşayan 18 yaşındaki Ahmet Çelik’in dik durabilmesini sağlayacak, gerektiğinde sandalye, gerektiğinde yatak ve masa olabilecek “tırtıl” adlı özel yapım bir aparata ihtiyaç duydu. Ekonomik gücü olmayan aile UTEF Genel Başkanı Güldane Kaya Kaçar’a ulaştı. Böylece Çelik’in yardımına hayırseverler yetişmiş oldu. UTEF ve Leman Gebizli Tüm Engellilere Umutışığı Derneği’nin gayretiyle temin edilen ve özel mekanizması sayesinde her türlü hareket kabiliyeti bulunan “tırtıl” adı verilen tekerlekli sandalye, Ahmet Çelik’e evinde teslim edildi. 18 yıldır evladını kucağında taşımaktan bel fıtığı tedavisi gören Hatice Fırat Kaymaz’ın ve Ahmet’in küçük kardeşlerinin de yüzü güldü. Tırtıl isimli tekerlekli sandalyeye oturan Ahmet büyük mutluluk yaşadı.

UTEF Genel Başkanı ve Leman Gebizli Tüm Engellilere Umutışığı Derneği Başkanı Güldane Kaya Kaçar, özel birey Ahmet Çelik'in hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Ahmet Çelik’in 3 yaşındayken ateşli bir hastalık sonucu beyinde hasar oluştuğunu anlatan Güldane Kaya Kaçar, “Serebruial Palsi (SP) hastası olan Çelik, ailesinin ekonomik zorluklarından dolayı yeterli tedaviyi göremediğinden beyinde hasar oluşmuş. Bebeklikte beynine çip yerleştirilmiş ve gelişim bozuklukları ortaya çıkmış. Ahmet'in ailesi bize müracaat ederek Ahmet'in genel durumu ile ilgili bilgilendirme yaptı. Hayırseverlerle temasa geçerek Ahmet'in tırtılını en kısa zamanda temin ederek kendisine teslim etti. Temin edilen tekerlekli tırtıl aparat sayesinde Ahmet, bir başkasının desteği olmadan dik oturabilecek, hareketli tekerler sayesinde evin içinde ve dışarıda düz zeminde gezebilecek. Her şeyden önce iç organları ve bağırsak sistemi daha düzenli şekilde çalışacak ve sırtındaki yaralar bir nebze de olsa azalmış olacak. Sürekli yatar durumda olduğu için bağırsak sistemi ve iç organları çalışmıyor ayrıca sırtında yaraları var” dedi.

Ahmet'in 9 yaşındaki kız kardeşi Melek'e bisiklet ve 15 aylık erkek kardeşi Durmuş Ali bebeğe de bebek arabası hediye ettiklerini ifade eden Güldane Kaya Kaçar, “Durmuş Ali, erken doğumdan dolayı 6,5 aylık doğmuş ve karaciğer ana arter damarı olmadığı için 2 yaşında karaciğer nakli gerçekleştirileceği söylenmiş. Bu konuda da desteklerimizi sürdürecek ve takiplerine devam edeceğiz. Bütün aileyi mutlu ettik! Bizler de mutlu olduk. Rahmetli UTEF Kurucu Genel Başkanımız ve sevgili eşim M.Mete Kaçar’dan devraldığım koltuğu en iyi şekilde doldurmak ve onu mutlu etmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim” diye konuştu. (Haber Merkezi)

AdminAdmin