KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 05-02-2023 22:59

UTEF, “Kış Güneşi” ile duygulu anlar yaşattı

Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) Türk Halk Müziği Korosu, “Kış Güneşi” adlı yılın ilk konserinde türkü severleri bir araya getirdi. Yoğun ilgi gösterilen konserde, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden UTEF Kurucu Genel Başkanı Mutlu Mete Kaçar'ın slayt gösterisi tüm sevenlerine duygulu anlar yaşattı

UTEF, “Kış Güneşi” ile duygulu anlar yaşattı

Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) ile Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizlere Umut Işığı Derneği’nce Şef Gürsel Aksungur’un yönetimindeki koro, “Kış Güneşi” adlı konseri Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirdi. Türkü sevenlerin yoğun ilgi gösterdiği konsere, Muratpasa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, Gelecek Partisi Genel Başkan baş danışmanı Gürsel Kaya, Üçgen Mahalle Muhtarı Aynur Baycin, Antalya Serikliler Derneği Başkanı Adnan Tezel, Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu, Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ceyran Sattarova, Irak Akdeniz ve İslam ülkeleri İş İnsanları Derneği ve Tüm Hataylılar ve Hatay Dostları Derneği (TÜMHATAYDER) Genel Başkanı Hikmet Kenan Yozgatlı, İran ve Komşu Ülkeler Dostluk Derneği Başkanı Suzan Hariri, Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneği Başkanı Bülent Kantarcılar, Teke Yöresi Avşar Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dilber Köse, Tacikistan Halkı ve Kültür Derneği Başkanı Cavit Aslan, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Türk Halk Müziği Koro Şefi Gürsel Aksungur’un yönettiği konserde, Türkiye yörelerini anlatan türküler seslendirildi. Koro ve solo birbirinden güzel türküler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Konserde geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden UTEF Kurucu Genel Başkanı Mutlu Mete Kaçar'ın slayt gösterisi tüm sevenlerine duygulu anlar yaşattı. UTEF ile Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizlere Umut Işığı Derneği Başkanı Güldane Kaya Kaçar, Koro Şefi Gürsel Aksungur, eserleri seslendiren koro ve solistlere ve kendilerini yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkür etti. Konser teşekkür belgesi ve plaket takdimi ile son buldu. (Haber Merkezi)

AdminAdmin