EKONOMİ
Giriş Tarihi : 05-10-2022 18:49

Tütüncü, Salı Grubu konuğu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’in 14 yıllık değişim ve dönüşüm sürecini Salı Sanayici ve İş Adamları Grubu’na anlattı.

Tütüncü, Salı Grubu konuğu

Salı Sanayici ve İş Adamları Grubu’nun(Salı Grubu) geleneksel buluşması Su Hotel’de gerçekleştirildi. Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç’un başkanlığındaki toplantıya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü konuk oldu. Başkan Tütüncü, Kepez’in 14 yıllık değişim ve dönüşüm sürecini anlattı, sanayici ve iş adamlarının sorularını yanıtladı. 2009 yılında belediye başkanı olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Antalya’nın zor bir bölgesinde, hatta Türkiye’nin parametresini ortaya koyduğumuzda en zor bölgelerinden birinde şehircilik ve belediyecilik faaliyetleri vermeye gayret ettik. Kepez 320 bin nüfusu olan ve ekseriyetle gecekondu olan ve 1980 yılından sonra baş gösteren gecekondu stokunun neredeyse tamamına yakınını barındıran Anadolu’dan gelenlerin ilk konaklama yeri olan bir bölgeydi. Mülkiyet noktasında, şehircilik noktasında hangi sokağına girerseniz girin çok ciddi problemlerin olduğu bir yerdi.” dedi.

SORUNLARIN YÜZDE 99.9 ÇÖZÜLDÜ

Gelinen noktada 2009 yılında karşılaşılan sorunların yüzde 99.9’nun çözüldüğünü bildiren Başkan Tütüncü, “Kepez’de 14 yıllık zaman zarfında tam 90 binden fazla gecekondu yıkıldı. 50 bin tapulama işlemi yapıldı. Geldiğimiz nokta da 700 bine yakın nüfusuyla Antalya’nın en büyük ilçesi oldu. Belediyecilik anlamında nereden nereye bakarsak bakalım başarıların ortaya konduğu bir 14 yılı geride bıraktık. Bugün inşaat sektöründe Antalya’nın en mega projeleri Kepez’de… Biz göreve geldiğimizde Kepez’de bir tane dahi hastane yokken şuan Kepez’de 10 hastane var. Banka şubeleri yoktu. İlçede bir tane dahi kültür merkezi yoktu sadece bir semt evi vardı. Şuan da aynı anda 50’den fazla etkinliğin yapılabileceği, aynı anda 50 binden fazla insanın kültür sanat etkinliğine katılabileceği tesislere kavuştuk. Bunlar önemli bir gösterge… Şimdi Antalya’nın Şehir Hastanesi yapılıyor. Şehir tarihçilerine Antalya’nın gecekondularının bol bol fotoğraflarını çekin diyorum. Masa Dağı’nın eteklerindeki gecekondular kaldı. Şimdi onları da kaldırıyoruz. 1 Ocak 2022’den itibaren oralara çap dokusu verildi. Güzel bir şehrin çalışması yapılıyor. Şehir Hastanesi ise o bölgede en az 35 konut ihtiyacı doğuracak. Genç nüfusun yoğun olduğu Kepez’e 140’dan fazla okul yatırımı yaptık. Belediyecilik ve şehircilik anlamında son derece önemli başarılara imza attığımız, şehrin potansiyelini ortaya çıkardığımız bir süreç oldu.”diye konuştu.

MASA DAĞINDA 8 MAHALLEDE DÖNÜŞÜM

“Birlikte yol yürüdük, ortak akla çok önem verdik.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Hakan Tütüncü, Masa Dağı eteklerinde 8 mahalle ve 80 binden fazla insanın bulunduğu gecekondu sorununu meclise taşıdıklarını ve bu mahallelerde gerçekleştirilecek dönüşümün diğer parti temsilcileri ile beraber Kepezlilere anlatıldığını söyledi. Bunun içinde 5 yıl sabırla çalıştıklarını dile getiren Tütüncü, “Bunlar bir günde iki günde olacak işler değildi. 1 Ocak 2022 yılı itibari ile öncelikle 5 mahallede, yılsonu itibariyle de 3 mahallede çalışmalarımız devam edecek. İnşaat çaplarını vermeye başladık. Vatandaşlar zoraki değil, tamamıyla kendi istekleriyle dönüşüm sürecini yönetmiş olacaklar. “dedi.

İHALELERİMİZ AÇIK VE ŞEFFAF YAPILDI

2015 yılında canlı yayınla ilk ihale geleneğini başlatan belediye olduklarını da hatırlatan Başkan Tütüncü, “ Bununla iftihar ediyoruz. 2015 yılından bu yana bütün ihalelerimiz canlı yayınla yapılmaktadır. Ve bununda görüntüleri sosyal medya mecralarında kayıtlıdır. Biz Gülveren’de örnek bir değişim dönüşüm projesi yaptık. Tamamen vatandaş odaklı, vatandaşı memnun etmeye yönelik bir kentsel dönüşümdü. Kentsel dönüşümün bütün aşamaları, ihalelerde dahil kamu oyu ile paylaşıldı. Gülveren Kentsel Dönüşümü açık, şeffaf, hesap verilebilir ve Türkiye’de her açıdan örnek bir kentsel dönüşüm projesidir. 2 yılda bitirme sözü verdiğimiz projeyi 13 ayda tamamladık.” diye konuştu.

Konuşmasını tamamlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, daha sonra kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

KEPEZ’DE BAŞARI HİKAYESİ

Salı Grubu Başkanı Muharem Koç’un, “Başarılı ve dinamik bir yapınız var. Kepez’i aşıyorsunuz. Bir gün Alanya, bir gün Manavgat’tasınız.” sözleri üzerine Başkan Tütüncü, “Bir yerde oluşturduğunuz bir heyecan şehrin her tarafına sirayet ettiği zaman oralarda bambaşka heyecanlar meydana geliyor. Davet ediliyoruz, partimizin değişik programları oluyor ve bu anlamda ilçedeki hemşerilerimizle buluşuyoruz. Bu 2023-2024 seçimleri için önemli bir heyecanın doğmasına da vesile oluyor. Bizim yazdığımız bir başarı hikayesi var. Bu hikaye müşterek bir başarı hikayesidir. “dedi.

YEREL YÖNETİMLER, YEREL EKONOMİYE KATKI SAĞLAMALI

Akdeniz sanayi sitesindeki değişim ve dönüşüme de değinen Başkan Tütüncü, “Türkiye’nin en büyük sanayi sitesinin yanı başında bulunan Yeşil Antalya Sanayi Sitesi, Hurdacılar Kooperatifi, İnşaat Malzemeciler Sitesi ve bunlarında mülkiyet problemleri vardı. Ve en büyük mülkiyet problemi de Akdeniz Sanayi Sitesi’ndeydi. Biz bunların tamamını çözdük. Ve çözdüğümüz yerlerde de yeni iş yerleri yapıldı. Yeni istihdam kapıları, yerel yönetimlerin yerel ekonomileri de katkı sağlaması da son derece önemli. Bununla birlikte Varsak ve Gaziler tarafında 3 tane ilave sanayi sitesi kurduk. Bunların 5. ve 6.sı da geliyor. “ diye konuştu. (Haber Merkezi)

AdminAdmin