ANTALYA
Giriş Tarihi : 20-12-2022 02:26

Tarih ve doğa için pedal bastılar

Antalya Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Karain’den suyun kalbine” temalı bisiklet turu yoğun ilgi gördü. Tarihi değerlerin ve su kaynaklarının korunması yönünde çağrı yapıldı.

Tarih ve doğa için pedal bastılar

Antalya Kent Konseyi, 25’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Karain’den suyun kalbine” temalı bisiklet turu düzenledi. Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu ve Çevre Çalışma Grubu’nun organizasyonu, Döşemealtı Belediyesi’nin işbirliğiyle yapılan bisiklet turuna katılmak isteyen profesyonel bisikletliler, Atatürk Parkı’nda buluşup turun başlayacağı Döşemealtı Karain Mağarası önüne kadar pedal çevirdi. Bazı bisikletliler ise araçlarla turun başlayacağı noktaya taşındı. Güzel bir havada gerçekleşen bisiklet turuna yoğun katılım oldu.

GÖRME ENGELLİLER DE PEDAL ÇEVİRDİ

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ve Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yanar, Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu Başkanı Recep Şengün, Çevre Çalışma Grubu Başkanı Güray Doğan, Antalya’daki bisiklet dernek, kulüp ve gruplarının temsilci ve üyeleri de bisiklet turuna katıldı. Bazı görme engelliler de bisiklet turuna katılarak tandem bisikletlerde eşlikçileri eşliğinde pedal çevirdi. Tarihi değerlere ve su kaynaklarının korunması amacıyla düzenlenen 12 kilometrelik bisiklet turu Kırgöz’de sona erdi.

‘KIRKGÖZ SU KAYNAKLARI KORUNMALI’

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, 25 yıldır kentte bisikletin hem spor hem de ulaşım amacı olarak görülmesi ve bisiklet yollarının oluşturulması için birçok bisiklet turu düzenlediklerini hatırlatarak, bu turun da tarihi değerlerin ve su kaynaklarının korunması amacıyla yapıldığını vurguladı. Tarihi Karain Mağarası’nın insanlık için çok önemli olduğunu belirten Kurt, Kırkgöz Su Kaynakları’nın Antalya için önemine işaret ederek, şunları söyledi: “Karain Mağarası insanlığın geçmişine ışık tutuyor. Kırkgöz Su Kaynakları ise Antalya’ya hayat veren bir su kaynağı. Bu değerleri korumalıyız. Bisikletin hem spor alışkanlığı hem de ulaşım aracı olarak yaygınlaşması için buradayız. Evsahipliği için Döşemealtı Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bisikletlilerimize ulaşım desteği verdiği için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Turumuza katılan bütün bisiklet gruplarımıza çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki birlikteyiz.”

(Haber Merkezi)

AdminAdmin