YURT
Giriş Tarihi : 06-02-2023 13:08   Güncelleme : 06-02-2023 13:18

Son dakika... Büyük depremde can kaybı sayısı 912'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremdeki can kaybı sayısının 912'ye yükseldiğini açıkladı.

Son dakika... Büyük depremde can kaybı sayısı 912'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki deprem ile ilfgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada depremde hayatını kaybedenlerinin sayısının 912'ye yaralı sayısının ise 5312'ye yükseldiğini duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, "Devletimiz, deprem anından itibaren tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir, valiliklerimiz kendi illerindeki tüm imkanları seferber etmiştir.  Depremden etkilenen 10 ilimize mevcut valiliklerimizin yanına onlarla birlikte çalışacak 10 vali daha görevlendirilmiştir.

9 BİN PERSONEL ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

AFAD ve Kızılay gibi doğrudan afet görevi olan kurumlarımız ekiplerini doğrudan bölgeye yönlendirdi. Eğitimi olan kurumlarımız da yardıma çağırıldı. 9 bin personel arama-kurtarma çalışması yürüyor, bölgeye dışarıdan ulaşanlarla bu sayı sürekli artmaktadır.

Yardıma gidecek kişi ve kurumlar AFAD'la koordinasyon içinde hareket etmeli. Bunun dışındaki yardımlar kargaşaya yol açmakta, amaca ulaşılması zorlaşmakta.

912 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

912 vatandaşımız hayatını kaybetti. Can kaybının nereye yükseleceğini bilmiyoruz. 5 bin 385 yaralı var, 2 bin 818 bina yıkıldı. Enkaz altından kurtarılan kişi sayısı 2 bin 470'i bulmuştur. 

Uluslararası yardımlar için de ülkemizle temaslar kurulmaya başlanmıştır. NATO ve AB yanında 45 ülkenin yardım teklifleri tarafımıza ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

Emre GündoğduEmre Gündoğdu