TURİZM
Giriş Tarihi : 26-01-2023 01:18

Schwabach-Kemer kardeşliği 25 yaşında

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer’in Alman kardeş şehri Schwabach’ı ziyaret etti. Burada Schwabach Belediye Başkanı Peter Reiss’le bir araya gelen Başkan Topaloğlu, Schwabach-Kemer kardeşliğinin 25’inci yıl kutlamalarının Nisan ayında Kemer’de gerçekleşeceğini söyledi. Başkan Topaloğlu, Kemer Belediyesi eski Başkanı Hasan Şeker’in de eşlik ettiği kardeş şehir Schwabach ziyareti sonrası Nürnberg’e geçerek Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ve Orta Frankonya Emniyet Müdürü Adolf Blöchl ile de bir araya geldi. Başkan Topaloğlu, “Her yıl Kemer’de çok sayıda Alman misafirimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz. Almanlarla tarihi bağlarımız da var. Kemer’e daha önce gelmeyen Almanların mutlaka gelmesini bekliyoruz. Kemer tanıtımı için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Schwabach-Kemer kardeşliği 25 yaşında

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Schwabach-Kemer kardeş şehir ilişkilerinin gelişmesinde büyük çabası olan Kemer Belediyesi eski Başkanı Hasan Şeker ve eşi Fethiye Şeker’le birlikte Kemer’in Alman kardeş şehri Schwabach’ı ziyaret etti. Burada bir dizi etkinliğe katılan Başkan Topaloğlu ve beraberindeki heyete ziyaret sırasında Schwabach-Kemer kardeş şehir komitesinin uzun yıllar başkanlığını yapan Ayşe Bıyık da eşlik etti.

ALTIN ŞEHİR SCHWABACH

Altın varakları işlemeciliği ile ünlü Schwabach’da düzenlenen şehir turuna katılan Kemer heyeti ayrıca altın varak işlemesinin nasıl yapıldığı konusunda da düzenlenen bir etkinliğe de dahil oldu.

ÇALIŞMA TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Daha sonra Schwabach Belediyesi Altınlı Salon’da bir çalışma toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya 2019 seçimlerinde SDP (Sosyal Demokrat Parti)’den Belediye Başkanı seçilen Schwabach Belediye Başkanı Peter Reiss, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi eski Başkanı Hasan Şeker ve eşi Fethiye Şeker, Schwabach Belediyesi eski Başkanı Hartwig Reimann, Kardeş Şehir Komite Başkanı Ayşe Bıyık, Dr. İsmail Baloğlu, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve kardeş şehir komite üyeleri katıldı.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda, kardeş şehir ilişkilerinin 25’inci yılında yapılması planlanan organizasyonların yanında, pandemi nedeni ile ara verilen kardeş şehir ilişkilerinin daha da geliştirilebilmesi için ortaya konacak yol haritası üzerinde görüşmeler yapıldı.

KUTLAMA NİSAN AYINDA KEMER’DE

Toplantıda, 22 Şubat 2023 tarihinde 25’inci yılını dolduracak olan Schwabach-Kemer kardeşliğinin 3 ile 15 Nisan tarihleri arasında Kemer’de çeşitli organizasyonlarla kutlanması kararı alındı. Almanya’dan bu organizasyon kapsamında geniş katılımla bir heyetin Kemer’i ziyarete geleceği bildirildi.

KARDEŞ ŞEHİR RESEPSİYONU

Düzenlenen çalışma toplantısının ardından Belediye Başkanı Peter Reiss kardeş şehir belediye binasında bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyonda konuşan Başkan Reiss, Schwabach’ın kardeş şehir ilişkilerine büyük bir önem verdiğine işaret ederek, pandemi nedeni ile ara verilen ilişkilerin geliştirilmesi gerekliliğinin altını çizdi.

Kardeş şehir ilişkilerinin bugünlere gelmesinde büyük emeği geçen kardeş şehir komitesi başkanı Ayşe Bıyık, Schwabach eski Belediye Başkanı Hartwig Reimann ve Kemer Belediyesi eski Başkanı Hasan Şeker’e teşekkür etti. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile bugünlere kadar gelen kardeş şehir ilişkilerini daha da iyi hale getirmek için çalışmak istediklerini aktardı.

KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİMİZ DAHA DA GÜÇLENECEK

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da kardeş şehir ilişkilerine Göynük Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde de büyük önem verdiklerini ifade ederek, Kemer Belediye Başkanı olarak seçilmesinin ardından bu ilişkileri geliştirmek için çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Almanya’nın Altın şehri Schwabach’la ilişkileri daha da ilerilere taşımak için gayret göstereceklerinin altını çizen Başkan Topaloğlu, başta Kemer Belediyesi eski Başkanı Hasan Şeker olmak üzere ilişkilerin 25’inci yılına ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini kaydetti.

AVRUPA’YA VE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK

Kardeş şehir ilişkilerinin gelişmesinde büyük emeği bulunan Ayşe Bıyık ise 25 yıl boyunca bütün Avrupa’ya ve Türkiye’ye örnek bir kardeş şehir ilişkisi yaşadıklarını ifade ederek, pandemi sonrası bu ilişkinin yeniden eski günlerine dönecek olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Katılımcılar daha sonra Schwabach Belediyesi Altınlı Defteri’ne kardeş şehir ilişkilerinin 25’inci yılı nedeni ile duygu ve düşüncelerini yazdı.

BAŞKAN TOPALOĞLU NÜRNBERG’DE

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, kardeş şehir Schwabach ziyareti sonrası Nürnberg’e geçerek bir dizi temaslarda bulundu. Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ile bir araya gelen Başkan Topaloğlu’na, Kemer Belediyesi eski Başkanı Hasan Şeker ve eşi Fethiye Şeker ile Dr. İsmail Baloğlu da eşlik etti.

Düzenlenen yemekte turizm hakkında fikir alışverişinde bulundu. Yaklaşık üç saat süren görüşmede Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer turizmi hakkında bilgiler verdiği König’i, Kemer’de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

‘KEMER İLE İLGİLİ HARİKA DUYUMLAR ALIYORUM’

Başkan König, Ekim ayında kardeş şehir Antalya’yı ziyaret ettiklerine işaret ederek, “Ziyaretim sırasında gösterilen misafirperverliğe hayran kaldım. Bir ay önce Antalya’dan da bir heyet iade-i ziyaret için buraya gelmişti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Kumluca’da yaşanan sel felaketi nedeniyle gelemedi. Tekrar bu vesile ile yaşanan felaket nedeni ile zarar görenlere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kemer ile ilgili harika duyumlar alıyorum. Beni Kemer’e davet eden Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür ediyorum. Mutlaka Kemer’e geleceğim.” ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE HAYRANI EMNİYET MÜDÜRÜ’NDEN MADALYA

Başkan Topaloğlu ve beraberindekiler daha sonra Orta Frankonya Emniyet Müdürü Adolf Blöchl ile bir görüşme yaptı. Başkan Topaloğlu, Adolf Blöchl ile yaptığı yaklaşık bir saatlik görüşmede, Türkiye’ye gelen turist sayısı, milletlere göre sıralanması ve Türkiye’nin turizm açısından güvenli ülke olması gibi konularda fikir alışverişinde bulundu.

‘BİR SONRAKİ TATİL PLANIM KEMER OLACAK’

Blöchl, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisinin Türkiye hayranı olduğunu söyledi. Daha önce tatil için Antalya’ya çoğu kez geldiğine değinen Blöchl, “Daha önce Side, Belek ve Alanya’da bulundum. Bir sonraki tatil planım ise hiç gelmediğim Kemer olacak. Kemer’in güzelliklerini keşfetmeyi çok isterim. Daha önceki tatilimde Toroslar’da gördüğüm bir barajı hala unutamıyorum.” dedi.

‘GÖRÜŞMELER ÇOK OLUMLU GEÇTİ’

Başkan Topaloğlu ise kendilerine karşı gösterilen misafirperverliğe teşekkür ettiğini belirterek, “Kemer turizmin incisidir. Her yıl Kemer’de çok sayıda Alman misafirimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz. Almanlarla tarihi bağlarımız da var. Kemer’e daha önce gelmeyen Almanların mutlaka gelmesini bekliyoruz. Doğası, güneşi ve deniziyle insanı kendisine hayran bırakan Kemer’i keşfetmelerini isteriz. Hem, Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König hem de Orta Frankonya Emniyet Müdürü Adolf Blöchl ile yaptığımız görüşmeler çok olumlu geçti. Kendilerini Kemer’e davet ettik. Kemer tanıtımı için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

AdminAdmin