KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 26-09-2022 21:54

Phaselis Festivali'ne muhteşem final

Kemer ve Yöresi Tanım Vakfı (KETAV) tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Phaselis Festivali'nin final gününde sahneye Cihat Aşkın, Teyfik Rodos, Burcu Hancı, Metin Kiper ve Orhan Eraslan çıktı. Phaselis'in tarihi atmosferinde, uzun süre ayakta alkışlanan ve sanatseverlerin tekrar tekrar sahneye çağırdığı sanatçılar tam anlamıyla müzik şöleni sundu. KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, “Gelecek yıl da büyük bir özveri ile Phaselis antik kentini ön plana çıkararak yaptığımız ücretsiz konserlerimize devam edeceğiz" dedi.

Phaselis Festivali'ne muhteşem final

KETAV tarafından düzenlenen Phaselis Festivali'nin kapanış gecesinde Anadolu Aryalarını, Tevfik Rodos (Bas) ve Burcu Hancı (Soprano) solistliğinde, kemanda Cihat Aşkın, piyanoda Metin Kiper ve bağlamada Orhan Eraslan çıktı. Phaselis'in tarihi atmosferinde, sanatçıların performansı ile tarih sanatla buluştu. Uzun süre ayakta alkışlanan ve sanatseverlerin tekrar tekrar sahneye çağırdığı sanatçılar tam anlamıyla müzik şöleni sundu. Konser sonrası sanatçılar yüzlerce sanatsever tarafından ayakta alkışlandı. Geceye KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, KETAV Yönetim Kurulu üyeleri ve gecenin sponsoru otelin Genel Müdür Cenker Yılmaz katıldı.

KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, "4 ayrı günde birbirinden muhteşem seslere sahne olan Phaselis Antik Kenti'nde sanat ile tarihi bir arada yaşattığımıza inanıyoruz. Tüm konserlerimizde alanı dolduran yerli ve yabancı tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz. Festivalimize destek veren başta Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Kemer Kaymakamlığımıza ve Belediyemiz ile sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Gelecek yıl da büyük bir özveri ile Phaselis antik kentini ön plana çıkararak yaptığımız ücretsiz konserlerimize devam edeceğiz. Tekrar festivalimize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi. (Levent Yenigün)

AdminAdmin