EĞİTİM
Giriş Tarihi : 01-06-2023 03:59

Özgül Canik Anaokulu törenle açıldı

Kemer’de hayırsever iş insanı Murat Canik tarafından annesi merhum Özgül Canik adına yaptırdığı 8 derslikli ve 360 öğrenci kapasiteli Özgül Canik Anaokulu’nun açılış töreni Vali Ersin Yazıcı’nın katılımı ile gerçekleştirildi. Bu tür hayır işlerinin sadece parayla olmadığını ifade eden Vali Yazıcı, “Paranız çok olabilir ama yüreğinizde bir güzellik yoksa bu vatana, bu millete, bu topluma, bu çocuklara bir sevdanız yoksa bu güzelliği oluşturamazsınız. Gönlü güzel değilse yüreği güzel değilse parayla bu iş olmaz. Allah sizin gibi örneklerin çoğaldığını bizlere göstersin. Bize böyle bir şeyi armağan ettiğiniz için müteşekkiriz. İyi ki varsınız” dedi.

Özgül Canik Anaokulu törenle açıldı

Şüheda PARTAL

Kemer’de hayırsever iş insanı Murat Canik tarafından annesi merhum Özgül Canik adına yaptırılan Özgül Canik Anaokulu törenle açıldı. 8 derslikli ve 360 öğrenci kapasiteli okulun açılışına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdürü Harun Mere, Almanya Federal Cumhuriyeti Antalya Konsolosu Martin Tscherner, İlçe Sahil Güvenlik Komutan Vekili Alper Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, İlçe Müftüsü Recep Balaban, Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün, STK temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Murat ve Emine Canik çiftine teşekkür eden Vali Ersin Yazıcı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Devletimiz bu tür okulları bu tür yapıları yapmaya kudreti gücü var, ama güzel olan ve bizi mutlu eden, devletle milletin işbirliği ve Murat bey gibi gönlü güzel insanların bizim yanımızda olması, bir ve beraber olmamız. Özgül anne iyi bir evlat yetiştirmişsin. Buradaki çocuklarımız Özgül annemize Murat beye eşine ve çocuklarına her daim müteşekkir olacak, her daim dua ve teşekkürde bulunacaklar. Buradan yetişecek çocuklar, ülkemize hizmet edecek, her alanda iyi insanlar olarak işini iyi yapan ve aynı zamanda Özgül Canik hanımefendiyi de rahmetle, minnetle anan gençlerimiz olacak” dedi.

BU İŞLER SADECE PARAYLA OLMUYOR

Bu tür hayır işlerinin sadece parayla olmadığını ifade eden Vali Yazıcı, “Murat bey zengin bir insan olabilir ama Murat beyden çok daha zengin çok daha fazla parası olan Kemer’de de Antalya’mızda da Türkiye'de de çok insan var. Bu güzellik sadece parayla olmuyor. Bunun bir ön koşulu var. Paranız çok olabilir ama yüreğinizde bir güzellik yoksa bu vatana, bu millete, bu topluma, bu çocuklara bir sevdanız yoksa bu güzelliği oluşturamazsınız. Para tek başına bu binayı yapamaz. Ön koşul gönlü güzel olmak. Gönlü güzel değilse yüreği güzel değilse parayla bu iş olmaz. Murat bey ve Emine hanım, Allah sayınızı arttırsın. Allah sizin gibi örneklerin çoğaldığını bizlere göstersin ve ümit ediyorum ki öğretmen arkadaşlarım buradan çok güzel çocuklar yetiştirecek. Hem size teşekkür eden, dua eden, hem de ülkesine, milletine, fedakarca bütün varlığını, benliğini ortaya koyarak bu millete en güzel hizmetleri sunacak çocuklar yetişecek. Bize böyle bir şeyi armağan ettiğiniz için müteşekkiriz. İyi ki varsınız. İnanıyoruz ki bu güzellik başka insanlara da vesile olacak, onların da bu tür güzellikler yapmasına katkı sağlayacaktır. Özgül Canik Anaokulunun Kemerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

KAYMAKAM ÇAM: YATIRIMLARLA EĞİTİM HİZMETİ ÇOK DAHA KALİTELİ BİR ŞEKİLDE SUNULACAK

Kaymakam Hüseyin Çam ise, Kemer’de 36 okul ve 593 öğretmenle 8 bin 730 öğrenciye hizmet verdiklerini belirterek, “Kemer Milli Eğitim Ailesi olarak ilçemizdeki en büyük aileyiz. 410 dersliğimizle geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımıza hizmet vermekteyiz. Özellikle derslik başına düşen öğrenci sayısına bakıldığında ilkokul öncesinde sayımız 25 öğrenciydi. İlkokulda 15, ortaokulda 34, lisede ise derslik başına 19 öğrenciyle hizmet veriyoruz. Şu anda açılışını yaptığımız Özgül Canik Anaokulu ve Çamyuva’da devletimizin yatırımı olan 8 derslikli anaokulu ile beraber okul öncesinde derslik başına düşen öğrenci sayımızı Türkiye'nin çok ortalamasına düşürmüş olacağız. İnşallah kısa zaman içerisinde planlayıp devam edecek olan ortaokul yatırımlarıyla da Kemer’de anaokulundan başlayıp lise sonuna kadar derslik başına düşen öğrenci sayısı ve Türkiye ortalamalarının çok altında verilen hizmeti çok daha kaliteli bir şekilde sunulacaktır” dedi.

YÜK OLAN DEĞİL, YÜK ALAN BİR İLÇE

Vali Ersin Yazıcı’nın başlattığı AHENK Projesi kapsamında da Kemer’de gerekli çalışmaları yaptıklarını bildiren Kaymakam Çam, “35 okulumuzun tamamına giderek orada öğretmenlerimiz, çocuklarımız ve idarecilerimizle bir ve beraber olarak eğitimin çok daha yükseklere gidebilmesi için çalışmalar yaptık. Çocuklarımıza özellikle okumaya teşvik edebilmek anlamında ve çok daha iyi eğitim verebilmek anlamında çalışıyoruz. Yine sayın Valimizin başlatmış oldukları ASİST projesi ile dezavantajlı çocuklarımızın eğitimleriyle beraber sosyal hayata, spor ve benzeri etkinliklerle adapte olabilmeleri adına da gerekli çalışmaları yapıyoruz. Milli eğitimimizle, özellikle velilerimiz ve kıymetli okul aile birliğimizi de işin içine katarak nicelikte olduğu gibi nitelikte de Türkiye standartlarının üzerine çıkabilme gayreti içerisindeyiz. Yeni Vizyon Türkiye Yüzyılı Projesi kapsamında da ilçe olarak milli eğitim projeleri kapsamında yük olan değil, yük alan bir ilçe olmak muradıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlamda bu katkılarından ve yatırımlarından dolayı kıymetli hayırseverimize özellikle eşi Emine hanıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü şantiye şefi gibi burada gece gündüz çalıştı. Emeklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyor, çok daha güzel ve anlamlı açılışlarda bulunmak temenni ve duası ile saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

ÇALIŞKAN: PAYLAŞMANIN HAYIRLI BİR ÖRNEĞİNİ DAHA OLUŞTURDULAR

Özgül Canik Anaokulu’nun bulunduğu alanın 1989 yılında Kemer Anaokulu olarak eğitime başladığını ancak depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkılmasına karar verildiğini hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan da, “Çünkü eğitimde bizim ve devletimiz için öncelikli olan çocuklarımızın güvenliği ve sağlığıdır. Bize güvenen velilerimizin gönül rahatlığıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bakanlığımızın özen gösterdiği bu konuda bizler de üzerimize düşeni özenle yerine getirme gayretindeyiz. Sadece yeni yatırımlarla değil, sorunlu eğitim binalarının yenilenmesi ve güçlendirilmesi konusunda da aynı hassasiyetle çalışıyoruz. Eğitimde devletimizin gücü hep yanımızda ama Antalya olarak büyük bir şansımız daha var ki o da şehrini çok seven hayırseverlerimiz. Bugün bizleri buluşturan anaokulumuzun yapımında destek veren hayırseverimiz Murat Canik ve ailesine teşekkürü bir borç biliyorum. Antalyamıza yakışanı yaptılar. Paylaşmanın hayırlı bir örneğini daha oluşturdular. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında artık Özgül Canik Anaokulumuz çocuklarımızın hizmetinde. Bu vesileyle Antalya’mıza geldiği günden beri hep yanımızda olan, hassasiyetiyle eğitimi kucaklayan Sayın Valim size gönülden şükranlarımı arz ediyorum. Vefanın ve paylaşmanın örnek kişiliği hayırseverimiz Murat Canik ve ailesine ve tüm Antalya hayırseverlerine teşekkür ediyorum. Sevgili çocuklarımızın sesleriyle hayat bulan anaokulumuzun açılışının hayırlara vesile olması dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

CANİK: SÖZÜMÜ TUTTUM

Hayırsever Murat Canik ise konuşmasının başında annesi merhum Özgül Canik’e seslenerek, “Anacığım sana verdiğim sözümü tuttum, hep hayalin olan okulu helal parayla yapıp devletimize teslim ettik. Yattığın yerde rahat uyu. Mekanın cennet olsun” dedi. Özgül Canik’in kendisi için anneden öte yol arkadaşı ve sığınacak bir liman olarak gördüğünü ifade eden Canik, “İş ve dert ortağımdı. Mutluluğuma en çok sevinen, üzüntüme benden çok üzülen, beni benden çok seven, daha çok düşünen, hayat boyunca yanımda olan, varlığı ile üzerimizde koruyucu bir zırh gibi duran ve asla yeri dolmayacak yegane insandır. Son anına kadar başı dik, onurlu bir hayat sürdü. Şimdi bana Murat sen nasıl hayırlı bir evlatsın dediklerinde buruk bir şekilde gururlanıyorum, ancak asıl hayırlı olan annemdi, şu eseri dahi onun talimatıyla yaptık. Muhtemelen bu talimat olmasaydı biz bu mutluluğa ortak olamayacaktık. O açıdan ben de aramızda bulunan evlatlarıma bir talimat vermek isterim; Aylin, Remzi, Merve, biz bu okulu yaptık ve devletimize teslim ediyoruz, bu okulu hep gözetin, ihtiyaç olduğu anda desteğinizi esirgemeyin. Bağınızı hiç koparmayın, babaanneniz böyle olmasını isterdi. Tüm süreçte bizlere devletimizin şefkatini hissettirip her konuda destek olan Antalya Valimiz sayın Ersin Yazıcı’ya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çalışkan ve tüm ekibine, ayrıca benimle birlikte bu inşaatın başında duran eşim ve yeğenim Turan Canik’e, bizlerle yağmur çamurda okulun vaktinde yetişmesi için birlikte adeta savaşan ekip arkadaşlarıma ve taşeronlarımıza en derin minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum. Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımız, sevgiyle geleceğinize inandığım okulunuz artık sizlere emanet” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı ve katılımcılar açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sınıfları dolaşarak minik öğrencilere hediyeler verdi. Vali Yazıcı, minik öğrencilerle birlikte okul bahçesine fidan ekerek can suyu verdi.

AdminAdmin