EĞİTİM
Giriş Tarihi : 30-11-2022 00:07

‘Okuyan gençlerle bir arada olmak beni her zaman mutlu ediyor’

AHENK Projesi kapsamında okul ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Vali Ersin Yazıcı, 56’ncı okul ziyaretini Fikret Haluk Saraçoğlu İlkokulu’na gerçekleştirerek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Öğrencilerle birlikte kitap okuyup sohbet eden Vali Yazıcı; “Okuyan gençlerle bir arada olmak beni her zaman mutlu ediyor” dedi.

‘Okuyan gençlerle bir arada olmak beni her zaman mutlu ediyor’

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında 56’ncı okul ziyaretini Fikret Haluk Saraçoğlu İlkokulu’na gerçekleştirdi. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Kepez Kaymakamı Nusret Şahin ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Recai Ocak eşlik etti. Fikret Haluk Saraçoğlu İlkokulu ziyareti kapsamında 90 kişilik öğrenci grubuyla kitap okuyan Vali Yazıcı, öğrencilerle kitap okumak, kitap okumanın faydaları ve haftada kaç kitap okudukları hakkında sohbet etti.

Gençlere büyük önem verdiğini ve birlikte olmaktan büyük keyif aldığını aktaran Vali Yazıcı; “Sizler bizim geleceğimizin teminatı gençlerimizsiniz. Sizlerle birlikte olmaktan her zaman büyük mutluluk duyuyorum. Projemiz kapsamında ilk olarak sizlerle birlikte yaklaşık 15 dakika kitap okuduk. Okuyan gençlerle bir arada olmak beni her zaman mutlu ediyor. Bugün burada hem sizlerle tanışmak hem de kitaplar üzerine sohbet etmek için bir aradayız.” şeklinde konuştu.

KİTAP OKUMANIN İYİ VE KÖTÜ YÖNLERİ NELERDİR?

Sohbetinde çocuklara kitap okumayı sevip sevmediklerini soran Vali Yazıcı, öğrenci grubunun çoğunun düzenli kitap okuyucusu olduğunu öğrenince çok mutlu olduğunu ifade etti. Kitap okumanın iyi yönleri ve kötü yönleri hakkında öğrencilere sorular soran Vali Yazıcı, öğrencilerden kitap okumanın iyi yönleri noktasında zihnimizi ve hayal gücümüzü geliştirdiğini, kelime haznemize, yazmamıza ve öğrenmemize büyük katkılar sunduğu, iyi insan olmamızı sağladığını ancak kötü yönünün olmadığını yanıtını aldı.

KİTAP OKUMAYI HİÇBİR ZAMAN BIRAKMAYIN

Kitap okumanın kendimizi geliştirme noktasında çok önemli ve iyi bir şey olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı; “Bu okul kitap okumanın önemini çok iyi biliyor. Bu beni çok mutlu etti. İyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırt edebilmek için okumamız, öğrenmemiz lazım. En önemlisi geleceğimizi planlamak için okumamız lazım. Kitap okumayı hiçbir zaman bırakmayın ve devam edin.” ifadelerini kullandı.

KİTAP OKUMAYA AYRI BİR ZAMAN AYIRIN

Öğrencilerle haftada kaç kitap okudukları konusunda sohbet eden Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Sizce haftada kaç kitap okumalıyız? 7 diyen 5 diyen 4 diyen arkadaşlarınız oldu. Sayı belirtmek istemiyorum ama ben de hemen hemen her gün kitap okuyorum ve bunu yıllardır yapıyorum. Kitap okumak bence çok keyifli bir şey. Kitabı boş zamanlarınızı değerlendirmek için okumayın. Boş zamanlarınızda boş işleri yapın. Kitap okumaya ayrı bir zaman ayırın. Çünkü kitap okumak çok güzel ve gerekli bir şey. İnanıyorum ki bunu yaptıkça zamanla çok keyif alacaksınız.”

Sohbetin ardından öğrencilerden kitap okuma sözü alan Vali Yazıcı, öğrencilere derslerinin yanı sıra mutlaka kitap okumalarını tavsiye ederek kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını önemsediklerini kaydetti.

BİR TOPLUMU DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSAK BUNA ÇOCUKLARDAN BAŞLAMALIYIZ

Öğrencilerle sohbetin ardından öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı; “Öncelikle geçmiş öğretmenler gününüzü kutluyorum. Yeni eğitim öğretim yılının başarıyla geçmesini diliyorum. Bir toplumu değiştirmek, geleceğe yön vermek istiyorsak buna çocuklardan başlamalıyız. AHENK Projemiz ile şehrimizde eğitimin niteliğini arttırmayı hedeflerken iki konu üstünde durduk. Birincisi çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazanması ve kitap okuma oranının arttırılması. Ülkemizin büyük hedefleri var ve bu hedefler doğrultusunda ilerliyoruz. Ancak okumayan bir toplum bu hedefe ulaşsa da o başarıyı sürdüremez. Bu yüzden çocuklarımızın okuması çok önemli. İkincisi ise değerler eğitimi. Bu konudaki hedefimiz de yavrularımızın kalbine insan sevgisi ve saygısını yerleştirmek. Bu iki konuyu hallettiğimiz zaman inanın mükemmel bir toplum için ilk adımı atmış olacağız. Bunu başaracak olan da siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Siz istediğinizde önünüzde hiçbir şey duramaz. Sizlere güveniyor ve başarılar diliyorum.” dedi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin