KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 08-12-2022 01:42

Sanata Engel Yok!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) ve Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizlere Umut Işığı Derneği tarafından düzenlenen ‘UTEF Umut Işığı Sanata Engel Yok’ etkinliği renkli gösterilere sahne oldu. Özel çocukların vals, tango ve zeybek gösterileri katılımcılar tarafından ayakta alkışlanırken, etkinlikte ünlü sanatçılarda sahne aldı.

Sanata Engel Yok!

UTEF ve Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizlere Umut Işığı Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ‘UTEF Umut Işığı Sanata Engel Yok’ programı düzenlendi. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen etkinlikte Antalya Engelliler Sanat Evi’nin özel çocuklardan oluşan Antalya Engelliler Korosu katılımcılara müzik ziyafeti yaşattı. Özel çocukların vals, tango ve zeybek gösterileri ise geceye ayrı bir renk katarken seyircilere duygulu anlar yaşattı. Etkinlikte, Antalya Kırgız Derneği üyeleri de yöresel kıyafetleri ile sergiledikleri dans ve gösterilerle salonun ilgi odağı olurken, sanatçı ve müzisyen Zafer Doğulu ise gitarı ile seyircilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Sanatçı Bay Nuri Kazancı da muhteşem performansı ve ilginç dansları ile tüm salona coşkulu dakikalar yaşattı.

‘EŞİT VE ADİL BİR YAŞAM İÇİN GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILMALI’

Etkinlikte konuşan UTEF ve Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizlere Umut Işığı Derneği Başkanı Güldane Kaya Kaçar, 3 Aralık’ın kutlanacak veya bayram yapılacak bir gün olmadığına dikkat çekerek, “Engelli bireylerin yaşadıkları, karşılaştıkları sorunların gündeme geldiği ve çözümü için yapılabileceklerin tarihi olduğunu ve bir güne asla sığmaz. Ülkemizde engelli bireyler için hayatın her alanının erişilebilir şekilde düzenlenmesi ve herkesle birlikte eşit ve adil bir ortamda yaşamaları için gerekli düzenlemelerin yapılarak engelli bireylerin hayatlarının daha yaşanılabilir olmasını sağlanmalı” dedi.

‘HAYIRSEVERLERİN DESTEKLERİYLE YARDIMLARIMIZ SÜRÜYOR’

Konuşmasında UTEF’in hayatını kaybeden kurucu başkanı ve eşi M.Mete Kaçar tarafından 22.02.2010 yılında kurulduğunu ve UTEF’in kuruluş yıldönümünde hayata gözlerini yumduğunu, ayrıca bir başka tesadüf olarak Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizler Umutışığı isim annesi ve annesi E.Leman Gebizli’nin de 22.02.2012 yılında aralarından ayrıldığını belirterek özlemini dile getiren Güldane Kaya Kaçar, eğitime çok değer verdiklerini ifade ederek, "Derneğimizde 250 üniversite öğrencisi bulunuyor. Sadece bu yıl 15 burslu öğrenci aldık ve 5 tanesi tıp öğrencisi. Ramazan ayında 500’ün üzerinde eve gıda paketleri dağıttık. 100 ilkokul öğrencisinin bayramlık hayali olan kıyafetleri giydirdik. Anaokulu sınıfın da 80 çocuğa oyuncak ve çanta hediye ettik. Bugüne kadar yaklaşık 30 adet tekerlekli sandalye, hasta yatağı, oksijen makinesi, ‘Senin Eskin Bir Başkasının Yenisidir’ sloganıyla kıyafet ve eşya yardımlarını hayırseverlerin destekleriyle gerçekleştirdik” diye konuştu.

UTEF Kurucu Genel Başkanı Mete Kaçar’ın hayali olan köy okullarını hayata geçirme projesinin de kabul olduğunu aktaran Güldane Kaya Kaçar, Mete Kaçar’ın isminin yaşayacağı okulun en kısa zaman da temelinin atılacağını belirterek, Konya Tuzlukçu İlçe Başkanı Nurettin Akbuğa’ya projelerini desteklediği için teşekkür etti.

Programa UTEF Almanya Nürnberg Temsilcisi İlknur Reiche, Ankara il Temsilcisi Ali Şavaş Ertürk ile Leman Gebizli Umutışığı Derneği Ankara il Temsilcisi Alisa Çiçek Akyol da katıldı. Ankara il Temsilcisi Alisa Çiçek Akyol tüm bu çalışmaların yurt genelinde yaygınlaştırılarak daha fazla cana dokunmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Etkinlik plaket töreni ile sona erdi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin