GÜNDEM
Giriş Tarihi : 02-01-2023 21:30

‘Ödüllendirileceğim yerde cezalandırılıyorum’

Kemer’de yaklaşık 2 yıldır Kemer 2’nci Noterliği görevini yürüten Büşra Pehlivan, beslediği kediler yüzünden başı dertten kurtulmuyor. Komşuları ile beslediği kediler yüzünden tartışan Pehlivan’ın 2 kedisi otomobil ile ezilerek telef olurken, tüfek ile vurulan ve vücuduna 7 saçma isabet eden bir kedisi ise tedavi altına alındı. Aracının lastiğinin kesici bir alet ile delinmesiyle ölümden döndüğünü söyleyen ve suç duyurusunda bulunduğunu bildiren Pehlivan, “Allah’ın dilsiz kullarına baktığım için bu kadar sıkıntıyı çektim. Ödüllendirileceğim yerde cezalandırılıyorum. Malıma zarar gelmesinden dolayı üzgün değilim ama hayvanların yaralanması ve ölmesinden dolayı çok acı çekiyorum” dedi.

‘Ödüllendirileceğim yerde cezalandırılıyorum’

Şüheda PARTAL

Kemer’in Yeni Mahalle 412. Sokak’ta bulunan Kemer 2’nci Noterliği görevini yürüten Büşra Pehlivan, beslediği kediler yüzünden başı dertten kurtulmuyor. Beslediği kediler yüzünden komşularıyla sürekli sorun yaşayan Pehlivan’ın 2 yavru kedisi otomobil ile ezilerek telef olurken, ilçeye geldiği günden bu yana beslediği “Kaymak” isimli kedisi ise tüfekle vuruldu. Tedavi altına Kaymak’ın vücuduna 7 adet saçma isabet ettiği belirlendi. Bir ay önce 15 gün aralıkla telef olan ve tüfekle vurulan kedileri yüzünden sıkıntılı günler yaşayan Pehlivan, ölümden de döndü. Kendisine ait ve sürekli noterliğin önü ya da biraz ilerisine park ettiği aracının lastiğinin delici bir aletle kesilmesi sonucu Antalya yolunda kaza tehlikesi de geçiren Pehlivan, yaşadıklarına bir türlü anlam veremedi.

ÖNCE KAÇIRILDILAR, SONRA EZİLEREK TELEF OLDULAR

İlçeye geldiği günden buyana noterlik etrafındaki kedileri beslediğini belirten Kemer 2’nci Noteri Büşra Pehlivan, “Özellikle bu süreçte kedilere bakmamla ilgili komşularımla bazı sorunlar yaşamaya başladım. Önce, doğduğu günden beri baktığım 6-7 aylık ikiz yavrularım birisi tarafından kaçırıldı ve bir hafta alıkonuldu. Kamera kayıtlarından baktığımda kaçıran kişinin sadece ayakkabılarını ve lazer ışığını tuttuğunu gördüm. Daha sonra ben, noterlik dışında yüksek sesle kameradan bu kişiyi gördüğümü, kedileri bırakmazsa savcılığa şikayet edeceğimi söyledim ve bir saat sonra önce yavru kedilerden biri sonra ikincisi bırakıldı. 1 ay önce ise bu iki yavru kedimize noterlik kapısı önünde bir araç çarpıyor. Çarpan şahıs geri dönüp bakmıyor bile öldü mü yaralandı mı diye ve kediler orada ölüyor” dedi.

‘GÖZDAĞI VERMEYE ÇALIŞTIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM’

İki kedisinin acısını atlatamadan yine noterlikte baktıkları Kaymak isimli kedinin tüfekle vurulmasıyla ikinci bir şok yaşadığını ifade eden Pehlivan, “Bu kedi etrafı hem farelerden hem de yılanlardan koruyordu. Kaymak’ı diğer kedilerle beraber besliyordum. Etrafımdakilerin bazı konularda rahatsızlık duymuş olmaları gerekiyor ki, kedilere hayvanlara düşkünlüğümü bildikleri için ve beni herhalde üzmeye çalıştıklarını veya gözdağı vermeye çalıştıklarını düşünüyorum bu kaymak isimli kedimi bir gün tüfekle vurmuşlar. Ben hemen Volga Veterinere götürdüm ve röntgeninde 7 tane saçma tespit edildi. Tedavisi hala orada sürüyor” diye konuştu.

‘ÖDÜLLENDİRİLECEĞİM YERDE CEZALANDIRILIYORUM’

Olanlar sonrası sıkıntılarının devam ettiğini anlatan Pehlivan, “Arabamı ben noterliğin önüne yada biraz ileriye yan tarafa park ediyorum. Cuma günü öğleden sonra kızımı havaalanından almak üzere yola çıktım. Daha Antalya’ya varmadan yolda birdenbire arabam sağa doğru çekmeye başladı ve zor zapt ettim az daha bir tırın altına giriyordum. Sağa çektikten sonra insanlar geldi bana yardım ettiler. Baktık araba jantın üstünde gidiyor. Hemen bir lastikçi bulduk oraya çektik arabayı ve orada arabamın sağ arka lastiğinin kesici bir aletle kesildiğini tespit ettik. Yani ben ölümden döndüm ve bütün bu konularla ilgili gerek emniyete gerekse savcılığa suç duyusunda bulundum. Ben sırf Allah’ın dilsiz kullarına baktığım için bu kadar sıkıntıyı çektim. Ödüllendirileceğim yerde cezalandırılıyorum. Bu konuda çok üzgünüm. Malıma zarar gelmesinden dolayı üzgün değilim ama hayvanların yaralanmasından ve ölmesinden dolayı çok acı çekiyorum. Gerek benim gibi gerekse benim gibi düşünen insanların bu hayvanları korumasını istiyorum” dedi.

AdminAdmin