SPOR
Giriş Tarihi : 06-07-2023 04:23

Antalya’nın altın çocukları ödüllendirildi

Vali Vekili Yalçın Sezgin ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında derece alan Antalya’nın Altın Çocukları ödül törenine katıldı.

Antalya’nın altın çocukları ödüllendirildi

Ulusal ve uluslararası düzeyde başarı elde eden 270’i okul sporları 797’si ferdi ve kulüp sporları olmak üzere 1067 sporcunun ödüllendirildiği törene; Vali Vekili Yalçın Sezgin, ilgili kurum müdürleri, ödül alan sporcular ve aileleri katıldı.

Antalya’nın sadece turizmin değil sporunda başkenti olduğunu vurgulayan Vali Vekili Yalçın Sezgin; “Bu akşam sporu ve sporun önemini bilen ve sporun içinde olan muhteşem bir toplulukla bir aradayız. Bu güzel şehir turizmin başkenti olarak anılır bu doğrudur. Ama bu güzel şehir aynı zamanda sporun da başkentidir. Çünkü bu güzel şehirde yılda 180 civarında ulusal ve uluslararası büyük spor organizasyonları yapılıyor. Bu şu demek; her 2 güne bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyoruz. Ayrıca Antalya kendi çocuklarının da sporda başarılarıyla dünya çapında seslerini duyuruyor. İşte o bin 67 çocuğumuz bu akşam burada. Antalya’nın spora olan ilgisi elbette sporla ilgilenen bütün paydaşların desteğiyle olmuştur onlara teşekkür ediyorum. Ayrıca sponsorlarımız var, onların desteği bizler için çok kıymetli. Biz bunu önemini Valimiz Ersin Yazıcı’nın liderliğinde ASİST Projesi’ni başlattığımız süreçten biliyoruz. Antalya’da çocuklarımızın sporla buluşması ve kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak iyi bir sporcu olması için başlatılan ASİST Projemizde bize Antalya’nın spor dostları destek oldular. Şu anda on binlerce çocuğumuz okullarda en azından bir spor branşıyla buluşmaktadır. Bunun için İl Milli Eğitim Müdürümüze, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, Beden Eğitimi öğretmenlerimize ve çok kıymetli antrenörlerimize de teşekkür ediyorum. Bir büyük teşekkürü de bu faaliyetleri topluma ulaştıran basına teşekkür ediyorum. Çünkü faaliyetlerinizi duyurduğunuz ölçüde büyürsünüz. Antalya’nın başarılı çalışmaları dalga dalga yayıldıkça spora olan ilgi artacaktır diye düşünüyoruz.” dedi.

Antalya’nın şampiyonları ile gurur duyduğunu ifade eden Vali Vekili Yalçın Sezgin; “Bu akşam şampiyonlarımızla birlikteyiz. Onların bizlere, ailelerine ve ülkelerine verdiği gurur çok önemli. Her birini yürekten alkışlıyorum. Sizlere nice şampiyonluklar diliyorum. Sevgili çocuklar yolunuz, bahtınız açık olsun. Hepinize saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Vekili Sezgin; Çek Cumhuriyeti Down Sendromlular Dünya Şampiyonası’nda Masa Tenisi Dünya Şampiyonu olan Benay Balcı, Para Halter 2022 Avrupa 3’üncüsü Ayşe Şirip, Çek Cumhuriyeti Down Sendromlular Dünya Şampiyonası’nda Atletizm Gülle branşında 5.74 metre ile Dünya rekoru kıran Dilara Çevik, EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Şampiyonu Konyaaltı Belediye Spor Kulübü Sevilay İmamoğlu Öcal, Antalya Spor Lisesi öğrencisi ve Özel Sporcular Yüzme Dalında 6 farklı yarışma türünde Türkiye Birinciliği elde eden Yılmaz Kırıt’a ödüllerini takdim etti. Ödül törenin ardından tek tek masaları dolaşan Vali Vekili Sezgin, öğrenciler ve aileleriyle sohbet etti. (Haber Merkezi)

AdminAdmin