GÜNDEM
Giriş Tarihi : 27-02-2023 13:52

Malatya'daki depremin ardından AFAD'dan açıklama

Malatya'da saat 12.04'te merkez üssü Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremde bir kişinin yaşamını yitirdiğini 69 yaralı olduğunu duyurdu.

Malatya'daki depremin ardından AFAD'dan açıklama

Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan saat 12.04'te 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Depremin derinliğinin 6.9 km olduğu açıklandı. Depremde hasarlı bazı binaların çöktüğü belirtildi.

Deprem, Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi. Depremin etkisiyle Malatya'daki hasarlı bazı binalarda da göçük oluştuğu öğrenildi. 

Öte yandan sarsıntının ardından vatandaşların meydanlara toplandığı görüldü.

BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Malatya'daki depremde bir kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Öte yandan Sezer, 69 kişinin ise yaralandığını belirtirken 29 binanın yıkıldığını bildirdi.

AFAD Genel Müdürü Orhan Tatar artçı sarsıntıların devam edeceğini duyurdu. Tatar, "Şu ana kadar 5 ile 6 büyüklüğündeki 45 artçı sarsıntı var. Bugün meydana gelen depremi yine bu büyük depremlerin meydana geldiği sistem içerisinde oldu. Şu ana kadar 10 bin 282 artçı meydana geldi. Yaklaşıl 6 ayda kaydettiğimiz depremleri 3 haftada kaydettik. 3-4 arası Depremlerin sayısı 1963 4-5 aradı 671 ve 5-6 arası ise toplam 45. 5 ve üzeri artçı sarsıntılar olacaktır. Artçılar sonrası kırsal alanlarda kaya düşmesi tehlikesi olabiliyor." dedi. 

Emre GündoğduEmre Gündoğdu