SPOR
Giriş Tarihi : 19-03-2023 23:45

Konyaaltı final kapısını araladı

Konyaaltı Belediye SK Kadın Hentbol Takımı, EHF Avrupa kupası yarı finali ilk maçında taraftarı önünde Slovak rakibini 31-24 mağlup ederek final kapısını araladı.

Konyaaltı final kapısını araladı

Avrupa’da Türkiye’yi temsil eden tek takım olan Konyaaltı Belediye SK Kadın Hentbol Takımı, namağlup ünvanı ile geldiği EHF Avrupa Kupası yarı finalinde evinde Slovak rakibini mağlup ederek bu unvanını korudu. Yarı finalin ilk ayağında Akdeniz Üniversitesi Mavi Salon’da Slovakya temsilcisi MKS IUVENTA Michalovce ile karşılaşan Mavi Kelebekler, coşkulu taraftarı önünde rakibini 31-24 mağlup ederek deplasmanda oynanacak ikinci maç için büyük avantaj elde etti. Karşılaşmanın ilk yarısı 15-14 önde bitiren Konyaaltı, ikinci yarının ortalarından itibaren Alena ve İvana’nın ekstra sayılarıyla rakibinin gardını düşürdü. Antalyalı hentbolseverlerin yoğun desteğini de arkasına alan Mavi Kelebekler rakibini 7 sayılık farkla mağlup ederek finalin kapısını araladı. Yarı final ikinci maçı 26 Mart Pazar günü saat 18:00’da Slovakya’da oynanacak.

ESEN TARAFTARA TEŞEKKÜR ETTİ

Karşılaşmayı ilk dakikadan itibaren Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ile birlikte tribünden takip eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilk maçta alınan farklı galibiyetten duyduğu memnuniyeti ifade etti. İkinci maç için büyük bir avantaj yakaladıklarını aktaran Başkan Esen, ‘’Takımımız bizleri yine gururlandırdı. Hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Salona gelerek bizleri yalnız bırakmayan taraftarımıza da teşekkür ediyorum’’ dedi. Maçın ilk yarısında istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirten Antrenör Birol Ünsal ise, ‘’İkinci yarı elde ettiğimiz 7 fark Avrupa maçları için ciddi bir skor. Bu avantajı kullanıp tur atlayan taraf biz olmak istiyoruz. Yöneticilerimiz ve Belediye Başkanımız Semih Esen’in bizlere destekleri sayesinde inşallah daha iyi yerlerde olacağız’’ dedi.

HER ŞEY BİTMİŞ DEĞİL

Maça gelen taraftarların salonda muhteşem bir atmosfer yarattığının altını çizen oyuncu Ceylan Aydemir, ‘’Kendi taraftarımızın önünde çok iyi bir maç oynayarak avantajlı bir skor elde ettik. Deplasmanda da aynı oyunu oynayarak finale kalan taraf biz olmak istiyoruz. Takım arkadaşlarıma, taraftarımıza ve kulüp yöneticilerimize çok teşekkür ederim’’ dedi. Kafa kafaya giden ilk yarının ardından ikinci yarıda 7 sayılık bir üstünlük kurduklarını aktaran Dönegül Bozdoğan ise, ‘’İsterdik ki daha da farklı bir skor elde edelim. 7 sayılık avantajımız var ama henüz her şey bitmiş değil. Orada da elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. İnanılmaz bir atmosfer vardı. Herkese teşekkür ediyoruz. Bizi izlemeye devam etsinler’’ şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

AdminAdmin