SİYASET
Giriş Tarihi : 11-08-2023 05:47

‘Katkıda bulunanlara teşekkür ederiz’

Ak Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Akdeniz Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin mevcut binası ve Kuzdere Mahallesi’ne yapılacak yeni bina ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Fakülte binasının inşaatı için Akdeniz Üniversitesi ve Kemer Belediyesi arasında protokol imzalandığını, yurt binasının yapımını ise bir hayırseverin üstlendiğini hatırlatan Başkan Minta, “Bu sözleşmeden dolayı ben öncelikle hayırsever vatandaşımıza, rektörümüze ve Kemer Belediyesine teşekkür ediyorum. 2017 yılında başlatmış olduğumuz bu süreç gecikmeli de olsa bir şekilde Kemer'de halkımıza kazandırılmış oldu” dedi. Mevcut Denizcilik Fakültesi binasıyla ilgili de ilerleyen dönemlerde farklı projelerin olduğunu açıklayan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a ayrıca teşekkür ettiğini ifade eden Minta, “Bu binayı başka yerlere peşkeş çekilmesi için mücadele edenlerin aksine, binayı yine üniversitenin herhangi bir dalında kullanılmak üzere aynı şekilde devam edecek diye bir açıklama yapmış ve tabi bu bize çifte mutluluk yaşattı. Çünkü biz ne şartlarda olursa olsun o binayı kesinlikle birilerine yedirtmeyiz demiştik ve üniversitenin de bizim bu düşüncemiz doğrultusunda olduğunu öğrenmek bizi mutlu etti” diye konuştu.

‘Katkıda bulunanlara teşekkür ederiz’

Şüheda PARTAL

Ak Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Akdeniz Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin mevcut binası ve Kuzdere Mahallesi’ne yapılacak yeni bina ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları olmak üzere yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan İsmail Selami Minta, 2017 yılında ilçe başkanlığı görevine gelmesiyle Denizcilik Fakültesinin ilçeye kazandırılması için girişimlerde bulunduklarını söyledi. O dönem Dışişleri Bakanı olan Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, diğen milletvekilleri ve İl Başkanın çalışmalarıyla 2018 yılında Kemer Denizcilik Fakültesi kuruluş kararının Bakanlar Kurulundan geçtiğini hatırlatan Minta, “Fakülteyi kurdurduk ama bunun yeri ile ilgili çalışmalarımız başladı ve geçmişte TUREM olarak Kemer’de hizmet veren hemen Özkaymak Otel’in yanındaki binayı Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne tahsis ettirdik. Binanın düzenlenmesi ve tadilatı 2 milyon liralık bir masraf çıkarıldı. Onun da bir milyon lirasını hemen 15 gün içerisinde üniversite hesabına aktararak Denizcilik Fakültesinin açılması noktasında gayretlerimizi ortaya koyduk” dedi.

‘NET TAVRIMIZI ORTAYA KOYDUK’

Denizcilik Fakültesi’nin açılması için gerekli çalışmalar devam ederken, binanın depreme dayaklı olmadığı yönünde bir raporun düzenlendiğini belirten Minta, “Biz bu raporu enine boyuna irdeledik ve böyle şey olamaz dedik. Neticesinde tekrardan bir rapor düzenlendi. İlk raporda yüzde 50.6 olan binanın yeni yapımının oranı ikinci raporda yüzde 29.50 çıktı. Yani bu binanın yıkılması ile alakalı belgelerle de sabit bir çalışma yapılmış. Tabii bunu enine boyuna incelediğimiz zaman arkasından bazı kişiler ve Kemer’deki bir otel sahibi çıktı. Yani Denizcilik Fakültesi yapılacak olan binanın bir şekilde tahsisini kaldırılıp bu otelci arkadaşların burayı alma noktasında girişim başlatmışlar. Hatta konu bize kadar geldi. Biz de burada olduğumuz sürece bu binayı kimseye yedirmeyiz, burası Denizcilik Fakültesi olacak dedik ve net tavrımızı ortaya koyduk. Zaten bu işin öncülüğünü yapan da hepinizin malumu 2019 yılında göreve gelen Kemer Belediye Başkanı” diye konuştu.

‘KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR EDERİZ’

Geçtiğimiz hafta Kuzdere Mahallesi’ne yapılacak Fakülte binasının inşaatı için Akdeniz Üniversitesi ve Kemer Belediyesi arasında protokol imzalandığını hatırlatan Minta, “Kemer’de yatırım yapan bir otelci hayırsever vatandaşımız, Kemer Belediyesi ve Rektörümüz Özlenen Özkan hanım ile bir anlaşma yapmış. İşte Kuzdere Mahallemizde üniversite fakülte binası ve yurt yapılması için bir sözleşme imzalanmış. Şimdi bu sözleşmeden dolayı ben öncelikle hayırsever vatandaşımıza, rektörümüze ve Kemer Belediyesine teşekkür ediyorum. 2017 yılında başlatmış olduğumuz bu süreç gecikmeli de olsa bir şekilde Kemer'de halkımıza kazandırılmış oldu” dedi.

BİZE ÇİFTE MUTLULUK YAŞATTI

Mevcut Denizcilik Fakültesi binasıyla ilgili de ilerleyen dönemlerde farklı projelerin olduğunu açıklayan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a ayrıca teşekkür ettiğini ifade eden Minta, “Bu binayı başka yerlere peşkeş çekilmesi için mücadele edenlerin aksine, binayı yine üniversitenin herhangi bir dalında kullanılmak üzere aynı şekilde devam edecek diye sayın Rektör bir açıklama yapmış ve tabi bu bize çifte mutluluk yaşattı. Çünkü biz ne şartlarda olursa olsun o binayı kesinlikle birilerine yedirtmeyiz demiştik ve üniversitenin de aynı bizim bu düşüncemiz doğrultusunda düşündüğünü öğrenmek bizi mutlu etti. Ben ayrıca o bina içinde sayın rektörümüze teşekkür ediyorum ve yine başından beri söylediğim gibi o binanın bir yerlere peşkeş çekilmemesi noktasında aynı kararlılık ve inançla mücadelemizi sürdüreceğimizi buradan bütün kamuoyuna bildirmek istiyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Kemer için hizmet etmeye, hizmetlerimizi aynı şekilde devam ettirmeye kararlı olduğumuzu halkımıza bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.

AdminAdmin