EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-05-2023 03:57

Kepez’in şehirleşen 2 mahallesine 5 okul

Kepez Belediyesi’nin, gecekondudan modern bir şehre dönüştürdüğü Habibler ve Sütçüler mahallelerine rekor eğitim yatırımı geldi. Bölgeye biri spor salonlu olmak üzere 32 derslikli 3 ilkokul ile 20 derslikli 2 anaokulu binası inşa ediliyor.

Kepez’in şehirleşen 2 mahallesine 5 okul

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde, mülkiyet sorunlarının çözüme kavuşturulması, imar yollarının ulaşıma açılması ve 350 yataklı Kepez Devlet Hastanesi yatırımıyla ilçenin doğu yakası, modern bir şehre dönüşümü yaşıyor. Doğu yakasının gecekondudan modern bir şehre dönüşen ve yatırımda cazip hale gelen yerleşim yerlerinin başında ise Sütçüler ve Habibler mahalleleri geliyor. Alt ve üst yapısı tamamlanan caddeleri, yeşil alanları, sosyal tesisleri, ticari işletmeleri, eğitim kurumları ve site tarzı konutlarıyla yaşamda tercih edilen bölgenin, eğitim yatırımında da yüzü gülüyor.

BELEDİYE ARSA ÜRETİYOR, DEVLET YAPIYOR

Konutlaşma sonucu bölgenin artan nüfusunun okul ihtiyacı devlet, belediye ve hayırsever işbirliği karşılanıyor. Kepez Belediyesi, mülkiyet ve imarla ilgili sorunlarını çözerek, bölgedeki okul arsalarını yatırım yapılabilir hale getiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, üretilen bu okul arsaları üzerine geçtiğimiz yıllarda Kepez Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Kepez Anadolu Lisesi’ni inşa etmişti.

HABİBLER MAHALLESİ’NE BİRİ SPOR SALONLU 2 OKUL

Devlet, belediye işbirliği ile Sütçüler ve Habibler mahallelerine yeni eğitim kurumları kazandırılmaya devam ediyor. Nüfusu 18 bin 620 olan Habibler Mahallesi, biri spor salonlu olmak üzere 32 derslikli iki ilkokul binasına kavuşuyor. 32 derslikli Habibler Mahallesi İlkokulu ve spor salonu, 5714 Sokak’ta 5789 metrekare (m2) arsa üzerine inşa ediliyor. İlkokul binası bodrum, zemin ve 3 kattan oluşuyor. Spor salonu ise 953 m2 arsa üzerinde yükseliyor. Yüklenici firma, okulun kat betonlarının atılması, tuğla işleri ve çatı gibi kaba inşaat işlerinin yapımında sona geldi. Spor salonunun ise karkası tamamlandı. Yüklenici firma yetkilileri, okulu ve spor salonunu önümüzdeki eğitim ve öğretim dönemine yetiştirmeyi planladıklarını ifade ettiler.

Habibler Mahallesi’nin ikinci 32 derslikli ilkokul binası, Kerkük Caddesi’nde imar planında okul alanı olan 8 bin 512 m2 arsaya kazandırılıyor. Geçtiğimiz günlerde yüklenici firma tarafından inşasına başlanılan 3 katlı okulun zemin aşamasındaki beton ve kalıp işleri tamamlandı. Yüklenici firma temsilcileri, okulun yapımını bu yılın son çeyreğinde tamamlamayı hedeflediklerini bildirdiler.

SÜTÇÜLER’E 32 DERSLİKLİ İLKOKUL

Bir okul binası da devlet, belediye işbirliğiyle nüfusu 10 bin 289’a çıkan Sütçüler Mahallesi’ne kazandırıldı. 32 derslikli okul binasının inşasında sona gelindi. İnce tesisat işleri ve çevre düzenleme çalışması devam eden okul binası, 6493,3444, 6098 ve 6477 sokaklar arasında kalan 5 bin 292 m2 okul arsasına yapıldı. İlkokul binasının, 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde hizmete açılması bekleniyor.

BÖLGEYE 20 DERSLİKLİ İKİ ANAOKULU

Bölgeye okul öncesi eğitim verecek ana okul binaları da geliyor. Sütçüler Mahallesi’nde 8 derslikli, Habibler Mahallesi’nde ise 12 derslikli anaokulu binalarının yapımı sürüyor. Bölgeye kazandırılan 5 okulun yapım ihalesi, Antalya Valiliği Yatırım İzleme Başkanlığı (YİKOB) tarafından gerçekleştirildi. Yeni okul binaların bölgeye hayırlı olmasını dileyen Başkan Hakan Tütüncü, devlet, belediye ve hayırsever işbirliğiyle ilçede ihtiyaç olan mahallelere okul binaları kazandırmaya devam edeceklerini kaydetti. (Haber Merkezi)

AdminAdmin