EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-12-2022 01:43

Öğrencilerin uzay araçları

Antalya Bilim Merkezi’nde Dünya Dışı Araçlar atölyesine katılan çocuklar, uzayda yapmak istedikleri göreve göre tasarladıkları araçların maketlerini üretiyor

Öğrencilerin uzay araçları

Kepez Belediyesi’nin hizmete aldığı Antalya Bilim Merkezi’nin astronomi atölyesindeki Dünya Dışı Araçlar eğitimine katılan çocuklar, uzayda yapmak istedikleri göreve göre tasarladıkları araçların maketlerini üretiyor. Pazar gününe kadar günde 2 kez düzenlenecek olan atölyeye giren 7-14 yaş arasındaki öğrenci grupları, önce uzay araçları nedir, ne amaçla üretilir, ne işe yarar gibi sorulara yanıt veren bir sunum izliyor.

KEYİFLE YAPIYORLAR

Bir aracın uzaya fırlatılmasından 5 yıl önce üretilip üzerinde testler gerçekleştirilmesi gibi bilgiler edinen çocuklar, kendilerine verilen materyallerle tasarladıkları aracın maketini yapıyor. Bu eğitimi veren astronomi eğitmeni Hakan Uzakara, “Mars’taki koloni için yaşam kapsülü, çeşitli gezegenlerde yapacakları araştırma görevleri için ya da gözlem yapan teleskop türü araçlar yapmaya başladılar. Kendi amaçladıkları göreve göre tasarladıkları araç maketlerini evlerine götürürken yaşadıkları keyif görülmeye değer” dedi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin