YAŞAM
Giriş Tarihi : 14-08-2022 14:48

Kemer’de yüzme bilmeyen kalmayacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sporun tabana yayılması için hayata geçirilen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi ile Kemer’de kurulan portatif yüzme havuzunda uzman antrenörler eşliğinde yüzme öğrenen çocuklar eğlenceli vakit geçiriyor. Farklı yaş guruplarından oluşan yüzme kurslarında kontrollü bir şekilde yüzme havuzuna alınan öğrenciler, ilk olarak ayak, diz ve çeşitli hareketler öğretiliyor ardından eğitimler başlıyor. İlk defa yüzme eğitimine katılan öğrenciler, yüzmeyi başarılı bir şekilde öğreniyor. Projeyi Kemer’in tüm mahallelerine yaymak istediklerini ifade eden AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, “Bu bir başlangıç. Kemer’de bunu yaygınlaştırmak için mücadele veriyoruz. Hatta sadece havuz değil kapalı spor salonu olarak da mahallelerimize yaymak istiyoruz” dedi.

Kemer’de yüzme bilmeyen kalmayacak!

Şüheda PARTAL

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye’nin dört bir yanına inşa ettiği portatif yüzme havuzları ile çocuklara ve gençlere yüzme imkanı sunuyor. “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Kemer Kapalı Spor Salonu yanında kurulan portatif yüzme havuzunda yüzme öğrenen çocuklar eğlenceli vakit geçiriyor. Farklı yaş guruplarından oluşan yüzme kurslarında kontrollü bir şekilde yüzme havuzuna alınan öğrenciler, ilk olarak ayak, diz ve çeşitli hareketler öğretiliyor ardından eğitimler başlıyor. İlk defa yüzme eğitimine katılan öğrenciler, yüzmeyi başarılı bir şekilde öğreniyor.

Yaz dönemlerinde yüzme sporuna erişim kolaylığı sağlamak amacıyla kurulan portatif yüzme havuzlarında çocukların bağımlılıklardan ve hareketsiz yaşamdan uzaklaşması, fiziksel ve mental gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor. “Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın” sloganıyla yıl boyunca devam edecek proje kapsamında daha çok çocuğa yüzme öğretilmesi amaçlanıyor.

MİNTA: TÜM MAHALLELERE YAYILACAK

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte portatif yüzme havuzunun bulunduğu alana gelerek İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Özkaynak’dan bilgi aldı.

Projeyi Kemer’in tüm mahallelerine yaymak istediklerini ifade eden Minta, “Biz geçtiğimiz haftalarda vekillerimizle beraber Ankara ziyaretinde bakanımızı ziyaret ettik ve orada Kemer’in denizin kenarında olmasından dolayı havuzun ilk yapılması gereken yerlerden bir tanesi olduğunu söyledik. Sağolsun bakanımız da duyarlı davrandı ve Kemer’imize bir portatif yüzme havuzu kazandırdık. Tabi bu bir başlangıç. Kemer’de bunu yaygınlaştırmak için mücadele veriyoruz. Hatta sadece havuz değil kapalı spor salonu olarak da mahallelerimize yaymak istiyoruz. Çünkü geçen yıl Kemer’de Kasım ayından Şubat ayı sonuna kadar yaklaşık 25-30 bin kişi kapalı spor salonumuz sayesinde Kemer’e geldi. O ölü sezonda ilçemize çok büyük bir katkısı oldu. Bunu ilçemizin bütün mahallelerine yayarak bu ölü sezona katkı sağlaması için mücadele ediyoruz. Yüzme havuzu gerçekten Kemer için çok büyük bir eksiklikti. Şimdi ilk adımı attık bundan sonrada yüzme havuzlarını arttırmak için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

ÖZKAYNAK: 160 KAYITLI ÖĞRENCİMİZ VAR

Düzenli olarak dezenfeksiyon işlemi yapılan yüzme havuzlarında, çocuklar için güvenli ortamın sağlandığını aktaran İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Özkaynak ise, “Bakanlığımızın “Yüzme bilmeyen kalmasın” projesi kapsamında ilçemize inşa edilen portatif yüzme havuzu ile çocuklara yüzme imkânı sunmaya başladık. 160 kayıtlı öğrencimiz var. Gruplarımızı en fazla 20 kişi ile sınırlıyoruz ve haftanın her günü birer saat 3 grup halinde yüzme hocamız derslerini veriyor. Cankurtaranımız var. Açık yüzme havuzu olduğu için havalar soğuyana kadar kursumuz devam edecek. Okul açılınca okul saatine göre planlayacağız. Şuan saat sınırımız yok” diye konuştu.

AdminAdmin