YAŞAM
Giriş Tarihi : 31-08-2022 00:19

Kemer’de yeni dönem

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kemer’de de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Büyük Zafer'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında Mardin’in Kızıltepe İlçe Kaymakamlığı’ndan Kemer Kaymakamlığı’na atanan ve göreve başlayan Kaymakam Hüseyin Çam, makamında bayram tebriklerini kabul etti. İlk ziyaretini de şehit ailelerine gerçekleştiren Kaymakam Çam, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda göreve başlamaktan dolayı ayrı bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Kemer’de yeni dönem

Şüheda PARTAL

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Kemer’de tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ergel, Kemer Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, Kemer Müftüsü Recep Balaban, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

‘NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR’

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Uzman Jandarma Çavuş Niyazi Özkul, 30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zaferin Türk Ulusu için tarihte bir dönüm noktası olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bugün asil Türk Milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferinin 100’üncü yıl dönümüdür. Bu zafer Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde şekillenmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancın zaferidir. Bu zafer, yüce Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği, yeni Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, Türk birlik ve beraberliğini kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunu tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği tarihte bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir. Türk milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos Zafer’i Türk Ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Düşmanları ve onların ülke içindeki iş birlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, orduların elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynaklar harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bir milli devlet ve kahraman ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922’de Anadolu’daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür. Bu müthiş zafere ulaşmak için Türk Milleti katlanılmaz olana katlanmış ve dayanılmaz acılara dayanmıştır. Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak bu zaferle ne kadar övünsek azdır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını ve vatan toprağı için bedelini canları ile ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yazmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şanlı zaferin 100’üncü yıl dönümü Türk Milletine ve onun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun.”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ve şiirlerin okunmasıyla tören sona erdi.

KAYMAKAM ÇAM: MUTLULUK DUYUYORUM

Mardin’in Kızıltepe İlçe Kaymakamlığı’ndan Kemer Kaymakamlığı’na atanan ve göreve başlayan Kaymakam Hüseyin Çam, tören sonrası yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda göreve başlamaktan dolayı ayrı bir mutluluk duyduğunu söyledi. Zaferle taçlanan anlamlı günün kutlama mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Çam, tüm Kemerlilerin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ettiğini kaydetti.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise bağımsızlık uğrunda büyük bir zafer olan 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Vatan uğruna çok bedeller ödendiğini hatırlatan Başkan Topaloğlu, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet dilediğini, gazilere minnet borçlu olduklarını ifade etti.

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ, ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Töreninin ardından Hükümet Konağına geçen Kaymakam Hüseyin Çam, Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı ve Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile birlikte bayram tebriklerini kabul etti. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebrik kabulünün ardından Kaymakam Çam, ilk ziyaretini şehit ailelerine gerçekleştirdi. Kaymakam Çam’a ziyarette Başkan Necati Topaloğlu, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ergel, Sahil Güvenlik Bot Komutan Vekili Alper Aydın ve Vakıf Müdüresi Hanife Derya Duman eşlik etti. Şehit aileleri ile tanışan Kaymakam Çam, kapılarının her daim açık olduğunu belirtti.

AdminAdmin