YAŞAM
Giriş Tarihi : 29-09-2022 19:50

Kemer'de öncelik yayanın

Kemer’de İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla başlatılan "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" sloganıyla Arslanbucak Mahallesi’nde etkinlik düzenlendi. Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam’ın da katıldığı etkinlikte öğrencilerle birlikte yaya önceliğine dikkat çekildi. Son 5 yıl içerisinde Kemer’de yaya geçitlerinde herhangi bir kaza yaşanmadığına dikkat çeken Kaymakam Çam, Bu da buradaki hemşerilerimizin yayalara karşı ne kadar saygılı davrandığının göstergesidir. Tüm Kemerli hemşerilerimize bu farkındalıklarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Kemer'de öncelik yayanın

Şüheda PARTAL

2021-2030 Karayolu Trafik güvenliği strateji belgesi ve 2021-2023 Karayolu trafik güvenliği eylem planı kapsamında İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla başlatılan "yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla kampanya başlatıldı. Ülke genelinde eş zamanlı başlatılan kampanyayla trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030’a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor. Bu kapsamda Kemer’in Arslanbucak Mahallesi’nde Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdür Vekili Veyis Emre Yeşilırmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, kurum ve birim amirleri ile öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla etkinlik düzenlendi.

SON 5 YILDA KAZA YAŞANMADI

Etkinliğin açılışında konuşan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli polis memuru Sevcan Sarıca, Kemer’de yaya önceliği konusunda verilen eğitim ve seminerler ile yaya geçitleri üzerinde son 5 yıl içerisinde yaralanmalı kazalara rastlanmadığını belirterek, “Ülkemiz nüfusunun artmasıyla doğru orantılı olarak artan araç sayısına bağlı birçok maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana gelmektedir. Bu kazaların büyük bir çoğunluğu şehir merkezlerinde olmakta birçok vatandaşımız yaralanmakta milyarlarca liralık milli servet heba olmaktadır. Yaşanan bu kazaların bir kısmı araçlara ait teknik sorunlardan kaynaklanmakla birlikte çok büyük bir kısmı da insan faktörünün işin içine girmesiyle meydana gelmektedir. Meydana gelen can ve mal kayıplarını azaltmak amacıyla İçişleri Bakanlığımızın koordine ettiği birçok kampanya ve eğitim faaliyeti ile henüz 2023 ve 2030 yıllarına gelmeden birçok amaca ulaşıldığı anlaşılmakta, yaya kusurlarından kaynaklı kazalarda büyük oranda azalmalar olduğu gözlemlenmektedir. Bu kapsamda; Karayolları trafik kanunun ilgili maddeleri gereğince kontrolsüz yaya geçitlerinde ilk geçiş hakkının yayada olması kuralı ilçemiz genelinde gerek Emniyet Müdürlüğü gerekse Jandarma komutanlığı görevlilerince zaman zaman verilen eğitimler ve seminerlerle yol kullanıcılarına detaylıca anlatılmaktadır. Halkımızın da destek verdiği projelerle son 5 yıl içerisinde İlçemiz genelinde yaya geçitleri üzerinde herhangi bir yaralamalı kaza meydana gelmediği anlaşılmaktadır” dedi.

KAYMAKAM ÇAM’DAN FARKINDALIK TEŞEKKÜRÜ

Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam ise, son 5 yıl içerisinde ilçedeki yaya geçitlerinde herhangi bir kaza yaşanmadığına dikkat çekerek, “Bugün burada çocuklarımıza özellikle yaya geçişlerinde nasıl hareket etmeleri gerektiği ile ilgili gerekli tatbikatı beraber gerçekleştiriyoruz. Buradan çocuklarımız vasıtasıyla bütün sürücülerimize ‘yaya geçitlerini yaklaştığınızda lütfen dikkatli olunuz’ diyoruz. Yaya geçidini kullanan veya kullanmaya hazırlanan bir yaya varsa öncelik vererek onların güvenli bir şekilde karşıya geçmelerini sağlayınız. Buradaki bütün çocuklarımız da fahri trafik polisi oldular ve ailelerine bundan sonraki süreçte gerekli ikazları da yapacaklar, bununda altını çizmek lazım. Özellikle Kemerli hemşirelerimize de bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Son 5 yıl içerisinde Kemer’de yaya geçitlerinde yaralamalı veya hasarlı herhangi bir trafik kazası gerçekleşmemiştir. Bu da buradaki hemşerilerimizin yayalara karşı ne kadar saygılı davrandığının göstergesidir. Tüm Kemerli hemşerilerimize bu farkındalıklarından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Çam, öğrencilerle birlikte yaya geçidinden yürüyerek, trafikte yaya önceliğine dikkat çekti. Öğrencilere kırmızı düdük de dağıtan Çam ve beraberindekiler, trafik kurallarına ilişkin çeşitli broşürler verdi. Etkinlikte, trafik ekipleri de öğrencilere trafik kurallarını hatırlarak yaya önceliği hakkında bilgiler verdi.

OKUL ZİYARETİ

Program sonrası Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdür V. Veyis Emre Yeşilırmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar ile birlikte Mustafa Rüştü Tuncer İlkokulunu ziyaretetti. Okul Müdürü ve öğretmenleriyle toplantı yapan Kaymakam Çam, okul hangi bilgi alırken, kantin ve okulda incelemelerde bulundu.

AdminAdmin