EKONOMİ
Giriş Tarihi : 24-11-2022 01:52

‘Kemer’de konut ihtiyacı hat safhaya ulaştı’

Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD) Olağan Genel Kurul Toplantısı G-Marina Kemer’de gerçekleşti. Genel kurulda tek listeyle yapılan seçimlerde mevcut Başkan Rıza Sönmez tekrar KEMİAD Başkanı oldu. Toplantıda konuşan Sönmez, Kemer’de yüksek kira ve konut ihtiyacının artmasıyla kalifiye personel bulmakta güçlük çektiklerini belirterek, “Kemer’de personel ve memurlarımızın konut ihtiyacı hat safhaya ulaştı. Artan kiralarla birlikte birçok memurumuz gelmek istemiyor. Çalışan bulmakta zorluk çekiyoruz. İlerleyen zamanlarda bu bize kalifiye olmayan personelle dönecek. Misafirimize turistimize rahatsızlık olarak dönecek. Kalitemiz iyi gidiyor ve yükseliyoruz, ancak böyle giderse kaybedeceğiz gibi gözüküyor. Bunu kaybetmeden mutlaka çözüm yolu bulunmalı” dedi.

‘Kemer’de konut ihtiyacı hat safhaya ulaştı’

Şüheda PARTAL

KEMİAD Olağan Genel Kurul Toplantısı G-Marina Kemer içerisinde bulunan bir restoranda gerçekleştirildi. Toplantıya, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Abdullah Erdoğan, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, Antalya Yaşam Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cemal Özkan, Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün, MHP Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Kara, CHP Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal ve KEMİAD üyeleri katıldı.

Toplantıda, fotoğraf sanatçısı Muhammet Dönmezer’in EnjoyKemer.com adlı fotoğraf sergisi de sunulurken, KEMİAD’a katılan yeni üyeler tanıtıldı ve üyeliğinde 20. yılını dolduran üyelere plaket taktim edildi.

‘KEMER’İN MARKALAŞMASI EN BÜYÜK HEDEFİMİZDİR’

Toplantıda önceki dönem KEMİAD başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, derneğin kuruluşundan bu yana yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren KEMİAD Başkanı Sönmez, “Biz turizmciler Türkiye’nin en önemli aktörleriyiz. Özellikle Antalya olarak Türk turizminin yüzde 30’una hitap ediyoruz. 45 milyar dolar Türkiye bütçesine katkıda bulunan Antalya’nın üçte birini de Kemer olarak hitap eden bir bölgedeyiz. Yaklaşık bir buçuk 2 milyon dolar civarında bir nakit akışı Türkiye’ye Kemer olarak kazandırıyoruz. Kemer’deki turizmin markalaşması KEMİAD’ın ve diğer STK’larımızın en büyük hedefidir. Turizme Kemer’den çok ciddi katkıda bulunuyoruz. Burada bulunan tüm turizmciler olarak bu katkıdan dolayı gurur duymalıyız. Yaptığımız organizasyonlarla KEMİAD olarak Kemer turizminin tanıtımına ciddi katkılarda bulunduk. Türkiye çapında Antalya çapında ve Kemer çapında ödüller vererek hem Kemer’i bir araya getirmiş hem de ismimizi Türkiye çapında duyurmuş olduk” dedi.

‘HAKSIZ TAHSİSLERİN KARŞISINDA DİK DURDU’

Kemer’deki haksız tahsisler karşısında hep dik durduklarını belirten Sönmez, “KEMİAD olarak otel tahsislerinden vazgeçilmesi konusunda her zaman itirazcılığa destekçi olacağız. Kındılçeşme’nin tahsis süreci dönemlerinde Ali Nail Kılıç başkanımız ile hep beraber Kındılçeşme’nin halka kazandırması için mücadele ettik ve biz hala oradayız. Kim mücadele veriyorsa biz yanındayız. Kındılçeşme’nin halka kazandırılmasından KEMİAD vazgeçmez, buda böyle bilinsin” diye konuştu.

‘KEMİAD OLARAK SELÇUKLU AV KÖŞKÜ’NE TALİBİZ’

Idyros Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarının tekrar devam ettirilmesi konusunda birçok toplantı düzenlediklerini ifade eden Sönmez, “Idyros Antik Kenti kazısında bağış yapıp destek olmak isteyenler için Antalya Müze Müdürlüğü adına bir hesap numarası açıldı. Bu hesaba 100 bin lira ve üzeri bağış yapacak kişilerin veya kurumların kazı alanının girişine bir panoda isimlerinin anılması konusunda da bir girişim oldu. Burada 10 kişi ile bir yıllık çalışma yapılırsa turistik gezilebilir bir nokta olacak ve bunun sözünü de aldık. Diğer bir konu Selçuklu Av Köşkü. Selçuklu Av Köşkü turizmde gezilmesi gereken en önemli yerlerden birisi. Oranın hayata geçirilmesi faaliyete geçirilmesi gerekiyor. Faaliyete geçirilirken işletilmesinde eğer bir engel yoksa biz KEMİAD olarak oraya talibiz. Yeter ki turizme kazandırılsın” dedi.

‘KONUT İHTİYACINA ÇÖZÜM BULUNMALI’

Kemer’de yüksek kira ve konut ihtiyacının artmasıyla kalifiye personel bulmakta güçlük çektiklerine dikkat çeken Sönmez, “Kemer’de personel ve memurlarımızın konut ihtiyacı hat safhaya ulaştı. Bu konunun önem arz etmesi öncelik alması gerekiyor. Artan kiralarla birlikte birçok memurumuz gelmek istemiyor. Çalışan bulmakta zorluk çekiyoruz. Normalde yüksek yapıyı Kemer’de hiç istemiyoruz ve turizm yerinde yüksek yapı uygun değil. Anayol arka plandaki ormana yakın alanlara yüksek katlı imar planlarıyla çözüm bulunabilir. Çünkü buradaki yaşayanların ve çalışanların konut ihtiyacı karşılanması gerektiğini net bir şekilde görüyoruz. İlerleyen zamanlarda bu bize kalifiye olmayan personelle dönecek. Misafirimize turistimize rahatsızlık olarak dönecek. Kalitemiz iyi gidiyor ve yükseliyoruz, ancak böyle giderse kaybedeceğiz gibi gözüküyor. Bunu kaybetmeden mutlaka çözüm yolu bulunmalı” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM ÇAM: KEMER’E HİZMET ÜLKEYE HİZMETTİR

Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam ise, Olağan Genel Kurul Toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Kemer gerçekten cennetten bir köşe. Kemer’in potansiyeli hali hazırdaki hususundan çok daha fazla. Bu potansiyeli hayata geçirebilmekte üçlü saç ayağının bir araya gelmesiyle mümkün. Kemer’e hizmet edebilmek, Kemer’in geleceğinin çok daha aydınlık, müreffeh bir Kemer olabilmesini sağlayabilmek adına bizde hizmete talip olduğumuzu ve bu noktada devletimizin bütün imkanlarıyla burada taş üstüne taş koyma arzusu ve iradesinde olduğumuzu özellikle buradan belirtmek beyan etmek istiyorum. Çünkü bu ülkenin geleceği gerçekten aydınlık ve hedefleri olan bir ülke. 2023-2051-2071 hedefleri olan bir ülke. Bu hedeflere ulaşabilmek her birimizin çalışması ile mümkündür. Bir söz vardır ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diye, inşallah ‘Söz konusu Kemer ise gerisi teferruattır’ anlayışıyla birlikte çok daha güçlü olarak ilçemize hizmet edeceğiz. Buraya hizmet ülkeye hizmettir. Buraya bir turistin fazla gelerek memnun bir şekilde ayrılması bu ülkenin turizm adına bayrağının çok daha dalgalanması demektir. Onun için sadece buradaki oluşturulacak sinerji Kemer’i ilgilendiren bir sinerji değil, burada oluşturacak bir sinerji, burada yapılacak hizmet ve burada yapılacak taş üstüne taş koyma hususu bu ülkenin turizmindeki bayrağının çok daha yükseklerde dalgalanmasına vesile olacak hizmet olarak görüyoruz. İnşallah el birliği içerisinde bu görevi layıkıyla yerine getiririz diyorum” diye konuştu.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan da BAKSİFED’in faaliyetleri ve çalışmaları hakkında KEMİAD üyelerine bilgilendirmede bulundu.

SÖNMEZ İLE YOLA DEVAM

Konuşmaların ardından genel kurulda unvan değişikliği yapıldı. ‘Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği’ olan dernek ismi ‘Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği’ olarak değiştirildi. Tek liste ile yapılan seçimlerde ise mevcut başkan Rıza Sönmez, güven tazeleyerek tekrar KEMİAD Başkanı oldu. Sönmez başkanlığındaki yönetim kurulu ise Murat Gökhan, Haydar Gümrükçü, Mehmet Akbaba, Okay Çelik, Serkan Koyuncu, Özkan Çakmak, İsmail Kıyar ve Cansın Efir’den oluştu. Denetim Kuruluna Ahmet Tokgöz, Hasan Aktaş ve İsmet Yıldız seçilirken, Disiplin Kuruluna ise Ali Nail Kılıç, Salih Sır ve Ekrem Bilici seçildi.

AdminAdmin